Els blocs: anàlisis.

BLOC 1. INFATIC- el bloc d’Educació Infantil (http://infantilpauroeva.blogspot.com)

Aquest bloc mostra la vida del cicle d’Infantil d’aquest centre. Està molt bé perquè el mantenen actualitzat i es veu perfectament allò que han treballat i que han trobat més interessant. Hi trobem tan vídeos com imatges que permeten veure l’activitat duta a terme o els resultats, cosa que fa que els pares pugin veure que fan els seus fills a l’escola.
Diria que està dedicat a les famílies, més que en els alumnes, ja que no es tracta d’una interacció, ni de material de “suport” d’una unitat, ni d’una pràctica de classe, sinò que serveix de finestra cap a l’exterior. És purament informativa.

Crec que es una bona idea per ensenyar què es fa a l’escola ja que a vegades voldríem deixar-ne més constancia (penjar més murals, més treballs, etc.) perquè tothom ho pogues veure, però no hi ha espai.
He trobat una web molt interessant, al mateix que els enllaços que hi tenen, ja que permeten navegar per l’escola.

BLOC 2. EDUCA’T- EDUCA’M (http://eduquemnos.blogspot.com/)

Aquest bloc és totalment diferent de l’anterior; aquest és una font de recursos i d’informacions destinades al professorat i gent relacionada amb l’educació.
Actualment està tancat, segons sembla en època de reflexió, però mentre funcionava podria ser un bloc interessant per trobar informacions molt actualitzades de diferents temes (música, pedagogia, llengua, competències bàsiques, etc…) dirigit al professorat per treballar amb els alumnes però també per ells mateixos. Pel seu contingut es pot dir que, igual que l’anterior, no busca la interacció, sinò que té una vessant més informativa.
A més, els enllaços que té sòn interessants ja que estan destinats a diferents àmbits, hi ha blocs de professors, d’escoles, de materials, etc.

La tardor

Aquí us deixo una mostra de treballs que han fet a plàstica alguns nens i nenes. Són paisatges de tardor amb els colors típics d’aquesta estació.

cimg2970.JPG

Una cançó ben divertida de l’Ànge Daban.

“L’estiu ja ens ha marxat
ara ens arriba el fred,
el vent ja bufa fort
tothom corre pel carrer.

Panellets i un bon porró
que ja arriba la tardor;
panellets i un bon porró
i acosteu-vos vora el foc.

Els arbres van ballant,
les fulles tot volant,
la pols es va aixecant
i els barrets marxen saltant.

Al carrer de baix
les castanyes a vint,
i al carrer de dalt
ja són a vint-i-cinc.

(Àngel Daban)

ja_som_a_la_tardor.mp3

I finalment, un video que m’ha agradat molt.