Benvinguts

AUTORS A LES ESCOLES: GEMMA LIENAS

Aquest any 2015, el dijous 5 de febrer va tenir lloc la xerrada de l’escriptora Gemma Lienas als alumnes de 2n i 3r d’ESO sobre l’art d’escriure.
La xerrada forma part de les activitats promogudes per la Institució de les Lletres Catalanes per a fomentar el gust per la lectura i posar en contacte autors i lectors.
La trobada va tenir una primera part on l’escriptora els va explicar com edificava les seves històries i va acompanyar les explicacions amb una presentació de PowerPoint on es visualitzava el procés de creació d’aventures, vides de personatges, ambients … en fi, les novel·les amb els materials usats com llibretes plenes de notes, blocs, retalls de diaris, fotografies, fulls atapeïts de post-its, esquemes, fils cronològics…
La segona part va consistir en una cadena de preguntes que els alumnes tenien preparades per fer a la Gemma.
Va ser una xerrada molt interessant i instructiva perquè els alumnes van prendre plena consciència de l’ofici d’escriure.
SAM_1206

SAM_1208

SAM_1209

SAM_1212

SAM_1213

SAM_1214

SAM_1219

SAM_1220

SAM_1221

SAM_1222

 

AUTORS A LES AULES: DOLORS GARCIA CORNELLÀ

 

Dolors 1

Qui més qui menys, llegeix. Uns de grat, els altres per força, uns novel·les, o teatre, poemes, només contes, assajos, notícies esportives, preferentment còmics, els anuncis, els correus electrònics, els “whatsApp”, una biografia o un dietari…
Les novel·les que siguin de misteri! O, romàntiques! Amb rerefons històric, de por, còmiques, de ciència ficció, socials. Realistes! No, ben fantàstiques! N’hi ha per a tots els gustos.
Qui més qui menys, escriu. Uns de grat, altres per força, uns amb facilitat, altres amb penes i treballs, amb faltes o sense, amb imaginació, amb creativitat, amb originalitat, amb ajuda, amb esforç, amb constància, normalment, sovint, esporàdicament…
Per a conèixer tot aquest món de la literatura i l’art d’escriure, la Institució de les Lletres Catalanes ofereix un programa als centres educatius, Lletres a les Aules, que porta els Autors a les Aules, la qual cosa permet als alumnes conèixer en viu i en directe els escriptors de les seves lectures i, així, establir un diàleg al voltant dels seus llibres i de tots aquells temes, dubtes, preguntes i aspectes en què es troben els nois i noies a l’hora d’escriure. També, els permetrà escoltar les experiències, les idees, els consells i les pautes que empren els autors en la creació de les seves obres.
El dijous 3 d’abril l’escriptora gironina Dolors Garcia Cornellà visitarà els alumnes de primer i segon de secundària per fer-los una xerrada literària.
Per a ells, l’autora no els és una desconeguda perquè durant el segon trimestre han llegit, treballat i comentat la novel·la L’esclau del Mercadal. Ara, un cop acabat el treball ja tenen ganes de conèixer-la i parlar amb ella.

Dolors 6

Dolors 12

Dolors 3

Els següents enllaços han ajudat els alumnes a conèixer millor l’escriptora Dolors Garcia Cornellà i la seva obra:

http://www.dolorsgarciaicornella.com/booktrailers
http://www.dolorsgarciaicornella.com/page/2
http://www.slideshare.net/lacustariasuperior/entrevista-a-dolors-garcia-cornell
http://clicacatala.blogspot.com.es/
http://darabuccatala.wordpress.com/tag/dolors-garcia-i-cornella/

 

ANY ESPRIU: ENS MANTINDREM FIDEL

 

Publicat dins de actualitat | Deixa un comentari