4t

 
Generalitat de Catalunya
Departament d’Ensenyament
Escola Puig de les Cadiretes

Llagostera, 4 de desembre de 2013

Benvolgudes famílies,

Amb la finalitat de fomentar l’hàbit lector i potenciar la lectura comprensiva dels nostres alumnes, us comuniquem que enguany implantarem al grup de 4t nivell d’educació primària l’ús de l’espai web “Xim i Xesca” (www.ximixesca.com.), que compta amb més de 1.700 qüestionaris de llibres per a nens/es de diverses editorials i d’autors d’arreu del món, ampliable periòdicament.

Per accedir a aquest espai web interactiu i personalitzat, cada alumne/a té un codi d’accés per entrar-hi i respondre les preguntes del llibre acabat de llegir, a fi de comprovar si l’ha entès. Si respon bé, aconsegueix punts lectors que l’incentiven per llegir el llibre escollit amb molta atenció i, iniciar la lectura d’altres llibres.

L’alumne/a pot respondre el qüestionari a l’escola, a  la biblioteca municipal o a casa, de forma autònoma o amb l’ajuda de la seva família.  A la pàgina del nen/a hi consten tots els llibres que ha llegit i el resultat obtinguts de la prova de comprensió lectora de cada llibre. La informació dels llibres llegits i els punts es guarden d’un curs a l’altre, mentre l’alumne/a va adquirint l’hàbit lector i el gust per la lectura.

La tutora té accés a la relació d’alumnes del seu grup classe amb les dades sobre l’activitat lectora de cadascun d’ells. Coneix en tot moment els llibres que els seus alumnes han llegit i si els han entès i fer el seguiment de l’ús d’aquest l’espai web.

Aquesta iniciativa s’impulsa gràcies a la col·laboració econòmica de l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’escola.

Cordialment,

La direcció del centre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *