ARIEL A LES DECENNALS

Robert Gerhard (Valls 1886-Cambrige 1970) va ser un dels més grans compositors catalans i espanyols del segle XX .
De 1934- 1944 dedica tota la seva energia creativa a composar música per ballet. Una trobada entre el músic i el director dels ballet russos Anton Doroti va fer possible l’inici d’una col·laboració amb el ballarí i coreògraf d’aquesta companyia Leonide Massine ,d’on surt la idea de crear conjuntament un ballet surrealista d’un acte anomenat ARIEL inspirat en la tempesta de William Shakespeare.
Quan Massine va escoltar la composició va desistir de fer la coreografia per considerar-la massa simfònica pel que només va ser estrenada en concert el 19 d’abril de 1936 al Palau de la Música Catalana dirigida per Hermann Scherchen .
L’obra havia de ser interpretada pels ballets russos de Diaghilev , amb decorats i vestuari de Joan Miró, i llibret de J.V. Foix.

El projecte ARIEL parteix de la idea de l’Associació dels Amics de la Música de Valls de representar per primera vegada a la història l’obra ARIEL i de la idea de la ballarina Carme Vidal d’obrir-lo a les escoles perquè sigui representat per xiquetes i xiquets de primària dels centres docents de Valls i Picamoixons.

L’obra es representarà al Centre Cultural en el marc de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela tenint com a punt de partida els textos, decorats i vestuari del projecte original de principis del segle XX i la representació en directe de l’orquestra Camarata XXI dirigida per l’alemany Tobias Gossmann .
El projecte a l’escola és un treball interdisciplinari entre les assignatures de música, llengua, arts plàstiques, i educació física que comporta la implicació i la complicitat de les escoles i que permet apropar la música de Robert Gerhard i la dansa a nenes i nens que d’altre manera no tindrien contacte amb elles.
Els alumnes que participen de la nostra escola són els 3D Tridimanesionals, és a dir, els alumnes de la classe de 4t, 5è i 6è.

PREMSA RELACIONADA ON SORTIM

EL PUNT

L’AUDITORI

NACIÓ DIGITA.CAT

AVUI

LES GRALLES

DEL CAMP.CAT

DANZA BALLET

Hem sortit al diari de Tarragona del dissabte 15 de gener de 2011


DIES D’ASSAIG AL CENTRE:

– 3 I 17 DE DESEMBRE

TOTES LES ESCOLES

DIES D’ASSAIG AL CENTRE CULTURAL:

– DIJOUS 30 DESEMBRE
– DIVENDRES 14 DE GENER
– DIUMENGE 23 DE GENER

– DILLUNS 24 DE GENER
– DIMARTS 25 DE GENER
– DIMECRES 26 DE GENER

REPRESENTACIONS AL CENTRE CULTURAL

– DIVENDRES 28 DE GENER
TV3
– DISSABTE 29 DE GENER

– DIUMENGE 30 DE GENER

MÉS PREMSA AMB ARIEL:

FESTES DECENNALS: PROGRAMA

EL VALLENC: CREACIÓ ARTÍSTICA AMB ACCENT LOCAL

ALT CAMP DIGITAL: REUNIÓ INFORMATIVA PARES 280 XIQUETS I XIQUETES

DEL CAMP.CAT: L’AMV PRESENTA UNA NOVA TEMPORADA MUSICAL MARCADA PER LES DECENNALS

MESA COORDINADORA DE FESTES: CONFIRMACIÓ D’ARIEL A LES DECENNALS

2 thoughts on “ARIEL A LES DECENNALS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *