EL QUE LI APASSIONA AL DANIEL I LA RECEPTA DE LA IRENE

El Daniel i la Irene, de la classe dels Tambors, aquesta setmana omplen el nostre espai creatiu d’escriptura amb les seves paraules. L’un, amb una llista de coses que li apassionen i que no en són poques. L’altra, amb una recepta que a casa seva cuinen d’allò més bé!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ESCRIVINT, ESCRIVINT … APRENEM A ESCRIURE

L’espai creatiu d’escriptura continua endavant!                                                                            La Marina, de la classe dels Tambors, s’ha inspirat a l’hora d’escriure el seu text en la llegenda de Sant Jordi. En aquesta història, el drac tampoc surt massa ben parat …

 

La Mariona, també de p5B, ens explica pas a pas el dinar que va fer ella i el seu germà Oriol. Per llepar-se’n els dits!

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

DESCOBERTA AL TERRAL

El Quim, de P5B, ha escrit un text a partir de les seves descobertes en una sortida amb la família. Una molt bona manera d’aprendre tots plegats!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Una història i un poema, de l’Arlet

A l’Arlet de p5A li agrada molt escriure, i la veritat és que ho fa molt bé. Fa uns dies ens va fer arribar un conte i un poema escrits per ella. Llegiu, llegiu, són molt macos, tota una escriptora!LA PRINSESA DE LA TORA CONTE ARLET

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Veig, veig…

Fa uns dies vam demanar que els nens i nenes ens expliquèssiu què havíeu fet a les primeres sortides d’aquest confinament. El Gerard, de p5B, va fer aquest llistat de coses que havia vist i ho ha volgut compartir amb tothom.
Molt bona feina! Esperem que estigueu tots i totes gaudint de les vostres petites sortides. Una abraçada ben gran

Publicat dins de P5 | Deixa un comentari

ESCRIC, ESCRIC … I REESCRIC

Aquests dies que hem d’estar a casa, els nens i les nenes de P5 aprofiten més estones per practicar la lectura i escoltar contes que els hi llegeixen. També s’animen a escriure algunes paraules en els dibuixos dels companys/es que celebren el seu aniversari, a fer llistes de paraules importants, a escriure una frase que explica alguna vivència o a iniciar-se a fer un petit text.

Són produccions espontànies i naturals, en les que s’escriu com sona, on falten lletres, i es necessita ajuda per saber si una lletra ens ‘enganya’ o per separar paraules. És el pas previ a escriure de forma arbitrària i convencional.                                                                     Facilitar i engrescar als infants a escriure allò que per a ells sigui útil o amb un significat, els ajudarà que, de mica en mica, agafin seguretat i cadascú avanci en el seu procés d’adquisició de les habilitats escriptores i lectores. I així, aprendran a escriure, escrivint.

Hem pensat que compartir aquests escrits amb vosaltres és una altra manera de donar-los un sentit.                                                                                                                                           Encetarem aquest espai creatiu d’escriptura amb una NOTÍCIA. L’ha escrit la Berta, de la classe dels Tambors, amb l’ajuda de la seva mare.                                                            Endavant! A gaudir de la lectura!

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ENS ESTEM CUIDANT…

ESTEM TOTS A CASA I HO ESTEM FENT GENIAL!! CAL QUE ANEU ALTERNANT ESTONES DE JOC I TREBALL AUTÒNOM (COM I EL QUE VULGUEU) AMB ESTONES COMPARTIDES AMB ELS PAPIS O ADULTS AMB ELS QUE ESTEU A CASA. ESTEU REBENT PROPOSTES VIA MAIL PER TAL QUE PASSEU AQUEST TEMPS DE LA MILLOR MANERA POSSIBLE, PERÒ SEGUR QUE VOSALTRES N’HEU ESTAT INVENTANT I POSANT EN PRÀCTICA MÉS. RECORDEU QUE LES PODEU COMPARTIR AMB NOSALTRES A TRAVÉS DEL MAIL.

SABEM QUE  A CASA ESTEU APRENENT MOLTES COSES I ESTEM DESITJANT TORNAR A L’ESCOLA PERQUÈ ENS LES EXPLIQUEU.

SOU UNS CAMPIONS I CAMPIONES!

Imatge de freepik

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

HENRI MATISSE

Publicat dins de General | Deixa un comentari

P4 I 3R PLANTEM JUNTS

EL PASSAT DIJOUS 7 DE MARÇ VA SER UN DIA MOLT ESPECIAL PER NOSALTRES: ELS NENS I LES NENES DE P4 (DE LES CLASSES DELS XINESOS I LES XINESES I DELS ABORÍGENS AUSTRALIANS) VAM COMPARTIR UNA SESSIÓ AMB ELS COMPANYS/ES DE TERCER ( HAWAIANS I JAPONESOS). TOTS JUNTS VAM FER DE PAGESOS I PAGESES I VAM FER UN PLANTER AMB LLAVORS DE CARBASSÓ I MONGETES TENDRES.

NO PODÍEM PLANTAR TOTS ALHORA, AIXÍ QUE VAM FER GRUPS I MENTRE UNS PLANTAVEN, ELS ALTRES FEIEN UN TOMB PEL BOSC I REGAVEN UNA MICA LES CALÈNDULES QUE VAM PLANTAR A LA SETMANA MEDIAMBIENTAL. ELS COMPANYS I COMPANYES DE 3R ENS VAN ENSENYAR ALTRES ARBRES QUE TENIM AL NOSTRE BOSC I QUE ELLS JA HAN APADRINAT.

ARA HEM DE REGAR EL NOSTRE PLANTER I NOMÉS ENS QUEDA ESPERAR QUE CREIXI I TRASPLANTAR-LO AL NOSTRE HORT. ESTAREM ATENTS/ES !!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

MULTIPROPOSTES A P3

VA PASSANT EL CURS I A P3 ESTEM TREBALLANT DE VALENT!!!

Una de les coses que més ens agrada fer són les multipropostes… Tots treballem a la vegada de forma manipulativa. A l’aula trobem diferents propostes i anem escollint que fem depenent dels nostres interessos i les nostres possibilitats (diferents nivells de dificultat, normes de funcionament,…) Mireu, mireu!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari