Setmana Mediambiental 2021

Aquesta setmana mediambiental treballarem la natura i l’acció humana a la nostra vila. Us deixem alguns enllaços de pàgines que podeu visitar relacionats amb el tema i altres pàgines relacionades amb el tema del medi ambient:

Molins de Rei abans, ara i com la volem

Vídeos i contes

Jocs

Altres

APADRINEM EL CASTELL CIURÓ II

Al mes d’octubre de 2019 vam publicar l’article “APADRINEM EL CASTELL CIURÓ” en aquest mateix bloc i explicàvem que ens preocupava la brutícia que vam trobar als voltants del castell durant una sortida que hi vam fer les classes de cicle mitjà així com la pintada que hi havia al plafó informatiu, a les pròpies parets…

Al mes d’octubre de 2020 vam tornar al Castell Ciuró, ja que és una sortida que ens agrada fer i vam trobar-nos la mateixa pintada…

La nostra escola apadrina el castell i nostaltres ens preocupem per la seva conservació així que vam aprofitar la visita de l’alcalde, en Xavier Paz, a la nostra escola per demanar-li que busquessin una solució. L’alcalde ens va explicar que mantenir i conservar el patrimoni cultural del nostre entorn és molt important.

De moment, hem descobert que han canviat el plafó informatiu i ara ja es pot llegir!!

Estem molt agraïts i agraïdes, i seguirem treballant i preocupant-nos pel castell que tant ens estimem 😉

 

Internet segura

Cada vegada naveguem més per internet. És una eina molt útil i plena d’informació, però cal saber com l’hem de fer servir per navegar de manera segura. A la pàgina d’internet segura trobarem molta informació i recursos tant per a famílies com per a infants i joves. Us proposem que feu els jocs següents que us plantejaran reptes i preguntes per saber si coneixeu la manera segura de fer servir internet.

És possible que per jugar als jocs hagueu de fer servir el navegador Mozilla Firefox, ja que amb el Chome dóna problemes per executar el flash.

JOC – Els primers passos a Internet

JOC – Utilitza el mòbil de forma segura

JOC – Jocs segurs

A més també teniu un joc del laberint TIC:

www.ccma.cat/tv3/super3/laberintic/joc/2274/

 

PROJECTE: EL NOM DE LA CLASSE

Com ja sabeu aquest curs treballem “L’ARQUITECTURA AL MÓN” com a tema general de l’escola.

Cada grup hem escollit el nostre nom de la classe i hem estat treballant i fent un projecte sobre aquest. També hem decorat la nostra porta i aquí us deixem una imatge de com han quedat:

3rA ELS GRATACELS

3rB TORRE EIFFEL

4tA ELS AEROPORTS

4tB L’ARQUITECTURA SOSTENIBLE I ORIGINAL

SORTIDA A COLLSEROLA-CASTELL CIURÓ

Com cada any, les classes de 3r i 4t hem fet una sortida al Castell Ciuró i a l’entorn del Parc Natural de la Serra de Collserola.  Aquest cop, però, ho hem fet per separat, en dies diferents, tot respectant els grups estables.

Tot i això, hem pogut gaudir d’un dia a la natura, d’un dia a l‘aire lliure amb els companys i les companyes i ha estat molt agradable i divertit.

Les classes de 3r vam pujar fins a la pineda que hi ha al costat de Can Ribes i allà vam fer diverses activitats com ara buscar rastres d’animals, observar arbres i arbustos, un mandala efímer amb pinyes, fulles, pedres… Vam dinar a les taules del Castell Ciuró i vam fer jocs molt divertits.

Les classes de 4t vam estar al peu del Castell Ciuró fent un conjunt d’activitats com ara el reconeixement dels cims més propers, l’ús de la brúixola, observar i dibuixar la construcció del castell amb l’opus spicatum…Vam dinar i vam estar jugant una bona estona.

En definitiva, UNA SORTIDA PER REPETIR I PER RECOMANAR A TOTHOM!

 

BENVINGUDES VACANCES!!

BENVINGUDES VACANCES!!

DESPRÉS D’UN CURS BEN DIFERENT… ENS MEREIXEM TOTS I TOTES UNES BONES VACANCES AIXÍ QUE GAUDIM DEL TEMPS LLIURE, DESCONECTEM DE LES TECNOLOGIES, RETROBEM-NOS AMB LES NOSTRES AMISTATS I FAMILIARS, GAUDIM DELS PETITS MOMENTS I SIGUEM FELIÇOS!!

ENS RETROBAREM AL SETEMBRE AMB UN GRAN SOMRIURE I AMB UN MUNT DE COSES PER EXPLICAR-NOS. 

LES MESTRES I ELS MESTRES DEL CICLE MITJÀ US DEISTGEM UN FELIÇ ESTIU A TOTS I A TOTES!!

 

ÀNIMS!

Us deixem aquest  vídeo per reflexionar sobre la importància de les paraules que ens diem els uns als altres i també de la motivació personal.

Molts ànims a tots i a totes!