VIVIM L’ARTESANIA: AMB LES MANS FEM…

Aquest curs el tema global de l’escola és l’artesania.

Després d’investigar i de posar en comú les nostres idees, cada classe ha decidit quin serà el seu nom i així també quin serà el primer projecte del curs.

Al cicle mitjà hem decidit uns oficis artesans molt interessants:

3rA FLORISTES

3rB MODISTES

4tA TITELLAIRES

4tB XOCOLATERS/ES

Estem pensant com decorar la nostra porta de classe, investigant, fent-nos preguntes i decidint quines activitats volem fer en relació al nostre nom.

Com veieu, ens espera un primer projecte ple d’aprenentatges i diversió!

Si creieu que podeu col·laborar d’alguna manera, amb la vostra experiència sobre el tema, amb idees, amb suggeriments…us convidem a fer-ho!!

Moltes gràcies;-)

IMATGES PIXABAY

30 de gener, Dia Escolar de la No-Violència i la Pau

El 30 de gener és el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau. Se celebra en aquesta data perquè és quan va morir Mahatma Gandhi, un important líder polític que defensava la resistència pacífica davant la injustícia. 

Mireu aquest vídeo que us proposem:

Si tothom tingués aquesta actitud, si tothom tingués empatia, el món seria diferent, oi?

A l’escola hem treballat aquesta celebració de diferents maneres.

Les classes de 4t hem pensat un seguit de bones accions que tindrien l’escola com a escenari:

  • Parlar de manera afectuosa amb les altres persones, dient les coses amb respecte…
  • Animar als companys o companyes que tinguin un mal dia
  • Ajudar a un company o companya que no entén una tasca
  • Mantenir l’escola neta
  • Resoldre els nostres conflictes dialogant i arribant a acords
  • Jugar de manera respectuosa amb tothom
  • Acollir a les persones que acaben d’arribar a l’escola o que estan soles
  • Respectar les idees de les altres persones
  • Col·laborar amb la resta de persones de l’escola, si ens necessiten
  • Oferir el nostre material… a qui no en porta

Quines altres coses afegirieu?

 

 

 

PROJECTE APADRINEM EL NOSTRE PATRIMONI

APADRINEM EL CASTELL CIURÓ

Ara fa uns dies les classes del cicle mitjà vam anar d’excursió al Castell Ciuró per tal de realitzar les propostes de cada nivell en el projecte d’escola “Apadrinem el Castell Ciuró”.

Les classes de 3r estudiem la flora i la fauna de l’entorn del castell i les classes de 4t estudiem el seu entorn geogràfic.

Tot el cicle aprofitem aquesta sortida per fer de “bons padrins i padrines” i dediquem una bona estona de la sortida a recollir deixalles que trobem per l’entorn del castell. Anem ben equipats i equipades amb guants especials i fem una batuda de neteja. La veritat és que en equip vam recollir força brossa  😯 i des d’aquí volem CONSCIENCIAR A TOTHOM DE LA IMPORTÀNCIA DE CUIDAR LA NATURA.

Com a padrins i padrines del Castell Ciuró, les classes de 3r aprofitarem la propera entrevista amb l’alcalde per demanar-li que des de l’Ajuntament de Molins de Rei es promoguin batudes de neteja i de retirada de brossa 💡 de la zona de Collserola, entre d’altres coses, per tal de tenir cura del nostre entorn. 

BENVINGUTS I BENVINGUDES!!

3, 2, 1…COMENÇA EL CURS 2021-2022!!

A L’ESCOLA JA HO TENIM TOT A PUNT PER COMENÇAR UN NOU CURS AMB MOLTA IL·LUSIÓ!! NOMÉS FALTEU VOSALTRES, QUE SOU EL MÉS IMPORTANT, ÉS CLAR!!

DE BEN SEGUR QUE VIUREM NOVES AVENTURES, GAUDIREM DE NOUS APRENENTATGES I ACONSEGUIREM UN MUNT DE REPTES I OBJECTIUS  PLEGATS.

SOM-HI!!

CONCURS CÒMIC

Aquest trimestre la comissió de la biblioteca ens ha preparat un monogràfic fantàstic sobre el còmic amb enigmes i concursos entre d’altres activitats, perquè tothom estigués ben motivat!!

Hem conegut diferents personatges de còmic, hem vist i llegit exemples de tires còmiques… També hem après el que són les bafarades, les onomatopeies, les línies de moviment i com tots aquests elements fan més comprensible un còmic.

Un cop après tot això, ja estàvem preparats i preparades per fer la nostra pròpia creació!!

Algunes hem treballat per parelles, altres individualment…i tothom ha gaudit d’aquesta feina. Volem felicitar a tothom per la feina feta!!  Aquí teniu els/les finalistes i el/les guanyadors/es del concurs de còmic del curs 2020-21!!!

 

COLÒNIES A LA CLOSA (CASTELLAR DE N’HUG)

FALTA BEN POC PERQUÈ MARXEM DE COLÒNIES!

Aquest curs, més que mai, ens mereixem gaudir el màxim possible i anar de colònies. Volem convidar-vos a visitar la pàgina web perquè pugueu anar escalfant motors:

https://laclosa.cat/colonies-la-casa/

Veureu que La Closa es troba en un entorn privilegiat, a Castellar de n’Hug, un poblet amb encant amb carrers i carrerons empedrats i cases també de pedra.

Molt a prop hi ha les fonts del Llobregat on neix el riu Llobregat i altres espais naturals molt bonics i interessants.

Farem diverses activitats i gaudirem de la natura i de l’entorn plegats!!

Setmana Mediambiental 2021

Aquesta setmana mediambiental treballarem la natura i l’acció humana a la nostra vila. Us deixem alguns enllaços de pàgines que podeu visitar relacionats amb el tema i altres pàgines relacionades amb el tema del medi ambient:

Molins de Rei abans, ara i com la volem

Vídeos i contes

Jocs

Altres