Avui hem mirat les diferències entre un ou d’ànec i un ou de gallina. 

A l’exterior, veiem que l’ou de gallina és més porós que el d’ànec que això no vol dir que l’ou d’ànec no tingui porus, vol dir que l’ou de gallina té els porus més grans que el d’ànec i, a part, en té més. Per tant, si toquem un ou de gallina i un d’ànec, podem notar que el d’ànec és més suau.
A l’interior hem vist moltes diferències: l’ou d’ànec té el rovell més gran i més compacte que el de gallina, per tant si volem fer una truita d’ous d’ànec ens costarà més batre’ls. També hem vist que la clara de l’ou de gallina era més compacte i amb més color que l’ou d’ànec, que la clara és molt més aigualida i transparent, per tant, s’escampa per tot el plat ràpidament. Encara hem vist una altra cosa, hem vist que la clara que “protegeix” el rovell (que acostuma a ser més dura que la resta de clara), hi ha un del dos ous que la té més gran, a veure si endevineu quin ou és… no tranquils ja ho dic jo: és l’ou de gallina, la té molt més gran que la de l’ànec 🙂 .
A la closca també hi hem trobat diferències, més aviat dues diferències, hem vist que la cambra d’aire de l’ou d’ànec era més gruixuda que la de gallina. I la segona diferència de la closca, és que la closca de l’ou de la gallina és més tova que la d’ànec.
DESPRÉS DE LLEGIR-VOS TOT AIXÒ JA SEREU EXPERTS EN DIFERENCIAR L’OU D’ÀNEC I EL DE GALLINA. 🙂 🙂


uauuu que xuli encara que jo no hi fos des del bloc ho estic veient els ous eren de la Mireia oi????
Si, vaig haver d’explicar jo totes les diferencies, i aquella tarda vam fer sopa d’ou d’anec… 🙂
Va ser molt divertit! Al principi em pensava que l’ou de gallina era el d’ànec i que el d’ànec era de gallina! Jeje 🙂
Que xulo lo que ens vas explicar mireia