Des de l’IES Ronda comenten… (Meritxell, Isabel i Alba)

Comencem parlant sobre els personatges principals, fent un breu comentari de la seva manera de ser i actuar:

o La Lydia és una noia tossuda, que sempre vol tenir la raó; creguda, ja que es creu el centre del món, que tot el que passa te a veure amb ella. També es indecisa ja que no li dona una resposta a en Krimo, i no li importa fer-lo esperar. Creiem que no li dona cap resposta ja que no sap si vol estar amb ell i la Magalie (la exnovia d’en Krimo) l’amenaça, tot i que la Lydia diu que li dona pena.

o La Frida és una noia espontània, molt impulsiva, antipàtica segons amb qui i en la situació en la que es trobi. També és escandalosa i sempre vol tenir la raó en tot.

o En Fathy és un noi agressiu i impulsiu, i a vegades poc respectuós amb les noies.
Des del punt de vista d’en Krimo, podem dir que en Fathy es un noi que o dona tot pels seus amics, i a vegades, es passa ja que, com ja em dit, es molt violent. Es comporta així amb la Frida, ja que només intenta defensar al seu amic i exigir el que en Krimo es calla, però al ser un noi tan impulsiu es sobrepassa. En canvi, amb la Magalie es molt amable, ja que en Krimo va estar molt temps amb ella i es porten molt bé. També te relació amb la mare d’en Krimo, es un dels pocs adults amb el que el podem veure parlar en la pel•lícula, i es molt correcte i educat davant d’ella.

o En Krimo és un noi callat, poc atrevit, covard i tancat, es a dir, que no mostra els seus sentiments ni el que pensa amb facilitat cap als altres, es guarda tot el que li passa per a ell, fins i tot els seus problemes i tot ho soluciona independentment dels seus amics, per això podem sentir que es un noi diferent i/o especial.

Respecte la colla d’amics, creiem que hi ha una sèrie de valors que influencien en la seva amistat. Són un grup de nois que van junts pel fet de ser del mateix barri des de petits. Han crescut junts, per això estan tan units.
Es controlen tant perquè els problemes d’un són els problemes de tots, nosaltres també ho pensem però ens basem en la confiança mútua a l’hora d’explicar els problemes i trobar-nos totes en la situació. Ells, en canvi, moltes vegades es posen el na vida dels altres, a vegades, molestant per esbrinar el que passa; tot i fer-ho amb bones intencions.
En el seu entorn, ells mateixos ens mostren una sèrie de codis socials, es a dir com una mena de normes que marquen en la seva societat, nosaltres creiem que aquest codis també existeixen en la nostra però no de la mateixa manera ja que ens respectem i escoltem sense influir en les decisions dels altres.
També podem dir, sobre els seus codis socials, que la seva llengua és un aspecte identitari, és a dir que tot i viure en un barri de franca en el que es parla francès utilitzen paraules d’origen musulmà, per això podem dir que és un símbol identitari. Ells es consideren diferents, per això es comuniquen diferent entre ells, s’entenen i alhora caracteritzen la llengua del seu barri.

En la pel•lícula hi apareixen pocs adults, i aquests tenen reaccions diferents, per exemple, la professora es posa molt nerviosa quant en Krimo no es sap el paper, i tot i avisar-lo una vegada darrere una altra repeteix l’error sense esforçar-se. Tot i que ella intenta motivar-lo ell no mostra cap interès.
També trobem la mare d’en Krimo, sembla que tinguin una bona relació i que la respecti més que a ningú, també podem observar, amb la reacció de la mare, que es veuen poc.
Respecte a la policia podem dir que són molt desconfiats, molt agressius i prepotents, pel fet de portat la placa ja creuen que són superiors, creiem que no tenien cap dret a tractar d’aquesta manera als cinc joves.

El final: Creiem que el director a escollit aquest final, un final obert, per a que qualsevol pugui decidir el final que li agradaria. També creiem que la resposta de la Lydia no es el més important de la pel•lícula, sinó el fet d’arribar fins a ella, per tant es indiferent que la Lydia li contesti o no.

Meritxell, Isabel i Alba.
IES Ronda, Lleida

Deixa una resposta