Agermanament amb Bordils i Colònies a Girona.

Primer vam quedar a l’ estació de Renfe per agafar el tren cap a l’ estació on agafaríem el tren cap a Girona.

Quan vam arribar a Girona  vam passejar per tot el barri, vam passar pel call jueu, vam passar per la part antiga de Girona incloent la muralla i vam anar al Museu del Cinema. Desprès d’ una estona caminant, vam anar a l’ estació de trens a comprar els bitllets de tren cap a Bordils. Al cap d’ una estona, quan vam arribar, els de Bordils es van presentar i ens van ensenyar l’ escola  i vam jugar, després vam muntar les tendes i organitzar-nos per saber en quina tenda dormiríem. Abans d’anar a dormir vam anar al menjador a sopar i, per fi, després vam anar a les tendes per anar a dormir.

Al dia següent vam esmorzar, desmuntar les tendes i agafar bicis per anar per Bordils a veure coses…

Quan vam arribar vam fer una foto de record i ens van deixar una estona per parlar i després ens vam acomiadar.

A mi m’ha agradat molt aquestes colònies perquè he conegut a molta gent nova i vaig conèixer més Girona i un poble nou per a mi que era Bordils.

Marc

colonies_bordils1colonies_bordils3colonies_bordils2colonies_bordils4colonies_bordils5colonies_bordils6colonies_bordils7colonies_bordils8colonies_bordils9colonies_bordils10colonies_bordils11colonies_bordils12colonies_bordils14colonies_bordils15colonies_bordils16

11 Respostes a “Agermanament amb Bordils i Colònies a Girona.”

 1. YARA Diu:

  Els dies 8 i 9 d’abril, vam anar de colònies amb la gent de Bordils.
  Vam arribar a Girona. Després d’ esmorzar vam anar a veure el Museu del Cinema. Era impressionant, hi havia un Oscar de veritat!!!!!
  Vam veure aparells dels que nosaltres mai havíem vist.
  I també les ombres xineses que es podien fer amb les mans, i molt més.
  I unes quantes hores després d’ haver dinat, vam veure Girona. Tot era impressionant i maquíssim. Sobretot el riu Onyar que hi havia.
  Es semblava una mica a Barcelona, en això ens vam fixar molt.
  En tot el camí vam anar fent fotos i vídeos.
  Hores més tard, vam arribar a Bordils. Els nostres agermanats ens van acollir molt bé!!!!
  Ens van ensenyar la seva escola i els seus patis. Perquè tenien uns quants!!!
  Poc a poc ens vam conèixer i vam anar posant les tendes de campanya. Era molt difícil, però per a una altra gent era bastant fàcil, ja que ho havien fet alguna vegada. Hi havia gent que es coneixia jugant a futbol, allà les nenes jugaven molt bé.
  Per la nit vam sopar i poc a poc la gent s’ anava a les tendes mentre altres jugaven.
  Al dia següent vam fer una passejada per Bordils i tot era preciós. Feia un sol impressionant i calor!!!!
  Vam tornar i vam agafar les bicicletes. Vam dinar a un parc i s’ estava molt bé. Vam agafar energia i vam fer una passejada amb bicicleta súper llarga!!!!!
  I després ens vam acomiadar de la gent de Bordils per la tarda.

  Com a part personal, crec que l’ agermanament és una cosa que val la pena i a mi m’agrada molt. Una de les coses que em va agradar molt va ser conèixer a altres persones que fan Cinema en Curs com nosaltres. La gent és molt amable i parlen habitualment el català. Nosaltres a vegades parlem entre nosaltres el català, perquè ens agrada i molt. Per la meva part estic molt contenta de haver anat de colònies amb ells/es. Abans imaginava que no seria tan bonica l’ escola de Bordils. Després d’ haver anat allà, quan necessito relaxar-me m’ en recordo de Bordils, perquè m’agradaria estar allà en aquells moments de tristesa. Solament per les vistes i els paisatges. Els nens/es d’ allà tenen molta sort, vaig dir una vegada que m’ agradaria haver fet el Minut Lumière allà.
  Ha estat un plaer estar allà. Sempre m’ en recordaré d’ells/es.

  Espero tornar a veure Bordils.

 2. diana Diu:

  Agermanament

  Les colònies em van agradar molt perquè al principi ens van ensenyar l’escola. També em van agradar les classes que eren molt boniques, totes les classes tenien una pissarra que projectava per veure fotos.
  A la tarda vam anar al pati i vam jugar un partit de futbol, les nenes d’allà eren molt bones jugant a futbol.
  Desprès vam posar les tendes de campanya i vam jugar una altra vegada a futbol. Més tard ens van cridar per sopar.
  També m’ha agradat molt aquestes colònies perquè vam menjar tots junts. Desprès de sopar vam donar els regals, i els hi vam agradar molt, desprès vam a anar al pati vam juga a diferents coses i vam parlar amb els de Bordils.
  M’ han agradat molt aquestes colònies, perquè hem fet amigues, i també els hi volia dir moltes gràcies per haver-nos deixat estar a casa vostra.

  Moltes gràcies

  Diana Cano Marín Mestre Morera

 3. raul Diu:

  Jo no vaig anar de colònies, però els companys sí, i quan van tornar, em van transmetre alegria. Després alguns em van explicar la seva part de les colònies i m’han dit, la majoria, que s’ho han passat molt bé. M’han dit que han vist un premi Òscar, els premis Disney i un arma de termineitor. M’han explicat que van jugar a futbol juntament amb els nens de l’escola de Bordils. De broma, em van dir que tenien un camp de concentració a l’escola, i que era la classe d’anglès, perque els castigats sempre anaven allí. El dia següents van anar en bicicleta per Bordils. I la Patri, la nostra mestra d’anglès, va tocar la flauta amb una fulla.

  Raúl Mestre Morera

 4. CAROLINE Diu:

  Les nostres segones coloniès

  A les colònies vam anar al museu del cinema. Lamentablement no vam poder anar amb els de Bordils però, tot i què no vam poder anar amb ells, ens ho vam passar molt bé. Com estem estudiant el cinema ens ha anat molt bé conèixer-ho més, perquè vam aprendre més coses sobre el cinema que encara no sabíem.
  Però les colònies no s’acaben aquí perquè abans de anar a conèixer als de Bordils vam visitar la ciutat de Girona que era tan bonica però tan petita que em semblava una ciutat de joguina, però una ciutat de joguina molt maca. Després d’això, per no anar amb les mans buides li vam comprar un regalet per dona’ls-hi les gràcies per tot el que ells anaven a fer per a nosaltres. El regalet era una carta a una cartolina i pel darrera estaven totes les nostres cares de quan estaven al principi de curs, estaven molts petits. I Per fi va arribar l’hora de conèixer el poble de Bordils i l’escola de Bordils ,estàvem molt emocionants perquè per fi vam conèixer als de Bordils.
  Va ser una passada conèixe’ls ,ells també estaven molt emocionats per haver-nos conegut i per haver-nos il•lusionat tant.
  Els mestres ens van deixar una bona estona per conèixe’ns, ens van presentar i després ens van posar a jugar a futbol amb ells.
  A la nit ningú volia dormir i ens vam posar a jugar i ens van enxampar la Isabel i el Ramon i alguns van marxar cap a l’aula d’ anglès i de música i també hi havia algunes persones que van marxar a l’aula d’anglès però no perquè estaven castigats si no perquè tenien molt de fred fora.
  Al següent dia ens vam llevar a les vuit del matí i vam esmorzar galetes amb cacaolat i estava tot molt bó i després d’ esmorzar vam fer dos entrepans i ens vam posar a recollir les tendes de campanya. Quan vam acabar tot vam marxar a muntar en bicicleta i ens ho vam passar molt bé perquè vam visitar molts llocs que eren molt antics, ens ho vam passar molt bé però ja arribava l’hora d’acomiadar-nos.
  Els mestres ens van donar una estoneta perquè ens pugéssim donar-nos els Messenger i els telèfons , desprès de fer això ens van fer unes quantes fotografies de record.
  Aquestes colònies han estat molt divertides perquè vam conèixer als de Bordils.
  Van ser molt amables amb nosaltres per haver-nos deixat la seva escola per a dormir i haver-nos deixat la seva cuina per a cuinar. M’ ha semblat molt bé l’ agermanament, jo pensava què seria un rollo però al final m’ ho vaig passar bastant bé.
  I si els de Bordils estan llegint aquest missatge us vull donar les gracies per tot el que heu fet per nosaltres. Per part meva, l’ agermanament va ser impressionant i em va encantar. Han estat dos dies molt impressionants perquè ningú s’ imaginava que els de Bordils s’ alegrarien tant de veure’ns a nosaltres igual que nosaltres a ells. Per això m’ ha encantat l’agermanament.
  I jo i tots nosaltres os volem demanar les gracies per tot el que heu fet per nosaltres.
  Moltes gracies Bordils…

 5. Maria Diu:

  Hola!!!!!!
  Nois, volíem dir que estem molt contents d’ haver conviscut les nostres ultimes colònies amb Bordils perquè han sigut molt maques. Això sí, vam haver de matinar molt, perquè vam quedar al tren a les 7:14, tot i que al trajecte vam poder descansar. Quan vam arribar a Girona vam anar a passejar per fer temps fins les 11:00 que era l’hora que teníem la visita al Museu del Cinema.
  Vam esmorzar i vam entrar al museu. Allà ens van explicar les coses bàsiques d’un cinema i desprès ens van portar a una sala i vam veure un curt de 6 o 7 minuts dintre d’això vam començar amb la passejada pel museu on allà vam veure un oscar i premis d’artistes, càmeres de tots tipus…ect El Museu es dividia en diferents parts el moviment i la llum. Quan vam acabar la visita al Museu, vam menjar tranquil•lament fent una rotllana. Quan van ser les 4 i poc vam agafar el tren cap a Bordils. Quan vam arribar els de Bordils ens estaven esperant a l’estació molt contents d’acollir-nos. Vam anar cap a la seva escola on les nenes de Bordils ens van ensenyar l’escola desprès.
  Vam començar a muntar les tendes de campanya , i quan vam acabar, vam jugar un partit de futbol, i quan ja era gairebé l’hora de sopar vam anar a parar la taula. Vam sopar i ens van deixar jugar una estona amb les llanternes. Quan eren més o menys les 12 ens vam anar a dormir amb el nostre grup, la veritat es que feia molt de fred i per no passar més fred vam descobrir la classe dels refugiats (era a anglès). Al dia següent quan ens vam aixecar, vam anar al lavabo a canviar-nos i a rentar-nos la cara i, just abans d’anar a esmorzar, vam fer la motxilla. I vem recollir les tendes, i quan vam acabar de fer les motxilles els de Bordils ens van portar pel poble on vam visitar l’església,la Sèquia,el Safareig, i els paisatges de Bordils. Quan vam baixar a l’escola, vam agafar les bicicletes i vam anar cap a un parc on vam menjar dos entrepans cada un. I després vam anar a donar una volta per uns caminets on vam visitar els refugis i un alzina que viu des de fa mes de 100 anys. A la tornada a l’escola va ser quan havíem d’ acomiadar-nos i com a record ens vam fer una foto tots junts. Quan ens vam anar cap al tren ningú es volia anar perquè ens ho vam passar tant bé que ens volíem quedar a viure. Però ja estem desitjant que arribi el dia del film final per veure’ls.
  Bé, volia dir que estic molt agraïda als de Bordils perquè m’heu fet passar unes colònies inoblidables perquè ha estat un plaer conèixer-vos.

  A mi m’ han agradat molt aquestes colònies perquè ha estat una experiència que mai oblidaré i penso que hem conviscut molt bé amb els de Bordils. Jo considero que aquestes colònies han estat les millors. Fins aviat!!!!!

 6. Valentina Diu:

  Hola!
  Sóc la Valentina del Mestre Morera i us volia explicar el que van fer quan van anar de colònies a Bordils, Girona. Ara us explicaré tot des de que vam agafar el tren des de Torre Baro- Vallbona.
  Vam agafar el tren molt d’ hora ja que, quan arribéssim a Girona aniríem al Museu del Cinema.
  Després de molta estona en el tren vam arribar a Girona. Vam caminar per arribar al museu.
  Vam caminar i van esmorzar i va arribar l’ hora d’ entrar cap el museu. Vam entrar i vam fer un recorregut per la història del cinema ja que en aquest museu ens presentava la historia del cinema i vam descobrir moltes coses i ens ho vam passar super bé.
  Després de tot això vam menjar i, tot seguit, vam fer una volta per conèixer una mica la zona.
  Ja eren les 5:00 pm o algo així i vam agafar el tren per anar cap a Bordils on ens anàvem a trobar amb l’ escola de Bordils. Bordils és una escola que també fa el projecte Cinema Curs i estem agermanats amb ells i ells ens van convidar a la seva escola que queda a Girona. Vam arribar a Bordils, van sortir del tren i van veure a algunes noies de Bordils. Faltava molta gent de Bordils ja que estaven fent extraescolars o fent altres coses i mes tard arribarien.
  Vam anar cap la seva escola. Ens van ensenyar la seva escola. I desprès vam començar a jugar o a parlar de coses i mica en mica ens anaven coneixent i relacionat.
  Després ens vam reunir ja que havíem de muntar les tendes per a dormir a la nit ja que anaven a dormir en tendes de campanyes.
  Van muntar les tendes en grup.
  I quan van terminar de muntar les tendes vam anar a jugar.
  Desprès d’ una estona ens van cridar per sopar tots junts. Vam sopar espaguetis amb salsitxes. I llavors els del Mestre Morera van donar-li uns regals en senyal d’ agraïment per tot el que havien fet per nosaltres.
  Vam acabar de sopar i vam anar cap el pati a jugar i seguir jugant i parlant.
  Vam estar jugant a tot el que podíem, ens estàvem relacionant. En fi, ens ho estàvem passant molt bé, poc a poc s’ anava fent fosc i, com anaven jugant, es va fer molt de nit i era l’ hora de dormir ja que era molt tard.
  Alguns no anàvem a dormir perquè no tenien son ni res i volien continuar parlant, però havíem de dormir ja que al dia següent seria molt dur i ple de coses boniques.
  Els mestres no van dormir gaire ja que ens estaven vigilant perquè fèiem molt de soroll. Alguns alumnes no van dormir fins a molt tard i van estar parlant. Hi havia una sala dels refugiats on anava la gent que es comportava malament o on estaven els mestres o la gent que volia: van enviar a molta gent. Al principi feia molta calor i estàvem molt apretats. No sabiem com posar-nos per estar bé fins que vam trobar la manera correcte de dormir.
  La nit es va fer molt llarga per a nosaltres, però pels mestres no ja que no van dormir
  gaire.
  A la matinada molta gent es va aixecar per parlar i va sortir fora de les tendes i s’ escoltaven coses, com xerraven i els passos de la gent.
  A la matinada feia molt de fred i no sabíem com posar-nos per no sentir el fred. Ens van posar de les maneres que podíem per tenir una mica de calor, molts pensàvem que anava a fer calor en la nit però això no va passar.
  Van escoltar una veu que deia “ Vinga ja és de dia’’ .Ens van aixecar i ningú volia perquè volíem quedar-nos a dormir i no podíem ja que ens esperava un dia molt bonic i ple de coses noves i havien de venir els altres nens de l’ escola.
  Vam aixecar-nos i vam recollir les tendes de campanyes i no vam acabar de recollir perquè ens van cridar per esmorzar. Van anar a esmorzar al menjador, estàvem una mica adormits. Van esmorzar, van parlar a la taula de com havíem passat la nit.
  Després d’esmorzar, vam preparar els nostres entrepans per dinar .
  Vam rentar tota la taula i vam recollir. Van acabar de recollir les tendes de campanyes entre tots. Desprès vam fer una volta per Bordils ja que els nens de Bordils volien ensenyar-nos el que és Bordils per desprès anar en bici.
  Vam fer la passejada i va ser molt bonic. Ens van explicar coses molts interessants.
  Tot era com tranquil i molt especial.
  Per passejar van fer dos grups ja que eren molts. Els dos grups van quedar en la església de Bordils.
  Vam arribar a la església i primer va pujar un grup a dalt l’ església .
  Desprès que baixés el grup 1 van pujar el grup 2.
  Van pujar i era una passada ja que havíem de pujar en unes escales molt petites i estava molt fosc .Van pujar molt fins que vam arribar a dalt de tot vam veure el paisatge que era molt maco .Desprès vam baixar cap abaix. Van anar cap l’ escola per agafar els entrepans . I les bicicletes per passejar.
  Vam arribar a l’ escola i vam agafar el dinar i les bicicletes.
  Ens van posar pel que tocava.
  Vam agafar les bicis i van sortir cap a fora.
  Vam anar a un parc per dinar. Vam acabar de dinar i van agafar les bicis.
  Vam anar per la carretera i era molt maco veure a tots amb una bici i vam començar a passejar. Vam visitar moltes coses, feia molta calor i tots estaven molts cansats i el que més volíem era aigua. Però ho estàvem passant molt bé.
  Va ser una passejada molt especial, molt bonica i divertida.
  Després de visitar tot el que havíem de visitar van anar cap una font a veure aigua.
  Després d’ això vam anar cap l’ escola ja que estaven esperant els altres.
  Van arribar a l’ escola i vam deixar les bicis i vam parlar una mica i vam comentar coses.
  Desprès vam sortir i ens vam fer una foto.
  Vam entrar a l’ escola i ens van acomiadar, alguns vam donar els messengers i coses similars.
  La veritat és que a alguns no els va agradar l’acomiadament.
  Ens vam portar molt records.
  Vam anar cap el tren per arribar a Barcelona.
  Vam arribar al tren i alguns es van posar a dormir perquè estaven mot cansats.
  Després d’un trajecte molt llarg vam arribar a una parada on havíem d’agafar l’autobús per arribar a Ciutat Meridiana. Vam agafar l’autobús i desprès de poc temps, que a molta gent se li va fer molt llarg, vam arribar a casa, a Ciutat Meridiana.
  Vam arribar i vam anar a la parada de tren i vam veure a algunes mares.
  Ja eren les 7:30 pm.
  Cadascú es va marxar a casa seva amb el cap ple de records i de moments inoblidables i molt cansats.

  Per mi anar a Girona – Bordils ha estat una passada, perquè era una oportunitat de conèixer i aprendre.
  Jo no pensava que m’ ho passaria tant bé..
  Vaig aprendre molt de totes les maneres.
  M’han agradat molt aquestes colònies, encara que no tant dormir en tendes de campanyes però també m’ha agradat ja que molta gent va dormir amb gent de Bordils i ens van conèixer millor.
  Quan vam sopar també em va agradar veure a tots menjant espaguetis.
  Anar en bici es el que més m’ha agradat, era molt divertit veure a tots amb una bici.
  M’ ho he passat molt bé i mai oblidaré aquells dies.
  I dono les gràcies als de Bordils per acollir-nos i tot el que van fer per nosaltres.
  I ha estat un plaer estar
  amb vosaltres, encara que la nit es fes més llarga que el dia.

 7. dolores Diu:

  Les colònies amb Bordils

  Els dies 8 i 9 sisè ens anàvem de colònies amb Bordils perquè Bordils ens van convidar a dormir una nit amb
  ells, però va passar que jo hem vaig posar malalta i vaig anar al metge i hem va dir que no anés a les colònies perquè estava malalta i podria passar el virus als meus companys i companyes i hem va fer un justificant dient que no podia anar a les colònies.

  Jo penso que si no m’hagués posat malalta i hagués anat a les colònies m`ho hagués posat molt be i m`ha hagués divertit molt.

  A mi m’han dit coses molt maques del que heu fet a les colònies. I he vist fotos molt boniques, com per exemple, quan estàveu muntant la tenda de campanya, quan estàveu muntant en bicicletes, quan vau anar al museu del cinema. A mi m`han dit que no podien dormir perquè entre que hi havia persones que roncaven molt fort i entre que feia molt de fred no podien dormir.

 8. Anamaria ceip bordils Diu:

  Me va molar molt que vingesiu a la nostra escola !!!! MOLA

 9. Carlos Diu:

  hollllllllla

 10. najua i ana marie Diu:

  Hola a tothom!! com esteu? espero que molt bé, perque nosaltres estem molt bé després de haver-hos conegut.
  Ens ha semblat molt guai que vosaltres ageu anat amb la vostra agermanada nosaltres també ens ages agradat anar amb la nostra agermanada.
  Les vostres fotografies del rodatge han sigut molt guais, sobretot aquella on sortiu tots junts al costat d’un arbre.

  adeu !!!!!!!!

  najua i ana marie de l’escola cervantes

 11. marco Diu:

  Hola!
  Gracies i a vusaltes també us asurtit bé.I ami m´ha agradaria que vusaltre vingeu al nostre cole pero no se apugut
  adeu!!!

  marco de l´escola Mestre Morera

Deixa una resposta