Minuts Lumière, més intensitat que mai

Gràcies a les bones arts dels equips pendents i d’en Pep, la segona tanda de minuts Lumière va ser una experiència intensa, efectiva i, el més important, prometedora pel que fa als resultats. Hi va haver tota mena de localitzacions (tren, port, fàbrica, carretera, casc urbà…), il·luminació (llum de mitja tarda, llum de capvespre, llum interior, llum de matí…), contactes amb es mass media (entrevistes amb la televisió, la ràdio)… En definitiva, molt moviment al voltant d’aquesta primera pràctica que ens obre un camí ara ja més visible envers nous aprenentatges.
El primer minut que vam grabar va ser obra d’en Dani, en Víctor i l’Òscar. L’equip es va endinsar en les entranyes de la cuina del Restaurant El racó Familiar i encabint-se en un espai impossible va aconseguir un minut fantàstic.

Coordinar el segon i el tercer minut ens va portar alguns contratemps. Fnalment, vam aconseguir reunir-nos a l’estació de tren i vam anar fins al port d’Arenys, on en Jordi, en Nico i en Marc buscarien amb afany i insistència el millor lloc on col·locar la càmera que havia de grabar l’entrada d’un vaixell pesquer a port.


Tot seguit, en Luiggi i en Cristian van aconseguir dirigir un minut d’infart. Es tractava de filmar dins del tren el trajecte d’Arenys a Canet. El trajecte dura tot just tres minuts, per la qual cosa va caldre planificar i preparar molt bé l’assalt a aquest minut. Amb la col·laboració de l’equip que acabava de grabar al port, el repte va ser superat, i amb nota.

Als quatre cantons va començar el camí cap a la fama d’aquests tallers de cinema i els seus participants, ja que vam ser extensament entrevistats pels mitjans de comunicació locals.

Mentrestant, se’ns afegien dos grups més que haurien de rodar en condicions d’un fred força intens que en cap cas alteraria la seriositat amb què es van encarar els rodatges següents.  En Ruben C. i en Pol van captar el trànsit incessant dels Quatre Cantons des d’una bona localització. Els de la tele, entusiasmats, ho grabaven com a testimoni del que esteu aconseguint entre tots.

La Rachida, l’Azahara i l’Alex, que ja portaven un dia més de rodatge que la resta, van aconseguir per fi materialitzar la seva idea, gràcies en primer lloc a la seva determinació i en segon lloc a l’amabilitat del personal i els clients del supermercat on vam grabar.

L’endemà vam enllestir els tres grups pendents amb els què completàvem la classe. Va ser un vist i no vist possible gràcies a la prestesa dels alumnes a l’hora de complir amb la planificació i també gràcies a la disponibilitat d’en Pep. En Xavi i la Montse van capturar un minut en una fàbrica de motllos metàl·lics, el Ruben P. i l’Artur van filmar la pujada a Sant Cebrià en cotxe i ja a la tarda, en Joan i l’Enzo van  rodar a la Plaça Nova. D’aquests darrers minuts no en tenim registre fotogràfic…:( les dificultats organitzatives ho van impedir!

BEN AVIAT PODREM VEURE TOTS AQUESTS MINUTS EN AQUEST BLOC!!!

4 Respostes a “Minuts Lumière, més intensitat que mai”

 1. Pep Diu:

  Hi ha fotos del darrer minut.
  El proper dia us les passo i les pengem!!!

  Enhorabona per la feina feta a totes i tots!
  Divendres fem el visionat i encarem nous reptes!

 2. AlEx! Diu:

  es molt xulo m’agrada molt! (text molt ben escriit!) 🙂

 3. LIROLA Diu:

  Molt currats eh! Divendres a veurel’s tots, i amb ganes de que començi la pràctica de fotografia!

 4. Víctor Diu:

  Mmh.. Ara comencem un nou projecte, tots anisiosos 😀

Deixa una resposta