Minuts Lumière

  • GRUP A (Helena Bosch, Marcel Rodríguez, Víctor Ceano i Joan Raventós)

Nosaltres vam ser el primer grup en gravar, vam anar-hi el dilluns 3-12-08. En primer lloc vam anar a l’estació de Sant Gervasi on vam gravar el minut del Joan Raventós. Aquest minut es va gravar il·legalment, ja que no teníem permís per gravar. Al final, quan ja aviem gravat, un revisor ens va veure i ens va fer fora. Després vam anar a la Diagonal on vam gravar el minut del Marcel Rodríguez, que va ser difícil, ja que no trobàvem l’enquadrament adequat per gravar el minut. Després vam gravar a l’estació de Provença on vam enregistrar les escales mecàniques de la sortida de l’estació. Al final vam anar al Tibidabo on vam gravar les atraccions. Va ser difícil ja que el so captava el soroll del vent i a part feia molt de fred, però tot i així van quedar força bé tots quatre.

  • GRUP B (Pol Mas de Xaxàs, adrià Gustems, Quim Matheu i Joan Sodupe)

Vam començar el primer minut a l’escola a les dos quarts de quatre. Era el minut de l’Adrià, que tractava d’una persiana que a l’anar-se aixecant ens proporcionava una gran i panoràmica vista de Barcelona. El càmera era el Pol, el Quim era el so i el Joan l’ajudant de direcció. Va ser un rodatge una mica lent ja que era el primer que fèiem i no vam sortir fins a les quatre de l’escola, cosa que va ser una desgràcia total perquè el zoo tancava a les cinc i encara havíem que creuar tota Barcelona. El bus 130 ens va portar fins a l’estació de Reina Elisenda i el ferrocarril fins a Provença. Allà vam fer transbord a la línia blava i a l’estació de Verdaguer, el temps se’ns tirava al damunt, vam fer el transbord a la línia groga i va passar l’imprevisible: la línia groga estava espatllada. Vam sortir desesperats a buscar una solució. L’opció més fàcil seria agafar un bus, però no coneixíem prou bé la zona (no teníem ni idea d’on érem) com per agafar el primer que ens passés pel davant. A l’arribar a una parada ens vam adonar que érem dalt de tot del passeig Sant Joan i que havíem d’agafar un 55 o un 19, els quals acabaven de passar. Ens anàvem deprimint cada cop més al veure tots els busos plens sense opció a pujar. Ja era clar que no arribaríem al zoo a temps i hauríem d’improvisar al parc de la Ciutadella. Al cap de vint minuts d’espera pugem enrabiats a la part de darrera del bus (la prohibida). A l’arribar a l’Arc de Triomf vam recórrer els últims metres del passeig Sant Joan fins al parc i alhora ens anàvem fixant en l’entorn per veure si se’ns acudia un nou minut. Ens vàrem trobar amb la Mireia (la nostra intervenant) davant de la font. Allà el nostres professors, el Roger i la Mireia, van proposar al Joan i al Pol (els dos afectats pel tancament del zoo) de gravar els ànecs de la font. Llavors al Pol es va fixar que estaven tancant el bar de davant de la font i se li acut de gravar com l’estaven tancant. Vam gravar el minut a tota velocitat perquè la nit ens estava atrapant i encara havíem que gravar un minut amb llum. El Joan se li va ocórrer gravar la gent baixant pel passeig Sant Joan amb l’Arc de Triomf de fons. Aquest minut també es va gravar a tota bufa per la manca de llum. Després de gravar el minut desmuntem tot l’equip i marxem cap a la estació de l’Arc de Triomf per fer un llarg trajecte en metro fins a la Sagrada Família. Vam agafar els nous trens amb els quals podies veure els conductors i el túnel, era molt apassionant. Un cop a la Sagrada Família ens va costar una mica trobar el lloc i la manera de gravar, però al final la vam trobar, i vam acabar gravant un pla contrapicat, per poder veure els caps de la gent com passaven per davant de la Sagrada Família, això de gravar, és molt emocionant.

  • GRUP C (Santi Farrés, Borja Pascual, Jep Casellas i Pau Sans)

El dia 4 de desembre vàrem anar a gravar els minuts a diverses parts de la nostra ciutat, primer vàrem gravar un minut a la Barceloneta, en el qual es veuen les torres Maphre i se sent l’onatge marí, però aquest minut no va quedar com havíem planejat, ja que durant el minut no va haver-hi cap acció perquè no hi havia cap persona i les poques que hi havia no s’apreciaven perquè estaven massa lluny (recomenat posar-lo en pantalla completa).
Després amb el metro ens vàrem dirigir a Pl. Catalunya, on vàrem gravar els coloms quan mengen; atrèiem els coloms amb menjar que havíem comprat en una parada.
Seguidament, vàrem anar a les Rambles; on gravaríem 2 minuts més. Primer, un sobre una estàtua humana, li vam dir que quan li féssim un senyal es comencés a moure, tal i com ho faria si algú li tirés una moneda. El “director” li va fer el senyal a l’estàtua, però no reaccionava; no va ser fins al cap de 10 segons que se’n va adonar i va començar a moure’s d’una manera patètica i penosa (veure el vídeo).
El següent minut també el vàrem fer a les Rambles, vam escollir gravar aquest minut, l’últim perquè el que importava d’aquest minut era veure la gent, i és evident que a primera hora del matí pocs turistes hi ha passejant. Per gravar el minut vam escollir al costat de les parades de les flors perquè a més a més de tenir el color de la gent es concentrava més en un punt i el pas de gent era més dens, el so escollit per aquest minut va ser el so ambient de la zona.

  • ADRIÀ GUSTEMS

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/WvLjTzE5NDo” width=”320″ height=”240″ wmode=”transparent” /]

JOAN RAVENTÓS

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/SF-ZGx5ORFs" width="320" height="240" wmode="transparent" /]

VÍCTOR DE CEANO-VIVAS

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/1vbH1NQJO8g” width=”320″ height=”240″ wmode=”transparent” /]

PAU SANS

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/-LFxTuTLmfU” width=”320″ height=”240″ wmode=”transparent” /]

MARCEL RODRÍGUEZ

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/2pK3kvZEvCc” width=”320″ height=”240″ wmode=”transparent” /]

BORJA PASCUAL

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/Ry9-EPjr8DQ” width=”320″ height=”240″ wmode=”transparent” /]

JEP CASELLAS

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/2raEY84B43A” width=”320″ height=”240″ wmode=”transparent” /]

SANTI FARRÉS

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/aO-ogP8soLs” width=”320″ height=”240″ wmode=”transparent” /]

HELENA BOSCH

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/1P9hWN5yOqo” width=”320″ height=”240″ wmode=”transparent” /]

JOAN SODUPE

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/Ng4c2TYeHxY” width=”320″ height=”240″ wmode=”transparent” /]

QUIM MATHEU

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/The0dvhY5GY” width=”320″ height=”240″ wmode=”transparent” /]

POL MAS DE XAXÀS

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/X5kZaHUig2g” width=”320″ height=”240″ wmode=”transparent” /]