UN BLOC?

Què és un Bloc?

El Bloc és un diari interactiu , editat igual que un diari , cada noticia porta la data de la seva edició i així la persona que escriu i les que   llegeixen  poden seguir el camí de tot el que s’ha publicat o editat.

Per saber més bé el que és un Bloc podeu mirar el vídeo,que en anglès però traduït al català ens deixa en Raimon al seu Bloc.

Blocs Educatius

L’escola tradicional es caracteritza per un model de comunicació en la qual el professor exposa i explica, els alumnes reben les informacions i, finalment , tanquen el procés retornant al professor les informacions rebudes.

L’Escola Nova va propugnar un ensenyament basat en l’activitat de l’alumne(“aprendre fent”), cosa que requereix una altra manera d’entendre la interacció a l’aula. Ara ja no unidireccional, si no que el professor intervé com a guia. El Bloc , un dels recursos més innovadors entronca amb alguns dels corrents més valuosos de la renovació pedagògica.

Tíscar Lara afirma que els Blocs tenen unes característiques que afavoreixen els processos d’ensenyament-aprenentatge dins d’una pedagogia constructivista i d’acord amb les necessitats de la societat de la informació i la comunicació.

Crec que de nou seria interessant que donéssiu  un cop d’ull a l’article de Tíscar Lara sobre l’ús dels blocs en la Pedagogia Constructivista.

El Bloc i les Competències Bàsiques.

Competència en comunicació lingüística : Està clar que aquesta competència no depèn únicament del enfocament metodològic de les matèries dedicades a l’ensenyament de les llengües, si no que les activitats de la resta de les matèries incloguin la comprensió lectora, la composició escrita etc etc

El paper de l’ús de la llengua en l’aprenentatge de les diferents matèries està encaminat , en el vessant de la lectura, a la localització i selecció d’informació, a la integració de les noves informacions amb els coneixements ja disponibles….. Tot això contribueix al desenvolupament de la competència lectora. En el camp de la composició escrita, les activitats en les diferents àrees haurien d’estar encaminades a la construcció i comunicació dels coneixements propis de l’àrea en qüestió, la qual cosa podria contribuir al progrés de les habilitats i estratègies implicades  en l’escriptura.

En aquest anàlisi es posa de relleu la condició que haurien de  tenir les activitats escrites perquè tinguin sentit com a verdader acte de comunicació :un context real, un destinatari definit i una intenció discursiva. Aquí és on el Bloc pot complir un paper fonamental.

Alfabetització digital: En efecte, si actualment entenem per alfabetisme la capacitat per intervenir en les diferents esferes de la vida social mitjançant la lectura i l’escriptura de textos, aquesta capacitat s’ha d’ampliar a l’àmbit de la comunicació a Internet. El post o entrada en un Bloc és un nou gènere textual.

Bibliografia:  Ús educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents. Francesc Balagué.Felipe Zayas ( Editorial UOC)

Els Comentaris

El Bloc es nodreix amb els comentaris, tant d’alumnes com de pares, com de totes aquelles persones que el visiten. Animeu-vos pares a deixar-hi els vostres comentaris. El Bloc no és només dels vostres fills, també és vostre.

Les Categories

Cada article del Bloc pertany a una categoria. N’hi ha moltes. Depèn del tema del que tracti l’article.

La categoria ens ajuda a classificar els articles i tenir-los ordenats per temàtiques.

Per exemple si cliqueu la categoria Festes Escolars us sortirà una plana només amb aquells articles que fan referència a les festes del Centre.

5 thoughts on “UN BLOC?

 1. natalia garcia nieto

  Aina ho vas fe molt be
  perque saps tocar molt be el oboe . natalia garcia nieto.

 2. natalia garcia nieto

  Claudia albertos ho vas fe molt be, i saps
  tocar molt i molt el violi. natalia garcia nieto .

 3. Arlet

  monse mancanta molt als jocs paratjempl als jocs elsd josus i tambe dels porcets i tambe ancantam al bloc da monjoic
  visca visca visca visca visca visca visca visca visca visca visca visca visca ceip munjuic

  arlette

 4. mònica carbó

  HOLA, BON DIA. VOLEM FELICITAR ELS NENS I NENES I LES MESTRES DE CICLE INICIAL PER AQUEST BLOC. ENS HA AGRADAT MOLT VEURE LES FOTOGRAFIES DE CLASSE, DELS DELEGATS I LES DE LES VACANCES! I TAMBÉ LES DELS CIGRONS!!

  US ANIMEM A MANTENIR EL BLOC BEN VIU I A GAUDIR AL MÀXIM DE TOTES LES EXPERIÈNCIES QUE US BRINDA L’ESCOLA.

  FINS AVIAT!

  PER MOLTS ANYS A LA MARIA I A LA MAR. NYAM NYAM QUINES COQUES MÉS BONES…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *