El divendres 17 d’abril la classe de 5è A vam anar a l’hort de l’escola perquè teníem molta feina per fer.
Amb l’ajuda del Carlos, primer vam plantar els pebrots utilitzant el plantador.
El pebrot és una hortalissa rica en fibra i en vitamines antioxidants que ens ajuden a prevenir l’envelliment.
A la cuina, es poden menjar de mil i una maneres. Els podem menjar crus, al forn, a la brasa, fets a la paella amb un rajolí d’oli… Pot ser un acompanyant de qualsevol plat de carn o peix i també serveix de base d’un sofregit. És un ingredient molt important en plats típics de la nostra cuina com l’escalivada o la samfaina.
Si tot va bé s’hauran de recollir durant l’estiu.
Però no només vam plantar pebrots, ja que després vam recollir pèsols. Aquests són rics en vitamines B i C, calci, ferro i potassi. Ens ajuden a mantenir en bon funcionament el nostre sistema nerviós.
Es poden menjar desgranats o bé amb la tavella. Si són desgranats cal bullir-los uns pocs minuts. En canvi si els volem amb la tavella es poden saltejar o coure al vapor.




