És un fet que es presentin anuncis de cosmètics utilitzant la ciència com a reclam de vendes amb la idea que tot el que es fa en nom de la ciència és bo, així un producte de L’Oréal l’anuncien com no creo en los milagros, creo en la ciencia1, però el que és més greu, és que es mostrin errors científics, així un producte de Medical Beauty indica crema regeneradora con filamentos d’ADN1. També indiquen dades de la seva efectivitat, el 90% han notat l’efectivitat2, quan no indiquen ni la població de l’estudi, ni la mostra corresponent.
Per altra banda, ens influeix la compra emocional, de tal manera que moltes vegades comprem fem cas dels consells de determinades persones o ens agrada un envàs més que el producte en si.

Article del bloc d’imatge Cazcarra

Anunci de Pantene amb Paula Echevarria
Finalment, el preu és un element més a tenir en compte, ja que hi ha cremes de bellesa que són molt cares, amb preus superiors als 50 € i d’altres que són molt barates, amb preus inferiors a 5 €
Així ens preguntem:
La gent que compra cosmètics, per què els compra, per l’envàs, pel preu, pels consells per les suposades qualitats avalades científicament? I si els compra per les suposades qualitats científiques, fins a quin punt detecten els errors? I la detecció depèn de la tipologia d’estudis?