Concurs +mates. 5è

L’alumnat de 5è ha participat en el concurs de matemàtiques de primària “+ MATES”, celebrat en moltes escoles de Catalunya.

La primera fase del concurs, la varen resoldre a l’escola. Cada grup feia cinc problemes.

Van passar a la final un grup de quatre alumnes del nostre centre.

El dissabte tretze d’abril a Rubí, van concursar amb la resta de finalistes de Catalunya.

En el grup guanyador de la final, format per quatre alumnes de diferents escoles, hi havia una alumna del nostre centre: La Selma Bové.

Volem agrair la participació a tot l’alumnat de cinquè, felicitar els finalistes i molt especialment a la Selma per formar part de l’equip guanyador del concurs + MATES 2013.

Maria Rius

L’alumnat de 5è va visitar l’exposició “La mar d’imatges” de la il·lustradora Mª Rius i Camps que hi ha al Centre Cultural.

Van poder veure làmines d’alguns dels seus dibuixos rebent les explicacions per part dels monitors. També van realitzar un taller i van aprendre algunes de les tècniques que l’artista fa servir per il·lustrar els contes.

Visita mNACTEC 5ès

ESTUDIEM LES ENERGIES

A aquestes fotos podeu veure als/les alumnes de 5è A el dia que van visitar el mNACTEC al mes de novembre.
Durant la visita van poder aprendre com s’obtenia l’energia per moure màquines fent servir el vapor. També van poder observar maquetes i/o reproduccions de màquines que ens permeten obtenir energia a partir de l’aigua, o del vent.
I finalment van veure com es comporta l’electricitat i van obse4rvar els seus efectes.
Aprofiten per informar a totes les famílies que el primer diumenge de cada mes l’entrada al mNACTEC (situat a la Rambla d’Ègara) és gratuïta. Animen a tothom a fer una visita i els vostres fills/filles segur que estaran encantats de fer de monitor i explicar-vos el que han aprés.

COSMOCAIXA 5ès.

VISITA AL COSMOCAIXA

L’alumnat de 5è va realitzar una visita al Cosmocaixa a Barcelona.
Van visitar l’exposició permanent del museu en la qual es pot experimentar per entendre i aprendre moltes coses sobre tot tipus de matèries ( inerta, viva, intel•ligent,…).

També van poder observar el bosc inundat que és una rèplica exacta de la vida dins un bosc inundat amazònic.
Obrint bé els ull van poder veure moltes espècies vegetals de l’Amazones i a més, caimans, capibares, ocells del sol, anacondes, peixos, formigues talladores de fulles, granotes verinoses. aranyes…

Després van admirar el mur geològic on es poden veure algunes estructures de la superfície terrestre formades per l’erosió i la sedimentació de les aigües i del vent.

 

Animem a totes les famílies a fer una visita en cap de setmana i els vostres fills/es os aniran explicant el que han aprés.

SETMANA CULTURAL DE SANT JORDI

Durant aquesta setmana l’alumnat del cicle superior hem realitzar diferents activitats: sortides, tallers, passejades per Terrassa, jocs, …
Vam aprendre moltes coses i vam passar bones d’estones gaudin de les diferents activitats.
Us deixem una mostra de fotografies de la classe de 5è A.

“TALLER DE CIRC”

“TALLER DE CUINA SOLAR”

FALÍ –FALÀ.

JOCS A CLASSE

PASSEJADA PER Terrassa