Alumnes de 5è : Visita dinamitzada a Mas Miró

Les visites dinamitzades volen aproximar-se a Joan Miró a partir de les seves estades a Mas Miró.

Els nens i nens de cinquè vam poder conèixer aspectes de la personalitat de Joan Miró, com va influenciar Mont-roig en la seva obra, quins interessos tenia i com treballava.

Vam realizar tallers creatius. Aquests tallers parteixen d’aspectes escencials de l’obra de Miró per realitzar un treball creatiu en grup.

Roda a Roda

El passat 10 de maig els alumnes de 6è van dur a terme l’activitat “No passis de roda a roda”.

És un programa  dirigit a la comunitat educativa en el que es consciencia a l’alumnat en el civisme i proactivitat envers a les persones amb discapacitats físiques i/o orgàniques i la seva situació, amb xerrades informatives i orientatives per la prevenció d’accidents en tots els àmbits.

El programa inclou activitats participatives d’esport com el bàsquet amb cadira de rodes, jocs o circuits en els que es posa en pràctica i de manifest la problemàtica i limitació que suposen les barreres arquitectòniques.

dav

Apadrinem el nostre patrimoni – Curs 2018-2019

Per segon any consecutiu l’escola Mare de Déu de la Roca participa en el programa Apadrinem el nostre patrimoni. Un projecte d’innovació que ens permetrà conèixer més a fons el nostre entorn i estimar una mica més, si pot ser, el nostre municipi i l’ermita de la Mare de Déu de la Roca.

Aquest curs vam dividir les jornades en dues setmanes diferents. Al primer trimestre ens vam dedicar a treballar diferents aspectes del poble de Mont-roig del Camp: història, casc antic, edificis, muralla, etc. També vam dur a terme una cursa d’orientació pel municipi i vam acabar creant amb la tecnologia que ens permet el maps un mapa interactiu.

L’última setmana de gener va ser el torn de treballar l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca. Per culpa de les diferents inclemències meteorològiques es van haver de suspendre o modificar diferents activitats previstes en tots els cicles i que durem a terme properament.

A cicle superior ens vam plantejar treballar les Llegendes mitjançant l’apartat artístic de la representació teatral i l’elaboració dels decorats. Va ser un treball interdisciplinar d’allò més enriquidor. Més endavant en podreu veure els resultats.

Dins del treball de l’ermita i del seu entorn i vinculat a l’àrea d’educació física ens hem proposat portar els alumnes a escalar. Aquella setmana vam dur a terme una sessió d’iniciació al gimnàs i al rocòdrom que ens va servir com a presa de contacte per a la futura activitat.

Ens orientem!

Dins el projecte d’innovació “Apadrinem el nostre patrimoni” els alumnes de cicle superior vam realitzar una cursa d’orientació pel poble de Mont-roig del camp.

L’activitat consistia en saber localitzar al mapa uns marcadors i desplaçar-se fins al punt indicat en el menor temps possible. Un cop arribats als punts fixats havien de resoldre una sèrie d’activitats relacionades amb el lloc i tot de forma digital utilitzant tauletes i un document word compartit.

Tots els punts marcats eren edificis o llocs emblemàtics de la vila de Mont-roig.

Aquí us podreu descarregar els pdf dels dossiers dels diferents grups.

Dossier apadrinem-Grup Groc

Dossier apadrinem-Grup 6

Dossier apadrinem(GrupV)

Dossier apadrinem grup lila

Dossier apadrinem grup 3

Dossier apadrinem garrofins

Dossier apadrinem – fet SOM POBLE