ACTIVITAT DE VELA 5è 2018

La primera setmana de juny els i les alumnes de 5è hem anat al Club Nàutic de St. Feliu de Guíxols a fer una activitat de vela.

Primer ens han fet una classe teòrica on ens han explicat les parts d’una embarcació, els punts cardinals, els vents i els rumbs.

Després hem fet quatre grups, ens han assignat un monitor per grup i  hem embarcat.

A continuació hem muntat la vela major, el floc i les escotes.

Finalment ja hem pogut sortir a navegar.

Hem vist peixos lluna, alguns companys han estat llençats a l’aigua i d’altres s’han marejat. Alguns companys es van penjar de l’embarcació amb un arnés.

De tornada al port, alguns monitors han deixat banyar-se als nens.

Abans de marxar ens hem dutxat a les instal·lacions del club.

Ha estat una bona experiència nàutica.

VEURE LES FOTOS

Publicat dins de General | Deixa un comentari

AUDICIÓ INSTRUMENTACIÓ 5è 2018

El passat divendres 1 de juny hem anat a interpretar  una audició musical al teatre municipal de Sant Feliu de Guíxols. Per tal d’oferir aquestes cançons  hem estat assajant durant tot el curs. Els alumnes de 5è A hem tocat “ LA MEVA DEFENSA” i els alumnes de 5è B hem tocat “ SOMEBODY THAT I USED TO KNOW”.

Ha estat una experiència molt gratificant, però el camí ha estat llarg i és per això que volem donar les gràcies a les persones que ens han acompanyat durant aquesta ruta musical. En primer lloc, a en Marc Clos per haver adaptat la cançó i haver-la assajat juntament amb  la Laura Cerdán. També a la Sandra Solís per haver-nos cedit la classe de música. Moltes gràcies a tots tres.

A més a més agraïm als diferents organismes que han fet possible aquest concert:

La direcció de la nostra escola, l’escola de música de St. Feliu de Guíxols, l’ajuntament de la nostra ciutat i al teatre Narcís Masferrer.

I com no a tots aquells i aquelles que heu volgut passar una estona divertida amb nosaltres tant alumnes i mestres de l’escola com al públic que va venir a veure’ns.

VEURE LES FOTOS

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Taller de percussió corporal amb en Santi Sarratosa 5è 2018

Els nens i nenes de 5è el dijous 24 de maig hem participat en un taller de percussió corporal dirigit per en Santi Sarratosa. Hem anat a la sala de psicomotricitat de l’escola. Hem gaudit d’una classe divertida i original amb els moviments adaptats per a nosaltres. També ens ha deixat improvisar  diferents parts de les coreografies. Per finalitzar ens ha deixat triar una cançó i la hem ballat amb els passos de les diferents coreografies que ja havíem practicat abans.

Agraïm a en Santi el haver pogut passar una estona tan divertida, original i inoblidable i a la Sandra per haver-lo portat a l’escola.

Gràcies a tots dos per haver-nos fet passar aquesta classe tan extraordinària!!!

VEURE LES FOTOS

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CASTELL DE MONTSORIU 5è 2018

El dia 22 de maig del 2018 hem anat d’excursió al museu de la Gabella d’Arbúcies i al castell de Montsoriu, al mateix municipi.  Quan hem arribat, hem esmorzat, després hem anat a veure el museu. Les monitores (la Gemna i la Sandra) ens han explicat la vida quotidiana dels Cabrera, que eren els vescomtes que habitaven el castell. Després hem anat al castell de Montsoriu, per arribar hem caminat entre 30 i 45 minuts. Hem visitat totes les seves instal·lacions. Hem visitat la cisterna, antiguament hi cabien 250.000 litres d’aigua. Després hem entrat al castell per la porta principal. Hem pujat als merlets i hem gaudit de les vistes. Finalment hem dinat a les dues i mitja i hem baixat sentin trons i llamps. La pluja no ens ha agafat per ben poc.

Volem agrair a les monitores que ens han acompanyat en aquesta excursió tan bonica, la Gemna i la Sandra la seva dedicació i les seves formidables explicacions.

Moltes gràcies per fer-nos passar una jornada tan magnífica.

NURIA , MELANIE , GUILLEM , ALBERT , YANIRA.

VEURE LES FOTOS

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Un convidat a la classe d’ Educació Física

Aquest passat divendres 18 de maig , els i les alumnes de Cicle Superior hem anat a la pista de bàsquet perquè ha vingut un senyor, que es diu Xavi a fer-nos la classe d’Educació Física. En Xavi és paraplègic i es desplaça en cadira de  rodes. Una associació, que es diu MIFAS i de la qual forma part en Xavi, ens a deixat unes cadires de rodes per fer activitats.  Ens ha explicat el mestre que ja fa uns anys que ens les deixen. Abans de començar en Xavi s’ha presentat i ens ha explicat com és viure amb una discapacitat i li hem pogut fer tot un seguit de preguntes.  No és fàcil, però has de tirar endavant i superar els entrebancs.

La primera activitat ha estat provar les cadires de rodes i voltar lliurement per la pista. La següent ha esta fer un circuit marcat a terra amb cons  i  llençar a cistella la pilota de bàsquet, asseguts a la cadira, és clar. Després hem intentat jugar a bàsquet  amb oposició d’altres jugadors també amb cadires de rodes.

La següent activitat ha estat intentar escriure amb la boca, fent aquesta  activitat hem experimentat  com se sent una persona que no pot utilitzar el braços. Seguidament hem dibuixat  sense mirar, amb els ulls tapats, per saber el que sent un cec ,  i després de la mateixa manera, hem intentat posar aigua en un got.

Per finalitzar ens hem fet una foto de comiat.

Volem donar les gràcies a l’associació MIFAS per deixar-nos com cada curs les seves cadires i també volem agrair d’una manera especial a en Xavi la paciència que ha tingut  amb tots nosaltres i la bona predisposició a expilar-nos les seves vivències. Gràcies Xavi, fins molt aviat.

Jose Ignacio, Aina, Nuria i Sara

VEURE LES FOTOS

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LA MARATÓ DE LECTURA 5è 2018

El passat divendres dia 27 d’abril a la nostra escola es va celebrar, com cada curs, La Marató de Lectura. Als nens i nenes de 5è ens va tocar anar a llegir a les classes de 2n i de 3r. Els hi vam llegir dos contes diferents. Als de 2n els hi vam explicar el de “Els nens no volen la guerra” i als de 3r el de “Les noses de Lady Ragnell”. El primer vol demostrar l’absurd que és fer la guerra i és un cant a la pau. El segon parla del dret de decidir de la dona.

A la nostra classe van venir a llegir els nens i nenes de P5, 1r i 3r.  Aquest és un dia diferent en que la lectura ens uneix i ens fa participar en una activitat diferent i molt divertida.

VEURE LES FOTOS

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’IES Sant Elm ens convida a teatre

Ahir els Cicle Superior de la nostra escola va anar al teatre. L’obra teatral estava interpretada pel alumnes de l’IES Sant Elm. El títol de la representació era: “Ni Romeu ni Julieta” Ha estat una funció trepidant, les escenes es succeïen ràpidament i els espectadors no teníem temps de pair el primer acte, que ja estàvem immersos en el següent. El decorat era minimalista i el vestuari el del dia a dia, però la interpretació de les actrius i actors ha estat extraordinària i ells i elles amb les seves veus eren capaços de omplir completament tota l’escena. 

La trama mostra un grup de joves que han de representar la famosa obra teatral de William Shakespeare “Romeu i Julieta”, però no es posen d’acord, ja que entre ells estan enfrontats en dues bandes. El cas és que comencen a assajar i en mig dels assajos sorgeix l’amor entre el personatge de Romeu, el líder d’una de les bandes, i el personatge de Julieta, una component de l’altra banda. L’obra de Shakespeare es barreja amb l’actualitat dels joves actor i acaba no sent ni una cosa ni l’altre.

Entre el repartiment havien exalumnes de la nostra escola i això als mestres que els vam tenir fa uns anys ens ha fet molta il·lusió veure’ls ara  dalts de l’escenari.

Volem felicitar als alumnes i professors de l’IES Sant Elm que amb la seva bona feina ens han pogut obsequiar amb aquets imponent drama clàssic actualitzat. GRÀCIES per haver-nos convidat us estem molt agraïts.

 SALUT!!!!

VEURE MÉS FOTOS!!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SANT JORDI 5è 2018

El passat dilluns 23 d’abril per celebrar la festivitat de Sant Jordi hem fet activitats diferents.

A primera hora després de passar la llista del menjador ens hem dirigit  cap el monestir de Sant Feliu de Guíxols per visitar l’exposició permanent dedicada als ibers, aprofitant que a socials toquem aquest tema. En Joan Carles ens ha fet de guia i ens ha explicat com era el poblat de la Punta del Guíxols, com s’ho feien els ibers per guardar els cereals, com feien els vestits i com eren els les seves cerimònies d’enterrament. Per acabar ens va explicar quatre coses dels romans.

En sortir del monestir hem anat a visitar les parades de roses i de llibres que havien a la Rambla i després hem anat a esmorzar a jugar a la platja.

A un quart de dotze ja érem asseguts un altre cop a les escales de l’arc de Sant Benet. Allà ens hem esperat a que vingués una guia del museu per fer la visita de “Un monestir fortificat vora el mar”. Una visita semblant ja l’havíem fet a quart. Ens ha portat a l’església, al monestir  i a la torre del fum. Ens ha explicat com vivien els monjos i curiositats dels edificis.

Hem acabat amb el temps just de tornar al cole i ja hem arribat que era l’una tocada.

En tot aquest recorregut ens han acompanyat unes mares de l’escola la Sarai Ponce i l’Anabel Gálvez. Els hi volem donar les gràcies per voler acompanyar-nos en un dia tant especial. Moltes gràcies a totes dues.

Però la jornada de la diada encara no s’havia acabat. A la tarda els alumnes de Cicle Mitjà ens tenien preparada una sorpresa. Havien preparat unes fotos gegants i les havien penjat per tota l’escola per tal de poder explicar-nos com era l’estació de tren de Sant Feliu de Guíxols quan encara feia el trajecte cap a Girona.

I per finalitzar la Sandra, la mestra de Música, havia preparat un ball per tota la Primària a la pista de l’escola. Quina diada més completa!!!!!

Per finalitzar el nostre relat també volem donar les gràcies als alumnes de Cicle Mitjà i als seus  i a les seves mestres i molt especialment a la Sandra per haver-nos regalat una tarda tant distreta. Moltes gràcies a tothom que heu fet possible un Sant Jordi tant i tant especial.   GRÀCIES!!!!!!

Salut!!!!!

VEURE LES FOTOS

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ELS ROMANS

Avui us vull fer una proposta doble, ja que l’enllaç us portarà a una comunitat d’aprenentatge creatiu anomenada SCRATCH. L’Scratch es permet aprendre robòtica com nosaltres ho fem a l’escola amb el CODE.

S’obrirà un projecte que vaig fer ja fa anys amb Scratch  per treballar l’època dels romans. Allà trobareu unes explicacions del període, que si les vas seguit et donaran l’oportunitat de participar a tres jocs.

Que gaudiu de l’experiència.

SALUT!!!!

ANAR AL JOC

https://scratch.mit.edu/projects/41281872/#fullscreen

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PARTICIPA AL LLIBRE DIGITAL DEL DIA DE LA DONA.

La corresponsabilitat consisteix en la distribució equitativa de responsabilitats domèstiques entre les persones membres de la llar.

Però la realitat ens diu que això no passa. Les tasques domèstiques es distribueixen de manera desigual entre dones i homes i nens i nenes. Segons un estudi del 2017 de l’Institut Català de les Dones, la realització de les tasques domèstiques i familiars segueix recaient majoritàriament sobre la població femenina, amb independència de la seva edat, situació laboral, tipus de llar o nivell d’estudis.

Nosaltres podem aportar el nostre granet de sorra per canviar l’estadística. Només cal que entris al Llibre digital TU TAMBÉ POTS! referent al dia de la dona a Sant Feliu de Guíxols i aportar la teva idea, el teu dibuix, la teva imatge … Està obert a tothom: mares, pares, avies, avis, tietes i tiets, nenes, nens . . . Només cal clicar a l’enllaç i aniràs al capítol 15 del llibre.  I TU QUE POTS FER? Allà podràs veure les aportacions de les persones que ja han participat i també podràs deixar la teva.

http://apliense.xtec.cat/prestatgeria/b7870504_3168/llibre/index.php?section=14&page=-1

Clica a sobre de: afegeix. S’obrirà una altra pàgina. Allà posa el teu nom, després penja una imatge o escriu un text. Un cop fet clica a: envia l’article.

Ja està fet. La teva aportació serà revisada i posteriorment validada per tal que aparegui al llibre digital.

SALUT!!!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari