Els romans menjaven tres vegades al dia tot i que els pagesos podien afegir, sobretot al bon temps, un àpat a mitja tarda per tal de recuperar forces.

Acostumaven a realitzar a casa un esmorzar molt lleuger a les 7 del matí i repartien les altres menjades a les 12 del migdia i a les 4 de la tarda. El contingut dels àpats variava segons l’ estatus social que tinguessin.

Hem elaborat un menú exquisit per a sopar 10 persones,

sense mirar-nos gaire el pressupost, i hem assenyalat què es menjaria en cada plat.

GUSTATIO

Medusa i ous, mamella de truja

farcida d’eriçons.

Cervell amb llet i ous.

Bolets amb salsa de peix al

pebre.

PRIMA MENSA

Daina rostida amb cebes, dàtils,

raïm i mel.

Estruç cuit amb salsa dolça.

ALTERA MENSA

Lirons farcits de carn de porc i

pinyons.

Pernil bullit amb figues i mel.

Gall d’indi bullit amb dàtils.(1 lliura de gall d’indi CCC denaris)

MENSAE SECUNDAE

Fricassé de roses amb pastes,

dàtils farcits amb fruits secs amb

mel.

Pastissos tebis de vi dolç Amb mel

 

També hem elaborat un sopar per a una família pobra de 7 persones en la qual només ens hem gastat X denaris

 

Unes olives

Farinetes i raïm

Pa amb formatge

Poma

 

Hem jugat al trivium i hem vist curiositats dels romans. Hem classificat els aliments i hem jugat a saber d’on provenien els aliments tardans què no tenien en temps dels romans: arròs, taronja, té, sucre, tomàquet, pebrot, plàtan,pinya, patata, xocolata, pasta, moresc i cafè.

Hem treballat en grup, han estat uns dies molt divertits, hem descobert el món romà una mica més, menjaven més o menys com nosaltres,  no coneixíem el GARUM, no té massa bona pinta…Ens hem sentit romans !!!!!!