LA COLLA DE PRIMER A L’ESCOLA

Durant aquest curs hem fet moltes coses: hem comptat amb taps, hem fet invents amb material de rebuig, hem mesurat les taules, hem ballat, hem programat beebots…
Durant uns mesos la Mireia va estar amb nosaltres fent pràctiques. Ens va ajudar i ensenyar moltes coses!
Durant la quinzena de la ciència vam estudiar la llum: vam mirar-nos les ombres, les nostres imatges en miralls estranys, vam fer ulleres 3D…
També vam anar a escoltar en Fran, que sap una pila de coses sobre el fons marí de Sant Feliu.
A final de curs ens van venir a veure els nens i nenes de P5, que es van quedar una estona a jugar amb nosaltres.

Publicat dins de general | Deixa un comentari

LA COLLA DE PRIMER: PER SANT FELIU

Tenim la sort de viure en una ciutat on hi ha moltes coses per fer i per veure!
Vam visitar la biblioteca, on la Rosa ens va explicar un conte, i ens va dir com fer-nos el carnet.
Amb la Ma. Àngels vam poder visitar el Casino dels nois. Ens en va explicar moltes coses; vam veure on ballaven, on es trobaven per llegir, i, fins i tot vam sortir al balcó.
Vam fer un recorregut per Sant Feliu, des del monestir fins al salvament i el niu de metralladores, passant pel mercat. Va ser molt interessant!
A Correus en Joan ens va ensenyar com classificaven les cartes per dur-les al seu destí.
Al mercat, vam treballar en grups per apuntar els noms de les parades.
A l’ajuntament, ens va rebre l’alcalde, en Carles Motas, ens vam seure a les cadires dels regidors i vam poder parlar pel micròfon.
Al bosc d’en Tell, els voluntaris de l’ADF ens van explicar la seva feina de col•laboració amb els bombers, de neteja dels boscos i ajuda als animals ferits. Ens van ensenyar eines i vam fer servir la mànega.
Al teatre, a part d’anar a veure dues obres, hi vam anar per fer una audició. Durant tot el curs vam estar assajant perquè sortís molt bé!

Publicat dins de general | Deixa un comentari

LA COLLA DE PRIMER: D’ EXCURSIÓ

El primer trimestre, quan treballàvem la llum, vam aprofitar per visitar el Museu del cinema, a Girona. Allà vam fer un taller d’ombres xineses. Després, vam agafar el trenet que ens va fer un recorregut molt entretingut per Girona!
L’última excursió va ser al Circ Cric, a Sant Esteve de Palautordera. Vam passar per un bosc i per sobre d’un riu per arribar-hi! Allà vam veure pallassos, trapezistes, malabaristes… ens ho vam passar molt i molt bé!

Publicat dins de general | Deixa un comentari

LA COLLA DE PRIMER: FESTES POPULARS

Tots plegats vam celebrar la castanyada a la tardor, vam fer cagar el tió a per Nadal i vam gaudir de la festa de Sant Jordi a la primavera.

Publicat dins de general | Deixa un comentari

Visita a les illes Medes

El dimarts 24 de Maig els alumnes de 2n de cicle inicial vam anar a les illes Medes. Ens vam embarcar en el Nautilus i vam poder mirar els peixos del fons marí.
Ben dinat vam anar a fer el taller “La vida arran de mar”. Ens vam dividir en grups i vam anar a explorar quins animalons vivien arran d’aigua. Vam trobar musclos, petxines, algues, crancs ermitans, eriços de mar i fins i tot una medusa. Ens ho vam passar molt bé!

Publicat dins de general | Deixa un comentari

Bot a mar 2016!

Els nens i nenes de 2n de cicle inicial hem fet el taller de Bot a mar!. Hem anat fins al Salvament Marítim i ens han explicat què era i quina funció tenia aquest edifici que tenim a la ciutat tan ben conservat. Hem pogut veure el bot Boera, el niu d’ametralladores i hem fet un joc de pistes per acabar. Ens ho hem passat molt bé i hem après moltes coses!

Publicat dins de general | Deixa un comentari

L’escola de Música de Sant Feliu ens visita.

Avui hem tingut la visita d’un mestre de l’escola de Música de Sant Feliu. Ens ha ensenyat coses molt interessants del violí.

Publicat dins de general | Deixa un comentari

Viatge a Frutiland pels alumnes de 2n. de Cicle Inicial

El divendres 15 d’Abril vam rebre a l’escola dues exploradores: Maduixa Jones i Jack Espàrrec. Ens vam traslladar a la illa de Frutiland. Allà vam superar diferents proves i amb un crit de guerra que vam preparar a l’aula vam descobrir les propietats de les fruites i verdures, així com la importància de fer esport i beure aigua.

Publicat dins de general | Deixa un comentari

Els beeboots: introducció al llenguatge computacional

Durant la segona quinzena de Febrer els alumnes de cicle Inicial de l’estació han estat jugant i aprenent a l’hora amb els robots abella. Es tracta de les primeres passes que els alumnes fan amb el llenguatge computacional. Es tracta de donar unes instruccions al robot abella: endavant, gira a la dreta, gira a l’esquerra, endarrera… per tal que vagi a un lloc concret.

 

Publicat dins de general | Deixa un comentari

Parelles lectores segon Trimestre

Els alumnes de segon han gaudit de la visita dels alumnes de sisè que els han explicat un conte que prèviament ells havien preparat. D’aquesta manera, han pogut gaudir de la lectura compartida i han fet un nou amic.

lector3

lector1

IMG_5651

Publicat dins de general | Deixa un comentari