ELS PLANETES

Cada any després de les vacances de Nadal comencem a fer  el projecte amb tots els nens i nenes de la classe. Ens ho esperem amb moltes ganes. Ens ho passem molt bé quan el fem!

Comencem per pensar el tema :  QUÈ ENS AGRADARIA TREBALLAR, ESTUDIAR, SABER-NE MÉS.

Fem una primera posada en comú i  en surten de molt  diferents , alguns d’ells molt interessants; però ja sobresurt per damunt dels altres el tema que serà estudi d’aquest curs .

Anotem a la pissarra els més votats i fem una segona tria i definitiva. Ara si que ha sortit el tema d’estudi per àmplia majoria. Aquest curs el projecte serà  ELS PLANETES.

Ja seguidament fem un buidatge d’idees;  què en sabem; què ens agradaria saber i  el dibuix inicial de com creiem nosaltres que són els planetes.

Repartim els nens en grups, intentant acontentar les seves demandes.

Fem el mapa conceptual.

Demanem que des de casa hi hagi implicació en tot el què fa referència a la recerca de material informatiu. A mesura que anem trobant coses les portem a la classe i les deixem dins de la caixa preparada per a l’ocasió. Sempre que tinguem ocasió podrem llegir, mirar, remenar…tota la informació portada. Això si, cal tenir cura i respecta cap al material.

I ja ens posem a treballar de ple en el projecte.

Ho fem per grups.

El primer grup està estudiant el SISTEMA SOLAR.

Han anat a la mediateca de l’escola, on la Genoveva els ha ajudat a trobar tota mena d’informació a través dels llibres i ordinadors.

I ens posem mans a la feina …a treballar de valent! i ja  falta poc perquè ja ens puguin exposar el seu treball.

CLASSE ELS BLAUETS.