L’ADÉU AL PROJECTE COMENIUS I ELS RESULTATS

Aquest Juny 2011 tanquem un projecte que ha durat dos anys, en els que hem tingut la oportunitat de treballar amb centres de secundària de Reims i Casoria. Han estat dos anys intesos de treball dur i moltes experiències al voltant de l’art, la sostenibilitat, l’arquitectura i l’educació. Volem agrair tots els participants la seva col.laboració, treball i esforç durant aquest procès tant i tant interessant.
Podeu veure els resultats d’aquesta associació a través d’aquest mateix bloc i del report final de totes les activitats que teniu penjat en la pàgina FINAL REPORT OF THE PROJECT:

http://blocs.xtec.cat/changebyart/final-report-of-the-project/

Volant a Nàpols i rebent a Jesús Palomino a l’escola/ Flying to Napoli and welcoming Jesús Palomino in the school!

Mentre 9 alumnes de segon volaran a Nàpols la propera setmana per participar en el tercer meeting del projecte Change by Art, a l’escola la mateixa setmana donaran la benvinguda al reconegut artista Jesús Palomino per afrontar una important missió: construir el producte final d’aquests dos anys de projecte.

I quin és aquest producte? Doncs una creació col.lectiva que sota la direcció d’en Jesús Palomino, especialista en construccions i instal.lacions artístiques a l’entorn de les qüestions de l’ètica i la sostenibilitat, prendrà la forma d’espai-kiosk de caire sostenible per a l’exhibició d’art contemporani. D’aquesta manera unirem els conceptes d’espai o arquitectura, natura i sostenibilitat i art contemporani.

El procès de creació i construcció durarà una setmana, i podrem admirar el resultat el divendres dia 21 en una acte de presentació en algún espai públic de la ciutat.

Com veieu tenim una setmana molt atrafegada! Endavant l’aventura i bona sort!!

While 9 students of the 2nd year will be fliying to Napoli to participate in the third meeting of the Change by art project, in the school we’ll be welcoming the internationally known artistit Jesús Palomino to confront a very difficult mission: constructing the last product of this 2 years project.

And what’s that product? It’s a collective creation under the direction of Jesus Palomino, specialist in artistic constructions and installations, about the ethic and sustainability issues, that will become a sustainable space for the exhibition of contemporary art. In this way, we’ll unite the concepts of architecture, nature, sustainability and contemporary art.

The creation and construction of it will last a week. We are going to see the results on friday 21st, in a public presentation for the city.

So we have a very busy week ahead! Good luck!!

Última visita a La Panera/ Last visit to La Panera

El passat dia 29 d’octubre vam anar a visitar el Centre d’Art contemporani La Panera de Lleida, en una activitat dins el marc del projecte CHANGE BY ART (Comènius)./ Last 29th of October we visited the Center of Contemporary Art La Panera in Lleida, in an activity of the Comenius project CHANGE BY ART.

Les dues exposicions IMATGES I SONS EN EXTINCIÓ i MITJANIT A LA CIUTAT, ens serveixen d’excusa per treballar conceptes vinculats al nostre projecte sobre la metamorfosi, el canvi, la sostenibilitat i els espais. Els alumnes de primer estan desenvolupant un projecte sonor i d’imatge sobre els llocs i sons quotidians que volen preservar, i els llocs i sons quotidians que destrueixen o fiquen en perill la nostra supervivència. Amb les seves imatges i el seus sons enregistrats farem un projecte de mapa sonor de la nostra regió./ Both exhibitions, IMATGES I SONS EN EXTINCIÓ and MITJANIT A LA CIUTAT, are useful for us to work through concepts about our project as metamorphosis, change, sustainability and space. The first year students are developing a sonorous and image project about daily sounds and places they want to preserve, and daily sounds and places that are dangerous for our survival. With their recorded sounds and pictures we will build a sonorous map of our region.

A més, a partir de la idea de la nit com a moment de canvi i metamorfosi de la realitat, també estan realitzant composicions literàries al voltant de l’exposició de Mitjanit a la ciutat, que properament podrem llegir i gaudir./ In addition to that, they are working on literary compositions around the Mitjanit a la ciutat (midnight in the city) from the idea of the night as a changing and metamorphosis moment of the reality.

De moment i com a preludi de tota aquesta feina tant interessant…aquí teniu la versió en imatges de la sortida i les dues exposicions segons l’objectiu de la GEMMA COSTA, alumna de primer. Són genials!:/ For the moment, and as an introduction to all this interesting works, here you have the grafhic view of the visit and both exhibitions from the objective of GEMMA COSTA, first year student. They are great!:

L’anglès a les classes: el nostre assistent lingüístic s’incorpora a les classes de ciències, tutoria i anglès per millorar el nostre ENGLISH

Com ja sabeu aquest any comptem amb un assistent lingüístic per tot l’any gràcies al projecte Comènius que estem desenvolupant./ As you know this year we have a linguistic assistant thanks to the Comenius project we are developing.

Tots ja el coneixeu però volíem presentar-lo públicament i agrair-li la tasca que està fent a l’escola: el seu nom és Dominic i ve de Bucarest (Rumania) / You all know him but we wanted to introduce him and to thank him his work at the school: his name is Dominic and he comes from Bucarest (Romania).

Com ja sabeu, el Dominic forma part de les classes de ciències del món contemporani i tutoria de primer, que en part s’imparteixen en anglès. I també imparteix classes d’anglès als de segon i a més també al claustre de professors./ You all know he is part of the science classes an tutoring classes of the first year, and that he teaches english to the second year and to the teachers.

Aquest setmana passada, el Dominic va explicar la teoria del Big Bang en anglès a la classe de ciències. Aquí teniu unes imatges del Dominic amb els alumnes de primer a l’aula! /Last week he explained the big bang theory in english in the science class. Here you have some pictures of Dominic and the first year students in the class.

img00091-20101105-1008img00093-20101105-1053