Setmana literària 2018

Esquimals lectors,

Va ser una setmana ben interessant, la setmana literaria, oi? A mi em va encantar tot el que vam fer, especialment el recital poètic amb el Felipe Munita i la presentació del llibre nou al Punt de llibres.

Per això, us he fet dos vídeos d’aquests moments.

[youtube]https://youtu.be/xuuIEpTm3Ic[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/y2sWdX_7_fY[/youtube]

M’encantarà saber què en penseu de la trobada amb en Felipe així com de la resta d’activitats que vam realitzar. Quina va ser la vostra preferida? Teniu algun moment especial que us agradaria repetir?

Una abraçada,
Lara.

Odissea

Esquimals,

Imagineu-vos que un lector està dubtant si llegir l’Odissea o no. Fes una petita carta a aquest lector imaginari i dona-li tres arguments per fer-ho. Pots parlar-li de l’argument, els personatges, la teva experiència de sentir-la en veu alta amb tots els Esquimals, el gènere, etc.

Junts anem més lluny!

Esquimals lectors,

Divendres passat la Cèlia ens va organtizar un matí que penso que té molt a veure amb el nostre lema “Junts anem més lluny”, ja que us va proposar diverses activitats en què tot el grup havíeu d’anar a la una per tal d’aconseguir superar-les.

Per mi va ser emocionant veure com tots vau cooperar com un gran equip per tal d’assolir qualsevol dels reptes. Em va encantar el moment de passar pel volcà amb els papers de diari o el joc de les cadires. Vau riure, però sobretot vau ser enginyosos a l’hora de pensar la millor estratègia col·lectiva de poder superar la prova.

Aquí us deixo totes les fotos, no us les perdeu, són boníssimes!

Què en penseu de la dinàmica que vam fer? Més enllà de passar una bona estona, heu pensat una mica més sobre el fet de treballar tots junts i de manera coordinada i generosa amb tothom per tal d’aconseguir superar un objectiu?

M’encantarà poder parlar d’aquest tema aquí al blog.

Petons,
Lara.

Literatura digital

Esquimalets meus,

Com vam gaudir divendres de Samorost 3 (us haig de confessar que aquest cap de setmana he seguit explorant móns). És un luxe que des del grup de recerca GRETEL hagin triat la nostra escola per investigar sobre la literatura digital, ja que penso que estem coneixent tot un unviers de històries explicades en format digital que ens tenen súper intetressants. És fascinant veure com aneu explorant les obres a partir de les característiques pròpies d’aquest tipus de ficció.

Aquí podeu veure algunes fotos que us he fet aquests dies.

Per altra banda, us volia deixar els enllaços a les obres que es poden llegir des de l’ordinador:

INANIMATE ALICE: https://inanimatealice.com/adventures/

A DUCK HAS AN ADVENTURE: http://e-merl.com/stuff/duckadv.html

També volia agrair tot el que el Lucas ens regala cada vegada que ve a la nostra escola: la seva alegria, bon rotllo, generositat, disponibilitat total, empatia, ganes d’encomanar-nos la passió per la literatura digital… molta molt el Lucas, oi? (Els seus caramels de Mèxic no tant…)

M’encantarà saber què penseu de tot el que estem experimentant en relació a la literatura digital.

Lara.

MACBA

Esquimalets lectors estimats,

Com em vau dir, teníem el blog una mica abandonat, però això té ràpida solució. Avui ha estat un dia magnífic i penso que és un bon motiu per compartir amb vosaltres les imatges i obrir un debat sobre coses que penseu de la sortida. Al tren hem comentat una mica què ens ha semblat, però ha estat tan intens i ple d’activitat que potser teniu ganes de seguir parlant per aquí.

A mi em sembla interessant el tema de l’art contemporani, ja que hi ha obres que, com bé han explicat els monitors, cal saber-ne el significat per poder-la apreciar del tot. En el meu cas, gaudeixo molt quan algú que sap d’art m’explica el sentit de les obres i sabers sobre els autors i el que volien transmetre.

M’encantarà llegir els vostres comentaris.

Petonets,
Lara.

Dies de Nadal

Estimats Equimals Lectors,

No m’oblido de vosaltres i tal i com vam quedar, us publico un post per tal que puguem estar en contacte durant aquestes festes i així parlar de coses que us interessin.

Imagino que en aquests primers dies nadalencs heu gaudit força de la família, els turrons, els súper dinars, les cançons, els jocs… Segur que també heu tingut moments de calma per vosaltres per llegir, dibuixar, pintar…i tot allò que us agrada.

He pensat que aquests dies pot ser una bona ocasió per pensar en algunes qüestions relacionades amb el Nadal. Per això, els materials de Wonder Ponder em semblen magnífics. Plantegen algunes preguntes interessants que segur que donen peu a debats interessants.M’encantarà llegir-vos i anar parlant per aquí.
Una abraçada immensa,
Lara.

La veritable confessió de Charlotte Doyle

Esquimals Lectors!

Ha estat magnífica la lectura d’aquesta primera novel·la en veu alta, no creieu? Per la història en sí i per com l’hem llegida: tot a les fosques, dins del nostre iglú, tapats i ben còmodes. Les vostres cares en algun dels capítols han estat brutals. M’encanta quan us veig tan concentrats i tan atents als fets. També quan teniu tanta capacitat de definició de noves paraules. Sou uns craks!

Ara que ja hem acabat aquesta travessia de Liverpool (Anglaterra) a Providence (Estats Units) m’encantaria que en parléssim una mica aquí al blog. Ja vam compartir primeres impressions a la classe, però penso que és una novel·la que té molts aspectes interessants que valdria la pena poder comentar entre tots i totes.

Us proposo que parlem de:
– El vostre moment preferit de l’obra i per què.
– El final i si penseu que és coherent amb el desenvolupament de l’argument (també si vosaltres n’haguéssiu preferit un alte).
– Llibres que poden tenir connexions amb aquest.

Ja tinc ganes que comencem la conversa aquí, al blog.

Per altra banda, us volia explicar alguns descobriments que he fet tot preparant aquesta entrada al blog.

Pel·lícula: resulta que hi havia el projecte de fer una pel·lícula. A la wikipedia en anglès he trobat això “Es va desenvolupar una adaptació cinematogràfica del llibre. Va ser escrit i hauria estat dirigit per Danny DeVito, protagonitzat per Morgan Freeman com Zachariah i Pierce Brosnan com Jaggery. Dakota Fanning va ser triada originalment com Charlotte Doyle, però va haver de descartar-se perquè producció es va detenir contínuament i llavors ja era massa gran. Saoirse Ronan va ser triada després, però la pel·lícula es va aturar de nou perquè Freeman va resultar greument ferit en un accident de cotxe dues setmanes abans de començar la filmació. DeVito va tornar al tema al febrer de 2013, dient que estava buscant una altra jove actriu per protagonitzar Charlotte i les ubicacions de pel·lícules d’exploració a Irlanda. S’hauria de començar el rodatge el juliol de 2014.”
Pel que he vist, no s’ha fet, però en tot cas, és interessant saber que hi havia la idea de fer-se i m’ha semblat curiós saber quina cara tenien les dues actrius inicialment previstes per fer de Charlotte. Mireu:

Jo quan l’he llegida, sempre me l’he imaginada morena. I vosaltres?

També he vist que l’autora té una web. Hi ha una entrevista curta i interessant per saber coses d’ella. Us l’enllaço: http://www.avi-writer.com/about/about.html

Si mireu la web veureu que posa una adreça per poder-li enviar cartes. Ens animem i li enviem una?

Una abraçada immensa, bonics meus!
Lara.