Els alumnes de cinquè…

Han fet la portada d’un diari esportiu, si la voleu veure cliqueu al següent enllaç, trobareu informació molt interessant de Messi i moltes coses:

ah! i també el d’un diari d’informació general…

Primera                          

Diari Esportiu                                  Diari mdn

D’on prové el meu nom?

ALBA

Alba és la primera llum del dia, de les estrelles més persistents, de les de Venus, és la reina indiscutible, dóna amb dignitat el seu centre al sol; són els últims fulgors del resplendor del cel nocturn que es retiren davant del sol naixent, blanc encara, que surt de baix, de la freda terra per iniciar un dia més el seu alt  periple. 

Es l’hora en què els enamorats entonen les seus albes d’ acomiadament. El nom d’Alba es refereix a
la Mare de Déu de l’alba, on alba és la primera claror del dia.

El mot alba és la forma substantivada de l’adjectiu alb, un adjectiu arcaic conservat només en usos poètics i alguns topònims. Prové del llatí albus i significa blanc.

La seva onomàstica, com quasi totes les celebracions marianesz, se celebzra el 15 d’agost.  

El número de la sort es : el 7    

AUTODESCRIPCIÓN

ARNAU MANZANO

Me llamo Arnau tengo 9 años y estudio en el colegio Víctor Català. Tengo el pelo castaño y los ojos marrones. Por encima de la nariz tengo unas pequitas. No estoy ni gordo ni delgado. Me gusta colaborar con el equipo de futbol y no soy individualista. Soy muy simpático con mis amigos y con mi familia, y antipático con ciertas personas .Mis aficiones són jugar a futbol y a tenis con mis amigos , y con mi padre a ping-pong.

Tornem a l’escola!

Holaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!

A tots les persones que formen l’escola Víctor Català. Comencem el curs amb una gran il·lusió. Tant de bó continueu utilitzant el vostre bloc com el curs anterior, ànim per participar.

    

LA LUZ DEL DÍA

La luz del día es una maravilla. Cuando se pone la luna en el cielo, azul como el mar, las flores brillan,  los pájaros cantan en el cielo, todo relumbra.

Autora: Naila Jimenez Sabido (Alumna de 4tB)

Sant Jordi 2008

Com cada any Sant Jordi ha arribat a l’escola: la princesa, el drac, la rosa, el cavall i Sant Jordi.

Tots els nens i les nenes han participat amb moltes ganes als Jocs Florals. Els alumnes que aquest any ens representaràn a els Jocs Florals del barri són:

– Berta Moya de 2onA amb L’Ós trist

– Andrea Zafra de 5èA amb La dificultat de viure

– Carla Parrón de 6èA amb La millor nina de drap

A continuació podreu gaudir del plaer de llegir aquestes produccions, que s’han fet amb tanta il·lusió:

L’ÓS TRIST 

Hi havia una vegada un ós que es deia Ferotge que tenia molt de pèl. Estava tancat a un zoo i intentava sortir-ne, però no tenia prou força.  

Com que sabia que no podia obrir la tanca pensava: -Ja no puc, ja no puc! 

Un dia el cuidador de l’ós el va veure molt trist, el va treure de la gàbia i el va enviar a la muntanya. 

Allí l’ós va trobar una cova i va viure molt feliç. 

I conte contat, conte acabat.  


LA DIFICULTAT DE VIURE 

Una nit freda i fosca

Quan regnava l’obscuritat

Se’m va gelar la closca

I llavors jo he pensat 

Oh, meva vida!

Oh, meravellosa!

Perquè ets tan difícil de trobar a les fosques? 

Quan sembla la llum del dia

arriba una onada de calor

es paralitza la meva vida

i llavors arriba la claror 

Oh, meva vida!

Oh, meravellosa!

Perquè ets tan difícil de trobar a les fosques!! 

Quan comença la nit jo no existeixo

Sóc com un ésser petit

I mai no creixo 

Oh, meva vida!

Oh, meravellosa!

Perquè ets tan difícil de trobar a les fosques? 

A mitja nit sóc molt lluent,

sóc molt brillant sóc molt valent. 

Oh, meva vida!

Oh, meravellosa!

Ets tan difícil, ets tan preciosa!! 

Oh, meva vida, perquè ets tan difícil?

Només vull ser lliure amb la dificultat de viure!!

LA MILLOR NINA DE DRAP 

Em dic Pili i sóc una nina. Sóc rossa i de drap. La Clara, la nena que em cuida, m’ estima molt ja que cada dia em canvia de roba. 

De vegades, m’avorreixo una mica perquè la Clara esta a l’ escola però quan torna, sempre està amb mi. M’ estima com si fos la seva germana i jo li agraeixo moltíssim. 

Cada matí em fa un pentinat diferent. Avui m’ha fet trenes, és el pentinat que més m’ agrada. 

La Clara sempre m’ explica els seus secrets. Diu que últimament els estudis no li van gaire bé i està una mica deprimida. Jo li dono ànims però no sé com puc ajudar-la. 

Avui, com cada diumenge, anem a passejar al parc. La Clara juga amb l ‘ Emma ( la seva millor amiga ) i, de sobte, em deixa oblidada sobre un banc. 

Estic molt deprimida però arriba una altra nena de la seva edat i m’agafa. 

Quan sortim del parc, apareix la Clara plorant i desesperada per trobar-me. La nena li pregunta si sóc d ‘ ella i la Clara li diu que sí alegrement. 

Gràcies a la nena que m’ha trobat estic un altre cop entre els braços de la Clara. De vegades una nena com la Clara es preocupa per mi… què bonic és que t ‘ estimin…!!!, no creieu?? 

Des d’aquest moment, la Clara va super bé en els estudis; jo estic molt contenta atès que ha pogut solucionar el seu problema. 

Ràdio “Pretty” ens presenta…(5èB)

La ràdio torna a l’escola, s’ha fet esperar, però ja està aquí, a continuació, la podreu gaudir, tot un plaer.

El Programa d’Esports amb el Landy, el Jordi i l’Alejandro ens presenta: [kml_flashembed movie="http://www.goear.com/files/localplayer.swf" width="366" height="75" fvars="file=8cd319b" wmode="transparent" /]

El Programa KAE amb l’Edu, la Celtia i l’Andrea ens presenta: [kml_flashembed movie="http://www.goear.com/files/localplayer.swf" width="366" height="75" fvars="file=63a7177" wmode="transparent" /]

El Programa Manga amb el Marc, l’Eloi i l’Albert ens presenta: [kml_flashembed movie="http://www.goear.com/files/localplayer.swf" width="366" height="75" fvars="file=552a70f" wmode="transparent" /]

El Programa de Medi Ambient amb el Jefferson, l’Adrià i la Alba ens presenta: [kml_flashembed movie="http://www.goear.com/files/localplayer.swf" width="366" height="75" fvars="file=2b4d9b1" wmode="transparent" /]

 El programa “Més que cotxes” amb el Jair, l’Alex i el Guillermo ens presenta: [kml_flashembed movie="http://www.goear.com/files/localplayer.swf" width="366" height="75" fvars="file=a63cfbe" wmode="transparent" /]

 El programa de Cinema amb la Naiara i el Jaime ens presenta: [kml_flashembed movie="http://www.goear.com/files/localplayer.swf" width="366" height="75" fvars="file=da52571" wmode="transparent" /] 

El programa TV-Girls amb la Raquel, la Melany i la Miriam ens presenta: [kml_flashembed movie="http://www.goear.com/files/localplayer.swf" width="366" height="75" fvars="file=4cd25d1" wmode="transparent" /]

SARGENTO KERORO

Hola som el Alex i el Pau de 4tB i us volem parlar del “Sargento keroro”. El “Sargento keroro” és una sèrie de dibuixos on hi ha 11 personatges, que són:

– Keroro: és el líder, és la granota de color verd.

– Giroro: és l’expert en eines per defensar-se i li agrada la Natsumi, és la granota de color vermell.

– Dororo: és una granota ninja però quan s’enrecorda de la seva infància es queda parat, és la granota de color blau cel.

– Tamama: té molts atacs, ella vull a el sargento Keroro, li agraden molt les xuxes i té molta enveja de Doña mua, és la granota de color blau fosc.

– Kururu: és l’enginyer de la tropa, el cervell, és la granota de color groc.

– Doña Mua: el seu oncle és el Keroro, a qui estima molt, és la noia de cabell groc.

– Fuyuki: és un noi molt estrany, la seva germana és la Natsumi.

– Natsumi:Es la germana del Fuyuky i el seu novio es el Saburo, es la noia de cabell rosa.

-Saburo:el seu millor amic es el Kururu,li va regalar un boli que te la funcio de que tot el que dibuixa es fa de veritat, es el noi de cbell gris.

-Kojuki: es una noia ninja, viu amb el Dororo i  la seva millor amiga de la natsumi. Es la noia de cabell negre i llarg.

– Momoka: es una nena que es rica, li agrada el Fuyuki. Es la noia de cabell blau.

 – Doña mama: es la mare de la Natsumi i el Fuyuki, les granotes li tenen molt respecte. Es la noia amb ulleres.

Ara ja saveu quins son els personatges, si vuleu saver mes surt de dilluns a divendres a las  7:00 de la tarda i els caps de setmana a les 11:00 del mati a tv3.

 ADEU FINS UN ALTRE¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡