CASTANYADA 2009

El dimecres, 28 d’octubre,  al matí els alumnes de l’escola van fer els panellets per la festa de la Castanyada de l’endemà.

Castanyada 2009: Panellets

L’endemà, dijous, dia 29 a la tarda, vàrem celebrar la castanyada al pavelló. Els alunes de la SES ens van preparar un reguitzell de proves de gimkana.  Quan ja vam estar tips de superar-les, van arribar les castanyeres carregades de castanyes i panellets i ens vam “entaular” fent rotllanes per tal de fer-los-hi els honors.

20091029-Castanyada

I el divendres al matí vam anar a la Residència d’Avis a oferir-los-hi les nostres habilitats artístiques.

20091030-CASTANYADA 2009 – Ballada residència

Clicant aquí podreu veure un recull de videos de la Festa de la Castanyada i de l’actuació a la Residència d’avis.

COLÒNIES DELS PÀRVULS A LA CARRAL

Els passats 8 i 9 de juny les dues classes d’Educació Infantil de l’escola van fer una estada a la casa de colònies de La Carral (Riner). Les activitats que va fer durant aquests dos dies d’estada van ser:

CAMP D’APRENENTATGE CICLE SUPERIOR

Els passats dies 10, 11 i 12 de juny els alumnes de Cicle Superior de l’escola (5è i 6è) van realitzar una estada al Camp d’Aprentage de Barcelona.

El programa d’activitats va ser:

  • Observació de Barcelona des de Montjuïc:   La ciutat i el port.
  • Recorregut per la BCN Medieval: Catedral, C/ Bisbe, Pça. del Rei, Pça. Sant Jaume, Esglèsia Sant Just i Pastor, Santa Maria del Mar, Passeig del Born, Carrer Montcada.
  • Exploració Urbana: Observació estació metro Diagonal i recorregut per la Diagonal, Pau Claris, València, Casa Elizalde (interior d’illa), Roger
    de Llúria/Valencia (trànsit/carrer), Passatge dels italians, Consell de Cent i Passeig de Gràcia.
  • Desplaçament al Fòrum am metro i amb el Tram. Observació Torre Agbar. Al Fòrum, Barcelona Sensacions i projecció de l’audiovisual “Barrcelona Projecta”.
  • Realització de dos tallers: “Una ciutat molt gran” i  “Mou-te amb metro”.
  • Aquí podreu veure l’àlbum de fotos d’aquesta sortida:

    20090612-Camp Aprenentatge CS

JORNADA INTERGENERACIONAL

El matí del passat divendres, dia 29 de maig, vam anar a la Residència d’Avis de la Vall de Lord per a celebrar la Jornada integeneracional que els avis ens organitzen cada any per aquestes dates.

Enguany la jornada va estar centrada en els jocs tradicionals. Després d’una afectuosa salutació de benvinguda, vàrem fruir de l’esmorzar a que ens varen convidar i tot seguit vàrem passar a fer el circuit de jocs tradicionals que ens havien muntat al jardí de la residència. Arrencar sebes, saltar corda, bitlles, tirar la baldufa, el sabatot, etc.

Al marxar ens varen regalar una baldufa per cada un de nosaltres.

Clicat damunt la foto que hi ha a continuació podreu veure l’àlbum de fotos de la jornada.

20090529-Residència avis

ESPECTACLE DE TITELLES: EL PATUFET

El matí del passat dimecres, dia 27 de maig, els pàrvuls de l’escola van assistir a una representació del conte del Patufet feta amb titelles pel grup l’Estaquirot Teatre.

Aquesta representació va tenir lloc al Teatre Municicpal i va estar organitzada pel Servei Educatiu del Solsonès en el marc del Programa de Suport a l’Educació.

La representació titellaire va ser tot un èxit i va agradar d’allò més.

En aquest enllaç podreu baixar-vos  el dossier didàctic de l’obra.

CAMP D’APRENENTATGE CI i CM

El 13, 14 i 15 de maig els alumnes de Cicle Inicial i de Cicle Mitjà van realitzar una estada al Camp d’Aprenentatge de Barcelona.

Entre altres activitat van visitar Montjuïc, les Rambles, la Pedrera, el Parc Güell i el mercat de la Boqueria.

Aquí trobareu un bon recull de fotos d’aquesta estada.


DIADA DE SANT JORDI

El matí a la primera hora els pàrvuls es van dedicar a fer una rosa de plastilina com

rosaplastilina.jpg

i després del pati va mirar el muntatge audiovisual LA LLENDA DE SANT JORDI I EL DRAC DE LA VALL.


Els alumnes de primària van dedicar el matí a realitzar la deconstrucció de la llegenda de Sant Jordi.A la tarda i aprofitant la temàtics del Jocs populars i tradicionals treballada als XXIV Jocs Florals del CEIP Vall de Lord, vàrem fer una Gimkana de jocs tradicionals.

Aquí en podreu veure algunes fotos

JIMKANA JOCS TRADICIONALS

TOCANT EL TROMBÓ

Els passats dies 14 i 15 d’abril i convidat per la Laura, mestra especialista de música, varem tenir a l’escola Jordi Amorós, estudiant de trombó al Conservatori Superior de Música de Donòstia.

Va passar per pràcticament totes les classes de l’escola per ensenyar-nos l’instrument i la manera de tocar-lo i alguns, més agosarats i amb menys vergonya que els altres, van poder provar de fer-lo sonar.

Aquí en teniu unes fotos de l’activitat.

Visita trombonista

ACTE DE CLOENDA DELS JOCS FLORALS 2009

La tarda del dimarts, 22 d’abril, vigília de la diada de Sant Jordi, va tenir lloc la cerimònia de cloenda dels Jocs Florals del CEIP Vall de Lord.

Al final de l’acte es va fer lliurament del premi al guanyador del concurs del logo de l’escola, en Ferran Ginestà i Vila.

logovalldelord.jpg

Properament publicarem la relació de premiats al web de l’escola. Mentre, aquí trobareu les fotografies d’aquest acte.

20090422-JOCS FLORALS 2009

APADRINAMENT LECTOR

Amb motiu de la diada de Sant Jordi i en el marc del projecte Punt EDU, la tercera setmana d’abril em endegat l’experiència de l’apadrinament lector amb els alumnes de primària.

L’experiència consisteix en que els alumnes grans (6è, 5è i 4t) apadrinen un alumne de les classes dels petits (3r, 2n i 1r).

Durant tres dies (el dilluns, el dimarts i el divendres), de les tres a 2/4 de quatre, padrí i fillol es reuneixen per llegir un llibre. El fillol llegeix en veu alta i el padrí li va indicant els errors que pugui cometre alhora que li explica el significat de les paraules que no entén. També li fa preguntes per veure si va entenent el que llegeix.

Aquí en podeu veure algunes fotos d’aquesta activitat

 
APADRINAMENT LECTOR

FESTA DE LA MONA 2009

El divendres dia 3 d’abril vam celebrar la festa de la mona.

El matí el vam dedeicar a fer les mones. A fer-les i a dibuixar-les. Els petits van pintar una mona decorant-la al seu gust i els grans van dibuixar i pintar el ninot que els agradaria que portés la seva mona.

La primera hora de la tarda la vam dedicar a jugar jocs tradicionals i després vam menjar-nos les mones que havíem fet el matí. Per sort, els temps va accompanyar i ho vam poder fer tot al pati.

Aquí en teníu unes quantes fotos d’aquestes activitats.

FENT LES MONES
JUGANT A JOCS TRADIDIONALS
MENJANT LA MONA

PLANTADA D’ARBRES

El matí del dimecres, 1 d’abril, vam anar a fer una plantada d’arbres a l’antiga guixera de Sant Martí de Guixers.

Els alumnes de Pàrvuls i de Cicle Inicial van ser els primers d’anar-ho a fer. Cada alumne va plantar un arbre.

Mentre, els alumnes dels Cicles Mitjà i Superior realitzaven una visita a la Knauf. En acabar la visita, esmorzar i xerrada sobre la fauna de la Vall de Lord a càrrec de la Guàrdia Forestal i per acabar la jornada matinal, plantada d’arbres a l’esmentada guixera.

Aquí podeu veure unes quantes fotos de la jornada.

0104-2009-: PLANTADA D’ARBRES

AVIS ENS ENSENYEN JOCS TRADICIONALS

Enguany el tema dels XXIV Jocs Florals del CEIP Vall de Lord és els Jocs Populars i Tradicionals.

Per tal que els alumnes de l’escola (sobretot els més petits) puguin conèixer de primera mà els jocs a que jugaven els nens i nenes de la vila d’uns quants anys enrera i així poder fer els seus treballs amb coneixement de causa, vam demanar la col·laboració d’uns quants dels seus avis i iaies per tal que vinguessin a l’escola a explicar-los-hi i ensenyar-los-hi els jocs a que ells jugaven quan eren infants.

La tada del dimarts, dia 17 de març, en Josep Graus (avi del Guillem i la Núria Graus), la Maria Pintó i el Ramon Sala (avis de la Joana Aymerich), el Joan Solé, (avi de la Maia Freixa), la Matilde Pintó (iaia de la Rita Soley) i la Montserrat Clotet (iaia de la Sila Pintó) van fer la seva explicació i demostració als alumnes dels Cicles Incicial i Mitjà.

La tarda del dimarts següent, dia 24, van ser l’Angelina Pintó (iaia del Jofre Mas), el Joan Vila (avi del Joan Ballarà) i la Maria Cases (iaia de l’Anna Muntada) els qui van fer-ho pels parvulets de l’escola.

Aquí en podreu unes quantes fotos d’aquesta activitat

CURS 2008-09 – ELS AVIS ENSENYEN JOCS TRADICIONALS