Nou bloc de l’escola

A partir d’aquest nou curs 2016-17, el bloc de l’escola s’ha traslladat a un nou bloc des del qual esperem poder continuar realitzant la tasca de difusió de la nostra comunitat educativa en un entorn millorat. Aquest bloc continuarà vigent però no actiu.

Feu clic a aquest enllaç per poder-hi accedir. Benvinguts!

Cantània

S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

Els alumnes de Cicle Superior van participar una edició més a la Cantània. A l’escola, van realitzat els assajos pertinents al llarg del curs tutoritzats per la mestra d’educació musical, Sara Poyato. L’obra d’enguany es titulava ” A Babaua. Les desventures de la Mimí.”

Un any més, els nostres alumnes van gaudir d’una experiència musical a gran escala al teatre Kursaal de Manresa. A més a més dels alumnes de l’escola hi havia molts altres alumnes d’altres escoles del Bages.

 

La cooperativa de l’escola es fa ressó a la premsa comarcal

Aquest setmana, la revista comarcal MésOsona, ha dedicat un article al lliurament de diplomes als alumnes de cicle superior de l’escola com a culminació del projecte d’emprenedoria realitzat al curs d’enguany. L’entrega de diplomes i obsequi es va realitzar durant la festa d’escola d’enguany.

La cooperativa Kids Oló va finalitzar la seva activitat amb el tancament del curs escolar fent un balanç de tot el procés i destinant una part dels beneficis a l’entitat local ADAO.

PRESENTACIÓ PROJECTE: REIS, PRINCESES I CAVALLERS

El passat dijous 16 de juny els i les alumnes de primer van presentar el projecte del nom de la classe davant dels pares, mares, tiets, avis i alumnes.

No cal dir que van fer una gran presentació d’aquest projecte, tots i totes ho van explicar molt bé!
Felicitats a tots i totes per la feina ben feta!

Us deixem amb un petit recull d’imatges.

FESTA FI DE CURS

S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

Una vegada més el curs ha arribat a la seva fi…Enguany hem celebrat la Festa de Fi curs conjuntament Escola i AMPA. Hem començat la festa fent tallers de maquillatge, pintura de carotes, tobogan d’aigua, trepitjar globus, recorregut amb xanques, punteria, patinets,… Seguidament hem fet un berenar conjunt; gràcies a la col·laboració de les famílies que han portat coques de tota mena, xocolata, fruita i begudes.

Seguidament els alumnes de P3 han fet una representació del conte de Les set cabretes i el llop. I, és que són uns artistes.

Llavors hem fet el comiat als alumnes de 6è que ja s’han fet grans i el curs que ve se’ns en van cap a l’Institut. Que tingueu molta sort!!!

També hi ha hagut una exhibició de l’extraescolar de circ, que ha set espectacular!!!

I per acabar la festa un soparet tots junts acompanyat de ballaruca. Moltes gràcies per venir a tothom i per la vostra col·laboració.  Conte contat aquest conte ja s’ha acabat. Conte contat aquest conte ja s’ha fos i s’hi t’ha agradat tocat el nas 😉

Bones vacances a tots i totes!!!!

LA HISTÒRIA DELS TRANSPORTS I DE LES COMUNICACIONS A OLÓ A TRAVÉS DE LA VIDA I L’OFICI DEL JORDI PORTABELLA.

S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

Avui ha vingut el Jordi Portabella , l’avi del Nil i del Ferriol, a explicar-nos una mica d’història dels primers transports a Oló. També ens ha fet cinc cèntims de la llarga llista de vehicles que ha tingut.
Després ens ha mostrat i descrit els vehicles que ha conduït a causa dels diferents oficis que ha tingut.

Us en fem un petit resum de les coses que ens han cridat més l’atenció:
• Antigament la gent anava en carro o a peu.
• Les dones que treballaven en fàbriques de pobles propers (per exemple Cabrianes) hi anaven a peu i ja marxaven el diumenge. S’hi estaven tota la setmana.
• Per anar a Vic hi havia un autobús que hi anava 2 cops a la setmana , els dies de mercat. Era l’autobús del “Tià”.
• Més endavant, per anar a Manresa, hi havia un autobús que marxava al matí i tornava al vespre. Era el “Galtanegra”.
• La primera moto que hi va haver a Oló data del 1953.
• A l’any 1955 hi va haver la primera vespa que es va estrenar a la costa acabada de pavimentar.
• El primer televisor va arribar a Oló l’any 1958 i la gent del poble anava a aquesta casa a veure-la.
• El Jordi ha conduït jeeps, furgonetes , camionets i camions fent de transportista, però també autocars per portar gent d’excursió a la platja.
• Quan treballava de transportista havia de carregar tota la mercaderia a mà. Ara hi ha els toros.
• També havia portat els alumnes que estudiaven fora i que es quedaven interns en diferents escoles. Cada quinze dies els portava roba i menjar. Això ho feia amb l’autocar de l’empresa.
• Per anar a l’escola tothom anava a peu, també la gent de pagès , la de la Rovirola i Santa Eulàlia.
• Per anar a jugar a futbol s’hi anava en camió . Tots els jugadors anaven al darrere. (la camioneta del Modest i la del Purtí).

MOLTES GRÀCIES PER COMPARTIR LA VOSTRA HISTÒRIA AMB NOSALTRES!!!

TALLERS DE MESURA A CI

S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

Durant unes sessions hem realitzat uns tallers de mesura a cicle inicial. Per fer aquests tallers hem fet grups de treball barrejats amb alumnes de primer i segon.
Les activitats que hem portat a terme són les següents:
– Mesurar, ordenar i classificar diferents objectes segons el pes, utilitzant diferents tipus de balances.
– Mesurar el pes que fa cada alumne i també ordenar de menor a major pes.
– Mesurar la capacitat de diferents recipient (en litres o mil.lilitres) i ordenar-los de menor a major
– Mesurar quants litres gastem per regar les plantes del pati.

Us deixem amb aquest recull de fotos!

SORTIDA A LA CASA DE LES ABELLES

S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

Aquest dilluns hem anat a la casa de les abelles a Sant Pere de Torelló. En Ramon ha fet una xerrada sobre la importància de les abelles per les plantes i flors, dels tipus d’abelles i de les seves funcions. També hem mirat un audiovisual sobre el món de l’apicultura.

A continuació hem esmorzat una mica i després hem fet dues activitats: hem anat a veure els ruscs d’abelles, per això, ens hem vestit d’apicultors/es. La visita guiada ens ha agradat molt, ja que hem vist l’abella reina, els abellots, els obreres com feien les seves funcions (ventilar, netejar, vigilar, …). També hem vist les larves i com sortia de la cel.la una abella jove.

L’altre activitat que hem fet és extreure la mel de dins de les bresques, també hem fet un tastet de mel i hem elaborat les etiquetes pel nostre pot de mel.

El matí ens ha passat volant, hem dinat i hem pogut jugar una estona al prat.
Hem disfrutat moltíssim i hem aprés moltes coses sobre les abelles.

Us deixem amb un recull de fotos!

CICLE INICIAL

 

EDUCACIÓ INFANTIL

LA PATUM

S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

S’acosta la Patum i molts/es alumnes de cicle inicial són entusiastes d’aquesta festa.

Cada any assisteixen a la Patum infantil, que data del 1956, per impregnar-se de la cultura i la tradició. A la festa, que se celebra el dijous de Corpus, els més petits aprenen els balls , les músiques i el que és estar en una comparsa.

Aquesta setmana el Roc i la seva mare ens han explicat una mica la història de la Patum a través d’un vídeo. També ens han presentat tots els elements, comparses i personatges de la Patum: el Tabal, els Turcs i Cavallets,les Maces,Els Àngels les Guites, l’Àliga, els Gegants Vells i Nous,els Nans Vells i Nous, els Plens, els Tirabols.

Després de la presentació ens han explicat un dels contes de la col·lecció de la Patum.

I finalment hem escoltat algunes cançons i alguns alumnes ja assajaven els passos de les comparses.

Ens ho hem passat molt bé!!!