CICLE SUPERIOR

En aquest espai podeu afegir els vostres treballs fets als grups de T.T.I. així com fer la crítica dels treballs dels altres.

3 thoughts on “CICLE SUPERIOR

 1. Grup B de TTI

  L’arbre sense fulles

  Hi havia una vegada un roure que mai li sortien fulles.
  Quan era la tardor, al jardí del davant de la finestra de l’habitació del nen, totes les fulles estaven escampades pel terra.
  El nen va sortir corrent cap al jardí i va veure uns llenyataires que volien tallar el roure perquè ja era molt vell i no li sortien fulles, llavors van decidir tallar-lo per a fer paper. El nen va dir plorant als llenyataires que no el tallessin perquè era el seu millor amic i jugava amb ell després de fer els deures.
  El nen no tenia cap altre amic.
  Aleshores el Joan va abraçar el roure amb totes les seves forces i va dir:
  – Si voleu tallar l’arbre haureu de passar primer per sobre del meu cadàver.
  Els llenyataires van respondre molt enfadats:
  – Surt d’aquí! babau! tap de suro! Mira nen, si fos per nosaltres et deixaríem, però és la nostra feina i hem de guanyar-nos els diners per a donar de menjar als nostres fills que són com tu
  – Et donarem una oportunitat, anirem primer al jardí del costat a tallar els arbres vells i d’aquí a dues setmanes tornarem; si encara no té fulles… el tallarem!

  El nen va començar a regar el roure i a parlar-li cada dia.
  – Au! Va! Fes-ho per mi, si us plau, treu fulles, moltes fulles, que si no et tallaran i jo no ho vull.
  Encara que em donis treball quan les he de recollir. Ets el meu millor amic.

  Va passar una setmana i al cap de vuit dies li van sortir moltes fulles.
  El Joan va alegrar-se moltíssim i va esperar amb impaciència la tornada dels llenyataires. Si en vuit dies havien sortit tantes fulles en dues setmanes en sortirien milers de fulles i el roure estaria salvat.

  El desè dia el Joan va sortir al jardí, com tots els dies després de fer els deures. Feia molt de fred, va mirar cap al roure i….

  – Oh! Noooo!

  El roure s’havia quedat un altre cop sense fulles.
  Què podia haver passat? Per què li havien caigut totes les fulles? Seria pel fred? Seria perquè l’arbre s’havia mort tot sol?…

  Un veí del Joan va passar en aquell moment pel davant del jardí i li va explicar una cosa molt curiosa:

  – Aquesta nit he sentit uns sorolls molt estranys al teu jardí… era com si algú estigués fent servir una serra o una cosa així.
  Llavors el Joan va sospitar que aquella nit els malvats llenyataires havien vingut d’amagat a treure les fulles al pobre roure.

  Entre tots dos van pensar un pla per poder enxampar els llenyataires: Posarien fulles de paper enganxades a les branques de l’arbre i quan tornessin a la nit a tallar-les un altre cop…

  A mitjanit, quan era fosc del tot, el Joan estava amagat a la caseta del gos i quan va sentir els llenyataires que tornaven, va sortir de cop disfressat de llenyataire.

  – Qui ets tu?, van preguntar els llenyataires que portaven les serres preparades per tallar un altre cop les fulles del roure.
  – Soc el jardiner del barri i he vingut a tallar aquest arbre. Va dir el Joan.
  – Però, no ets una mica petit?. Va respondre el llenyataire més alt.
  – El que passa és que tinc una malaltia que no em deixa créixer, però soc molt fort i puc tallar qualsevol arbre. Va dir el Joan molt enfadat.
  – Així és que ja podeu marxar que jo faré la feina. Va acabar de dir el Joan.

  I conte contat, conte acabat.

 2. Dunia i Zahrae

  Hola nosaltres som la Zahrae i la Dunia del grup b de t.t.i. i estem orgulloses de nosaltres perque hem creat un conte molt original. Adéu

 3. Dunia i Nora

  Hola nosaltres som la Nora i la Dunia i ens ha agradat molt el conte que hem fet i us puc aconsellar una cosa, si voleu tenir un premi entreu a “enigmes i curiositats” .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *