El joc de l’aigua

Juga a El Joc de l’Aigua! Navegaràs per un mar de lletres i descobriràs les mil i una aigües; pintaràs paisatges i travessaràs laberints… Entra i acompanya els personatges a recórrer el món de l’aigua.

Enllaç

[kml_flashembed movie="http://aca-web.gencat.cat/aca/documents/ca/sensibilitzacio/recursos_pedagogics/joc_aigua/primaria/index_p.swf" width="500" height="400" wmode="transparent" /]

Linguamon, la casa de les llengües

Linguamón – Casa de les Llengües és un organisme governamental creat el 2005 i integrat per la Generalitat de Catalunya i l’ Ajuntament de Barcelona. La nostra missió és acostar el món de les llengües als ciutadans; fer viure la riquesa lingüística de manera positiva a la societat; crear consciència per la sostenibilitat de la diversitat lingüística, i difondre les grans possibilitats que les llengües i les seves comunitats ofereixen.

D’altra banda, per mitjà dels serveis especialitzats, duem a terme iniciatives al voltant de les llengües per contribuir a la millora del desenvolupament social i econòmic de la societat, de forma que els models de gestió del multilingüisme proposats incideixin positivament en la cohesió social, la competitivitat i l’economia d’un país, així com en el desenvolupament social i laboral de la ciutadania.

Linguamón – Casa de les Llengües vol contribuir a fer de Catalunya un referent internacional en la gestió del multilingüisme de les societats i les noves tecnologies.

Què fem?

Linguamón – Casa de les Llengües treballa en tres gran línies d’actuació.

1. Multilingüisme i societat

Promoció del coneixement de llengües i de l’actitud de respecte de la diversitat lingüística del món entre els ciutadans i les ciutadanes.

2. Multilingüisme i serveis especialitzats

Creació de serveis, actuacions i recursos que s’adrecen a especialistes, organismes i empreses, per a la gestió del multilingüisme.

3. Multilingüisme i relacions internacionals

Creació i  promoció de xarxes de treball i col·laboració amb altres organitzacions d’arreu del món dedicades a la difusió de la diversitat lingüística, les llengües i la gestió del multilingüisme.

Molt interessant l’apartat MAPES VIUS.

Activitats per a treballar el ratolí a infantil

En el bloc EDUC@CONTIC podeu trobar un article on s’analitza la importància de disposar de recursos perque els més petits agafin habilitat en l’ús del ratolí i sobre les TIC en educació infantil.

També al web FANTASTIC INFANTIL trobem  jocs per a nens que fan servir per primer cop el ratolí.

A continuació podeu veure alguns exemples:

LimpiaDibujos

Juego que consiste en borrar objetos al pasar el puntero sobre ellos, dejando así al descubierto la imagen del fondo. Todas las imágenes y los sonidos cambian de forma aleatoria, para evitar aburrimiento y permitir la práctica continuada (necesaria para desarrollar la destreza del ratón).

Objetivo: aprender a mover el ratón. Válido para todos los niveles de Ed. Infantil.

Descárgatelo desde aquí.

Colour Me Butterfly


Mueve la mariposa sobre las hojas para cambiar su color. Para cambiar a otra mariposa, haz clic sobre ella.

Esta actividad se encuentra dentro de la serie Bugs del site Poissonrouge. Esta página está llena de actividades de diferente nivel muy útiles para desarrollar las diferentes destrezas con el ratón. Puedes tener más información consultando su guía de usuario (en inglés y francés).

ExplotaGlobos

El juego consiste en explotar los globos que van apareciendo en pantalla. Sirve para iniciarse en el movimiento del ratón, ya que sólo consiste mover el ratón hacia los globos para explotarlos. Descarga
Flying Bee

Mueve la abeja hacia derecha e izquierda de la pantalla, arriba y abajo, para que vaya recolectando el polen de las flores y poder llenar así la colmena.

Esta actividad se encuentra dentro de la serie Bugs del sitio Poissonrouge. Esta página está llena de actividades de diferente nivel muy útiles para desarrollar las diferentes destrezas con el ratón. Puedes tener más información consultando su guía de usuario (en inglés y francés).

Treasure

Mueve el ratón por la parte inferior de la pantalla para mover el cofre del tesoro y así poder recoger los diamantes que van cayendo. Esta actividad se encuentra dentro de la serie Aquarium del sitio Poissonrouge. Esta página está llena de actividades de diferente nivel muy útiles para desarrollar las diferentes destrezas con el ratón. Puedes tener más información consultando su guía de usuario (en inglés y francés)
El Búho Boo
Cualquiera de las cuatro actividades que encontramos dentro de la sección MOVIENDO EL RATÓN de esta página, son un claro ejemplo de los puntos desarrollados más arriba.

Todas ellas, ideales para iniciar a los niños en el movimiento del ratón, donde vemos cómo va aumentando un poco la precisión, aunque sin llegar a necesitar gran destreza. Acceso desde aquí.

Primer contacto con el ratón Programa RECOPILATORIO con 6 pequeños juegos para los niños que utilizan por primera vez el ratón. Cada juego les ayuda a comprender la causa-efecto del movimiento del ratón y les estimula a realizar movimientos cada vez más controlados. Todos los juegos incluidos son gratuitos, y algunos de ellos se pueden encontrar en las reseñas de nuestra sección Recursos, para jugar online.

INSTALACION: Setup-PrimerContactoRatón

Descarga directa del Programa (EXE)

Baila Juego que consiste en seleccionar un personaje (haciendo clic) y luego hacerlo bailar al ritmo de la música, simplemente moviendo el puntero del ratón sobre las flechas de la pantalla.

INSTALACION: Setup-Baila 1.5

Descarga directa del Programa (EXE)

Atrapa la pelota uego para desarrollar el movimiento controlado del ratón, en niños que inician el acceso al ordenador. Tienes que tocar la pelota para que desaparezca.. y que vuelve a aparecer en un lugar diferente de la pantalla. Hay seis niveles de dificultad (la pelota se va haciendo cada vez más pequeña), con diez intentos en cada nivel.

INSTALACION: Setup-Atrapa La Pelota

Descarga directa del Programa (EXE)

Thatquiz – Proves ràpides de matemàtiques

L’eina Thatquiz és un lloc web per a professors i estudiants. Facilita la generació de proves i veure els resultats de manera molt ràpida. És especialment recomanable per a ensenyar matemàtiques, però també hi ha proves d’idiomes i de geografia.

Com usuari podem accedir a les proves sobre qualsevol de les categories, seleccionar el nombre o nivell de preguntes o marcar un límit de temps per a la conclusió de la prova.

A més, si ens registrem com a professors, accedim a una zona on es pot preparar proves pels nostres alumnes. Podrem definir les classes, assignar proves als nostres alumnes i el que és més interessant podrem disposar dels resultats una vegada les hagin acabat.

Centro virtual Cervantes

¿Quiere aprender de un modo lúdico? Le presentamos una colección de más de un millar de actividades didácticas interactivas diseñadas para estudiantes y profesores de español.

Como extensión a estos Pasatiempos de Rayuela, el Instituto Cervantes ha creado una herramienta de apoyo para el profesor de español en la que pone a su disposición los 21 programas interactivos utilizados en ellos: CD-Rayuela. Gracias a estos sencillos programas de generación de ejercicios, el profesor puede crear sus materiales didácticos y sus propios ejercicios interactivos para Internet. Además de estos sencillos programas, la aplicación incluye un editor en HTML que permite publicar, tanto en una red local como en Internet, actividades didácticas completas que integren elementos hipertextuales y multimedia.

http://cvc.cervantes.es/aula/pasatiempos/

Jocs matemàtics

Jocs Matemàtics és una secció de la pàgina de recursos educatius, la Web de la Teresa, que aplega tota classe de jocs i de recursos matemàtics. Hom hi pot repassar la taula de multiplicació i la numeració romana; mirar de resoldre enigmes numèrics; fer sudokus…  Hi ha moltes i moltes activitats.

………………………………………………………………………………………………………………

El recurs That Quiz, en anglès i espanyol, que comprèn multitud d’exercicis, de dificultat variable i avaluables, sobre àlgebra, aritmètica, càlcul, geometria, probabilitat…

………………………………………………………………………………………………………………

Petits passos

L’edu365 estrena materials didàctics adreçats a alumnat d’infantil i a l’atenció precoç, que han estat agrupats a una nova secció anomenada “Petits passos“. Es tracta de vuit paquets d’activitats interactives que a partir de dibuixos i animacions ajudaran l’alumnat més menut a discernir entre els conceptes agradable/desagradable, conèixer les direccions del pla, classificar, comprendre símbols, seguir instruccions, fer un xat,…

Les vuit unitats són:

Les unitats recullen informació sobre el nombre d’activitats realitzades per l’alumnat així com dels resultats que obtenen. La informació es presenta de manera quantitativa per a les diferents activitats i qualitativa per a tota la unitat, com mostra la imatge següent:

La interfície ha estat dissenyada seguint criteris d’accessibilitat i les opcions d’ajustament són àmplies: mida del text i del cursor, activació/desactivació d’àudios, escombratge i velocitat d’escombratge, etc. La imatge següent presenta la finestra de configuració.

Aquests materials formen part d’un conjunt de continguts educatius digitals elaborats pel Departament d’Educació en el marc del conveni “Internet en el aula”, en el qual participen totes les comunitats autònomes, el Ministerio de Educación i l’entitat red.es i que ha representat una inversió important de recursos al llarg dels anys 2006-2009.