En tota bona festa no hi pot faltar un bon tec. Aquest curs tota l’escola hem cuinat unes suculents receptes de tardor. Concretament a la classe dels Planetes, a segon B, hem fet dos pastissos d’aquells que quan es paladeja la primera cullerada s’escapa un “mmmm!” que no es pot evitar . Tots dos costen més de llegir que de fer. Per si els voleu fer a casa us pengem les receptes.
PASTIS DE CASTANYA
1. Barregeu en un vol:
– 1 iogurt natural
– 1 envàs de iogurt de llet
– 2 envasos de iogurt de sucre
– 3 envasos de iogurt de farina
– ½ envàs de iogurt d’oli
– 3 0us
– 1 cullerada sopera de llevat
2. Unteu un motlle amb mantega i fiqueu-hi tota la massa.
3. Escalfeu el forn a 180º-200º i ja calent poseu-lo a coure durant 20 o 30 minuts. Com sempre, comproveu-ne la cocció, amb la prova de d’escuradents.
4. Desemmotlleu-lo ben fred, obriu-lo pel mig i unteu-lo amb melmelada de castanya.
5 . Decoreu el pastis al vostre gust. Podeu posar-hi castanyes bullides, per exemple, encara que sense res de res ja és prou bonic…. i és tan bo!
Suggeriments:
Si no us agrada la melmelada de castanya, podeu canviar-la per melmelada de préssec, de maduixa, de móra…

PASTIS DE POMA
1. Peleu 4 pomes i traieu-los els cor i les llavors.
2. Talleu-les en vuitens i després feu-ne daus grossets.
3. Barregeu els trossets de poma amb ½ kg de sucre, ½ kg de farina, 3 ous, 1 got d’oli de gira-sol i 1 cullerada sopera de llevat.
4. Escalfeu el forn a 180º (Amb l’escalfor de baix).
5. Unteu un motlle per a pastissos amb mantega i empolvoreu-lo amb farina.
6. Coeu-lo al forn, ja calent, durant uns 10 minuts.
7. Traieu-lo tot vigilant que no us cremeu i decoreu-lo amb làmines de poma tallades molt primes. A continuació empolsineu-lo amb una mica de sucre
8. Acabar-lo de coure 25 minuts més, aproximadament i comprovar la cocció amb l’ escuradents. Quan surti sec, retirar el pastis del forn, deixar-lo refredar i desemmotllar.
