FI DELS TALLERS AMB EN JAUME BARRI

Els nens i les nenes del cicle inicial vam acabar els tallers el passat dia 25 i per celebrar-ho va venir en JAUME BARRI a fer-nos ballar i cantar a tots, fins i tot les mestres van preparar un ball……..

Ens ho vam passar molt i molt bé, vam acabar acalorats de tant ballar i per acabar-ho de fer bé vam berenar una mica de coca amb xocolata.

p1060135.png       p1060140.png       p1060142.png

 Si voleu veure més fotos aneu a l’album de fotos.

Anem a cantar a la Cuca Fera

El dia 28 de maig els nens i les nenes de 2n de primària vàrem anar
a actuar a l’escola bressol la “Cuca Fera”. La cantada va durar mitja hora i els nostres espectadors van quedar bocabadats, tenien ganes de cantar, però només es van animar els més agosarats. La nostra mestra de música, la Laura, ens va felicitar dient que haviem estat extraordinaris. Us convidem a escoltar-nos i a gaudir de les nostres cançons.

Ens han nascut molts cucs de seda!

 Fa 305 dies, més de 3 estacions, que les papallones femelles han post ous, uns ous que tenen forma de llentia, però de mida més petita. Uns de color gris i altres de color groc.
El 15 d’abril, casualment, hem endreçant la capsa de sabates que tenim a l’armari i que guarda aquests ous. Creiem que els ous encara estaven dormits perquè sempre que tafanejaven la capsa no descobríem res de res, evidentment hem quedat molt sorpresos quan hem vist, amb els nostres propis ulls, que molts cucs han sortit dels ous. Tot i que encara en queden de tancats.
Aquests cucs, acabats de néixer, són molt i molt petits, de color negrós. Són prims com un fil. El Pol i el Miquel els han mesurat amb el regle i fan 1/2 centímetre de llargada.
Com que l’any passat també van ser les nostres mascotes, de primavera, ja sabem que caldrà que busquem fulles tendres de morera blanca. Com que la memòria no ens falla recordem que aquí, a Tona, les fulles de morera encara estan tancades als borrons i ràpidament anem a demanar a la Montse si, per favor, ens en podrà collir a Tortosa on hi fa un clima més calorós i les fulles ja estaran crescudes.

El 22 d’abril hem observat que els cucs o erugues han crescut força i els hem tornat a mesurar. Evidentment s’han allargat, el doble, ara fan 1 cm. Així com s’han engreixat ara tenen el gruix d’un escuradents rodó.
Els nens encarregats de les erugues tenim la feina d’atipar-los i de treure les caques, que són petites, però en fan molta. En canvi les erugues no tenen altre feina que menjar i créixer.

p1010114.JPG

p1010107.JPG

p1010023.JPG

p1010014.JPG

p1010026.JPG

ffff.JPG

En tota bona festa no hi pot faltar un bon tec. Aquest curs tota l’escola hem cuinat unes suculents receptes de tardor. Concretament a la classe dels Planetes, a segon B, hem fet dos pastissos d’aquells que quan es paladeja la primera cullerada s’escapa un “mmmm!” que no es pot evitar . Tots dos costen més de llegir que de fer. Per si els voleu fer a casa us pengem les receptes.

PASTIS DE CASTANYA

1. Barregeu en un vol:
– 1 iogurt natural
– 1 envàs de iogurt de llet
– 2 envasos de iogurt de sucre
– 3 envasos de iogurt  de farina
– ½ envàs de iogurt d’oli
– 3 0us
– 1 cullerada sopera de llevat

2. Unteu un motlle amb mantega i fiqueu-hi  tota la massa.

3.  Escalfeu el forn a 180º-200º i ja calent poseu-lo a coure durant 20 o 30 minuts. Com sempre, comproveu-ne la cocció, amb la prova de d’escuradents.

4.  Desemmotlleu-lo ben fred, obriu-lo pel mig i unteu-lo amb melmelada de castanya.

5 . Decoreu el pastis al vostre gust. Podeu posar-hi castanyes bullides, per exemple, encara que sense res de res ja és prou bonic…. i és tan bo!

Suggeriments:
Si no us agrada la melmelada de castanya, podeu canviar-la per melmelada de préssec, de maduixa, de móra…

p1010009.jpg p1010011.jpg p1010012.jpg p1010015.jpg p1010038.jpg

PASTIS DE POMA
1. Peleu  4 pomes i traieu-los els cor i les llavors.

2. Talleu-les en vuitens i després feu-ne daus grossets.

3. Barregeu els trossets de poma amb ½ kg de sucre, ½ kg de farina, 3 ous, 1 got d’oli de gira-sol i  1 cullerada sopera de llevat.

4. Escalfeu el forn a 180º (Amb l’escalfor de baix).

5. Unteu un motlle per a pastissos amb mantega i empolvoreu-lo amb farina.

6. Coeu-lo al forn, ja calent, durant uns 10 minuts.

7. Traieu-lo tot  vigilant que no us cremeu i decoreu-lo amb làmines de poma tallades molt primes. A continuació empolsineu-lo amb una mica de sucre

8. Acabar-lo de coure 25 minuts més, aproximadament i comprovar la cocció amb l’ escuradents. Quan surti sec, retirar el pastis del forn, deixar-lo refredar i desemmotllar.

p1010020.jpg p1010023.jpg p1010025.jpg p1010028.jpg p1010030.jpg