PROJECTE:AIGUA

Les nenes i els nens de 4t de cicle mitjà estem treballant un projecte

“PROJECTE AIGUA”.

El projecte de l’aigua és molt interessant. Hem aprés els estats de l’aigua, com va parèixer a la Terra, el seu cicle, etc. A més hem vist pel•lícules, documentals, hem cercat informació, hem portat materials i el més divertit: hem fet experiments… Valeria Orlando

Sabem que l’aigua és molt important per viure i que es pot trobar en tres estats: Líquida, sòlida i gasosa. L’aigua està formada per hidrogen i oxigen. Per als científics l’aigua es diu:H2O…

Joan Viladoms

Hem fet experiments i hem descobert que hi ha coses que suren a l’aigua i d’altres no. També hem vist que si posem una cosa que s’enfonsa a sobre de una cosa que flota tots dos poden flotar i hem investigat que el que fa que els objectes flotin no és el seu pes , sinó la seva forma…

Clara Galante

A un altre experiment hem comprovat com els éssers vius contenen aigua dins del seu cos i hem mirat com es perdia amb el pas dels dies. Concretament hem observat una poma i cada setmana la pesàvem per veure la quantitat d’aigua que s’havia evaporat.

També hem vist un reportatge on explicaven que tots els essers vius la necessitem per poder viure i que no plou igual a tot arreu. Als llocs amb més pluja la vegetació és molt abundant, com per exemple, als boscos tropicals…

Íria Barboza

Hem trobat que l’origen de l’aigua al nostre planeta ve de molt lluny. Diuen que fa milions d’anys el nostre planeta era ple de volcans que a més de lava deixaven anar molt de vapor d’aigua. L’aigua va aparèixer a la Terra gràcies a l’enorme quantitat de vapor que es va anar acumulant.

També pensen alguns científics que l’aigua va arribar a la Terra quan un cometa ,cobert d’aigua congelada, va xocar amb el nostre planeta…

Marta Ruíz

L’aigua ocupa aproximadament el 70 % de la superfície de la Terra i en tenim de dolça i de salada. A vegades si al mar es produeix un terratrèmol, es fan unes onades gegants que van a parar terra endins i provoquen moltes destrosses…

Ivan Encinas

EL GALLO DORMILÓN

Hola!

Primer de tot donar-vos la benvinguda als admiradors del nostre blog.  Nosaltres estrenem nou cicle, nous professors i professores i també algun nou company.

La primera activitat fora de l’escola d’aquest curs ha estat el passat divendres 9 d’octubre. Una divertida actuació de teatre de titelles que es titula:  “El gallo dormilón”. Vam baixar caminant a l’hora del pati i tot i que semblava que plouria no ho va fer. El teatre anava dels problemes que hi havia en una granja perquè el gall es quedava dormit i no despertava a la resta d’animals. Els actors eren persones amb una mica de  deficiències del llenguatge tot i que es van esforçar molt i s’entenia perfectament. Valorem molt el seu esforç i això ens demostra que els problemes amb esforç  es poden superar.   Els Felicitemmmm!!!!!!!!!!
Aquí  en teniu una petita mostra de tot això que vam veure.        
                                                          Nens i nenes de 3r.

LES PATATERES

 1Som al mes de juny. Ja han passat 3 mesos des de que vam plantar les patateres. Les plantes comencen a marcir-se tot i que no han completat el seu cicle vital: no han fet ni flors ni fruits….

Vols saber com continua la història?

 

 

Traiem les patateres dels textos i …..

sin-titulo-11

SORPRESA: TENIM PATATES!

pa

ARRIBA EL FINAL DE CICLE MITJÀ

 

Els nens i nenes de 4t, durant aquest dies del mes de juny anem una mica atabaladets, preparant el final de curs . Sembla que fa quatre dies que començàvem i ja estem fen les tapes de l’àlbum. Aquí us avancem una petita mostra!!!!

sin-titulo-1

 

Eh que són xulis?

Per nosaltres no només acabem el curs, sinó que també acabem un cicle!!!! Això representa que el curs vinent serem dels “grans” de l’escola i per nosaltres és molt important.

Us desitgem un bon estiu i a reveure!!

 

PARAIGÜES DE LA PAU

Les nenes i els nens de 3r i 4t de primària vam fer una activitat sobre la pau que ens va agradar molt i volem compartir amb vosaltres. Vam decorar un paraigües que, un cop acabat, vam portar a la Porxada de Granollers per a obrir-lo i dir sí a la pau!

Per decorar-lo vam fer servir uns motlles fets amb patata amb forma de colom de la pau, de cor, d’estel i de rodona. I el nostre missatge era:
“Sota un cel cobert d’estels volen els coloms de la pau per a uns nens i nenes que s’estimen”.

L’ESTACIÓ METEOROLÒGICA

El dijous 14 de maig les nenes i els nens de 3r A i B vam fer una sortida a l’estació meteorològica de Granollers. Vam fer un recorregut per tota l’estació tot observant i manipulant diferents aparells meteorològics que havíem estudiat a la classe prèviament.

L’aparell que més ens va agradar va ser el penell, que ens indica la direcció del vent. Va ser molt divertit i interessant!!


VIDA D’UN RIU

El passat dilluns dia 4 de maig els alumnes i els professors de quart vam  fer la darrera sortida d’aquest curs: “Vida d’un riu”.

Per conèixer la seva  flora i fauna  a les  tres parts ( curs alt, mitjà i baix) vam anar a tres llocs. Primera parada a Aiguafreda, vam esmorzar per agafar forces i continuar fins a la  riera de Martinet. Força emocionat haver de creuar el riu per sobre  les pedres ja que anava una mica crescut i fins i tot vam tenir algun petit ensurt.  Durant una bona estona vam fer  d’exploradors observant i capturant els petits animalets que vam trobar. Quant ja els van observar i classificar els vam tornar al seu medi. 

Seguidament , Can Cabanyes, ( Granollers)  per observar el curs mitjà.

Després de dinar vam anar a la desembocadura del Besòs .  Després d’aquesta  emocionant  jornada hem reflexionat sobre la importància d’una bona conservació  del medi ambient  i a la qual estem tots implicats.  Us engresquem a continuar aquesta tasca!

Els nens i nenes de  4t

FIND FRIENDS USING ENGLISH

Els alumnes de 4t han participat aquest curs escolar en un projecte d’anglès amb els alumnes del mateix nivell del  CEIP Mestres Montaña.
El projecte elaborat  per  les especialistes d’anglès Rafi Romero  i Concepció Rossich té com a  principal objectiu  fomentar l’expressió escrita amb una finalitat comunicativa real.
Ha estat una experiència molt engrescadora. 

Cadascun de nosaltres escrivíem a un alumne de  l’altra escola i esperàvem la seva resposta amb il·lusió. Quan vam rebre les primeres cartes i les vam penjar al racó d’anglès de la nostra  classe.

Per Nadal els vam enviar “Christmas cards”.
I per Carnaval ens van sorprendre amb  les fotos de la seva “Carnival parade”!!

MUSEU DE L’ESTAMPACIÓ DE CATALUNYA

Les nenes i els  nens  de 3r A i 3r B vam anar al museu de l’estampació de Premià i us volem explicar el que vam aprendre:

“Vam estampar una samarreta amb la tècnica de la lionesa”.
“Vam veure diferents tipus de robes”.
“Ens vam divertir estampant al bac”.
“Vam seure a sobre d’un mapa del món molt gran i que tenia llums”.
“Ens va agradar tocar robes de seda, de cotó, de lli i de llana”.
“ Vam veure una senyora vestida amb roba antiga”.
“ Vam dinar i vam jugar a un parc molt gran i maco”

Va ser una sortida molt divertida!!