L’excursió al tren del ciment

El dia 9 de Maig els nenes i nenes de cicle superior vam anar a les mines de Cercs , al tren del Ciment i al Museu del Ciment. Primer vam anar a la Pobla de Lillet, allà ens van ens van ensenyar de que estava fet el ciment (d’argila ,pedra calcària i guix)i ens vam ensenyar com els extreien. Desprès vam anar dins la mina de carbó , allà ens vam ensenyar les feines que feien cada miner, una simulació d’explosió i la sirena de final de torn. També ens van ensenyar la imatge de santa Bàrbara , la santa dels miners ,la única dona que podia entrar a la mina. Ens van ensenyar un pis on vivien els miners. Allà hi vivien 10 homes junts. Poc abans d’anar a les dues mines vam anar als jardins Artigas on vam veure la font del lleó, la gruta, la font de l’àngel, l’àliga ,la font del bou o el mirador.

Líam,Anna i Manel.V

LA COOPERATIVA GIROKRAK

Al principi de curs vam formar una cooperativa amb 22 socis i sòcies, 20 alumnes i dos professors. Per començar havíem de donar un capital inicial de 5 euros. El projecte consistia en donar una part a la ONG i l’altre part per fer una excursió tot el grup.
Vam haver de demanar el NIF, els permisos de venda, també vam fer uns estatuts.
Al cap d’uns dies vam decidir el nom de la cooperativa i va ser GIROKRAK.
Desprès vam decidir el logo que es una G i una K.
Llavors vam començar a portar prototips, vam votar els 8 que ens van agradar més.Que van ser: un funda de mòbil, un estoig, un hort urba, un ninot de plastilina, un ninot d’arros, un mini boxi, un penjador i polseres.
Vam decidir que l’ONG on donaríem els diners seria MANS UNIDES.

JÚLIA, NOHAILA, MANEL I JAN

NAIXEMENT CARGOLS

Els alumnes de cicle superior, tenim cargols, es van reproduir i van néixer uns cargols petits. El dia de sant Marc que era festa van néixer i quan vam tornar vam trobar cargols petits fora de l´aquari. Ara cada dia els hi canviem el menjar i els mullem. En van néixer 65 cargols petits, ells ara s´estan alimentant i estan creixent.

BEAUTY AND BEAST

On 29th of March we went to Local del Blat theatre. We watched a theatre called: “Beauty and the Beast”. The dad of Beauty goes to Hollywood but arrive a storm. The Beauty and her stepmother decide going there. Then arrive there the Beauty and her stepmother separate to look for her dad. Beauty arrives to the Beast’s castle. Beauty and Beast are enemies but finally they are friends. Some students get on thestage to help actors. The performance was beautiful.
Mohsin, David v. i Nora

FOOD CHAIN GAME

At science lessons Gemma brought a game. The game was called “FOOD CHAIN GAME”.
It consisted in order a food chain with cards of animals. Every one had a card, under a photo had got an animal with eat.
The sun always was the winner.

Gihan,Irene,Arnau

SNAILS REPRODUCTION

Some days ago our snails reproduced. They were very closed and connected. We had some hypothesis.
The children of the fifth level believe:
– They haven’t got sex. They are snails
-The snails are female and male at the same time.
– “I think they will make a family” Ali said.
– “I think that will born a lot of snails” Ivan said.
– Snail mum will lay eggs, in eggs there are baby snail” Andrea said.
– “From eggs will born 1 or 4 snails” Júlia said. – “Only a few” Sara said.
– “Maybe will born twins” Nohaila said. “They are viviparous” Manel said.
– “The babies are in the shell” Nora said, David thinks “Eggs are on the stone”.
The children of the sixth level believe:
– “Snails are in love” Manel said and Btihal thinks “Snails are reproducing for the neck”. – Èric said “the snails are male and finale at the same time”.
– Xènia thinks “Snails throw and arrow to find a couple”.
– Cosmin said “They will lay eggs”.
– The size of eggs will be small like rice”. said Sandra.
– Hubert think “Small like a dice”
– “I think small like a pin” said Nohaila and Joan said “Medium like an olive”.
– Adrià think that eggs will be in a shell, Anna: “on plants and wood”, Carla think “under the tail”, Sara said “they go alone” and Maria said “they follow the mum”.

PAULA,SARA,COSMIN,PABLO.

THEATRES “LA MEMÒRIA DE L’AIGUA” AND “EL QUIXOT”

On 30th of March we went to “Local del Blat” to watch “La Memòria de l’aigua” theatre. That performance was about rivers. They are contaminate because factories and people contaminate the water of river. There were two child: “Setciències” and “Capdenúvol”.
On 31th of March we went to Berga to watch “El Quixot”. There was an old gentleman. The name of the gentleman was “Quixot”. He had a friend that looked after him. His named “Sancho”.
The both performances were beautiful.

JOAN, SANDRA I MARIA

SNAILS’ ECOSYSTEM

In the third trimester in Science , our teacher brought to us 5 snails. We prepared an ecosystem because the snails can live there. Snails eat: leaves, lettuce and boiled carrots. To make an ecosystem we have got non living things and living things. First we put non living things: soil, fine sand, cork and rocks. After we put living things: plants and snails. Every day we spray water for the snails. Two days a week we feed them with lettuce.

Joan, MOHSIN, Maria, IRENE

DIJOUS LLARDER

El dia 23 de febrer va ser el dijous llarder. Els nens i nenes de cicle mitja i superior vam anar a visitar l’església d’Obiols. Quan vam arribar un senyor que es deia Josep ens va fer una xerrada sobre algunes coses d’Obiols, com per exemple: La pedra sílex que es feia servir per fer foc, la cova de la Guineu, les tombes…
Ens va explicar que moltes de les tombes estaven posades molt juntes per les famílies i quan es podrien els cossos en posaven uns altres.
També ens va explicar alguns usos que feia la cova de la Guineu com per exemple:
Amagar-se dels depredadors, per viure o per no passar fred…
Després de dinar vam jugar una estona i vam tornar a l’escola.

SARA,DAVID V.,ADRIÀ.

CARNESTOLTES

El dia 3 de març del 2017 a Gironella vam celebrar el Carnestoltes. Els de l’escola de Gironella ens vam disfressar de robots, i els alumnes de 6è van fer una batacada. Ens varem reunir amb els de la FEDAC Gironella per pintar-nos la cara i vestir-nos, m’entre que l’escola Sant Marc feien la rua pels carres de Cal Bassacs. També ens vam fer fotos i després vam anar a buscar els tambors. Aleshores va venir la Perla i els seus amics, i vam sortir. Els de 6è van començar a tocar, amb les 3 escoles del poble. Vam fer la rua per tot Gironella i vam anar al Local del blat per esmorzar i veure un teatre. Van sortir 6 nens a l’escenari a llegir el pregó de carnaval.

Sandra,Nora,Arnau,Gihan