COLÒNIA VIDAL

El dia 2 de febrer els nens i nenes de 3r, 4t, 5è i 6è vam anar a visitar la Colònia Vidal.
Allà ens esperaven dos personatges: el Jepet i la Remei que ens van acompanyar a les diferents instal•lacions, fent veure que eren dos treballadors de començaments de segle,que venien de pagès (Fonollet) i anaven a buscar feina allà.
Ens van ensenyar els carrers de cases de la colònia, un pis on vivien els treballadors que estava moblat de l’època, la peixateria, el safareig, unes dutxes per homes, l’escola de nens, la biblioteca i la fàbrica.
A la fàbrica hi vam poder veure la turbina, la màquina de vapor i també tot el procés des de quan entrava el cotó, es convertia en fil i després en feien la roba.
Es veu que els torns eren de 12 hores cada dia de dilluns a dissabte i els nens ja treballaven 9 hores cada dia a partir dels 9 anys.
Aquesta fàbrica es va inaugurar el 1901 i es va tancar el 1980.

Va ser una visita interessant que ens va agradar molt.

DIA DEL MEDI AMBIENT

Avui celebrem el dia del medi ambient. Molts nens i nenes de l’escola hem vingut amb bicicleta, patinet, patins o a peu. Aprofitant aquesta diada podrem fer al pati de l’escola un recorregut d’un circuit amb les bicicletes, patinets…
Els nens i nenes d’educació infantil han plantat flors a les jardineres i els nens i nenes de primària farem un treball manual amb material reciclat.

GOTA GOTHAM

Avui ens han vingut a fer una xerrada sobre l’aigua. Hem recordat aspectes que ja coneixíem i altres que potser no tant. Hem parlat sobre el cicle de l’aigua, la seva utilitat, la importància de l’aigua per la vida i el seu estalvi, el recorregut que fa l’aigua abans d’arribar a la nostra llar, … Uns personatges molt simpàtics ens han presentat tot aquest tema! Ens ha agradat molt!

XERRADA HIGIENE I SALUT

Avui el David ens ha vingut a fer un taller sobre “HIGIENE I SALUT” en el que hem pogut recordar la importància de tenir una bona higiene corporal per tal que ens trobem bé i no agafem algunes malalties. Hem pogut elaborar pasta de dents i ens l’hem pogut emportar a casa per provar-la. Ara ja sabem fer pasta de dents!
Aquí podeu veure algunes fotografies del taller.

CLOENDA PREMIS ARADA 2013

ENGUANY LA NOSTRA ESCOLA, JUNTAMENT AMB LES ALTRES ESCOLES DE PRIMÀRIA DEL MUNICIPI, HEM PARTICIPAT EN LA 2A EDICIÓ DE LA INICIATIVA ORGANITZADA PER A.R.A.D.A. (ASSOCIACIÓ RURAL D’ATENCIÓ A LES DEMÈNCIES I L’ALZHEIMER) : “LES ÀVIES I AVIS ESCRIUEN CONTES I ELS INFANTS DIBUIXEN”. L’ACTE DE CLOENDA DEL PROJECTE  ES VA CELEBRAR EL PASSAT DISSABTE 27 D’ABRIL A LA CASA DE CULTURA DE LA VILA.

EN AQUEST ACTE ES VA FER L’ENTREGA DE PREMIS ALS GUANYADORS DE LA NARRACIÓ DELS CONTES (AVIS I ÀVIES MAJORS DE 55 ANYS) I ALS INFANTS QUE EN VAN FER ELS DIBUIXOS. DELS SIS DIBUIXOS GUANYADORS, DOS VAN SER ATORGATS A DUES ALUMNES DE LA NOSTRA ESCOLA, SENT UN D’ ELLS EL PRIMER PREMI: LA LAURA DORCA DE 6È I LA PAULA SOLER DE 4T. A CONTINUACIÓ PODEU VEURE LES FOTOGRAFIES DE L’ACTE, ELS DIBUIXOS DELS GUANYADORS I TOTS ELS DIBUIXOS PARTICIPANTS DE LES DIFERENTS ESCOLES. ESPEREM QUE US AGRADIN!

 

TREBALLEM EL TEXT INSTRUCTIU

Els nens i nenes de cicle mitjà hem estat treballant el text instructiu. Ens hem adonat que les receptes, les instruccions d’aparells, les instruccions de muntatge de diferents objectes o utensilis, les instruccions d’un medicament… són textos instructius. Aquí podeu veure uns quants jocs que hem escrit nosaltres en grups cooperatius. Esperem que us agradin!!!

TEATRE EN ANGLÈS

El dijous dia 11 d’abril, els nens i nenes de primària de la nostra escola vam anar a veure una representació de teatre en anglès “Pirate Island” a càrrec de la companyia Blue mango. Vam aprendre nou vocabulari, noves estructures gramaticals i algunes cançons.

“PIRATE ISLAND” tracta d’un pirata que viu a una illa deserta des de fa 20 anys. Un dia arriben dos nàufrags i tenen problemes de convivència, però ràpidament superen les diferències.

L’obra ens va agradar molt i els nostres alumnes van gaudir cantant, ajudant i escoltant als actors.