2009 ANY INTERNACIONAL DE L’ASTRONOMIA

iya_logo_final_horizontal.jpg

Un acord de l’ONU ha fet que l’any 2009 sigui l’any internacional de l’astronomia. Es volen celebrar els 400 anys d’uns descobriments i unes teories que van revolucionar la comprensió de l’Univers. L’any 1609 Galileu Galilei, professor de Pàdua, construeix un rudimentari telescopi i l’utilitza, per primer cop, com a instrument astronòmic. Observa el relleu lunar, els satèl·lits de Júpiter… i destrueix així alguns dogmes de l’astronomia antiga (els cosos celestials no són esferes perfectes, la Terra no és l’únic centre dels astres…). El mateix anys 1609, a Heidelberg, Johannes Kepler publica la seva obra Astronomia nova, seu physica coelerstis tradita commentariis de motibus stellae martis. El llibre de Kepler, astronomia Nova, conté les conegudes com a dues primeres lleis de Kepler que destrueixen dos dogmes de l’astronomia de tots els temps: els dels moviments circulars i uniformes de tots els astres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *