GAME OVER

Després de tot un curs de feina el passat divendres es va estrenar l’obra de teatre GAME OVER, va ser la cirereta de tota una aventura que va començar el mes d’octubre, els nens i nenes de Cicle Superior han escrit l’obra, han tingut en compte la creació de prous personatges per incloure a tots els alumnes de l’escola.

Des del mes de gener han anat fent els decorats entre tots, han assajat aprofitant tots els forats que han pogut trobar, fins i tot han arribat a invertir estones de pati, han preparat i en alguns casos elaborat el vestuari, han fet el cartell per anunciar l’obra, han dissenyat el programa de mà,…, i finalment han representat l’obra !!

Només ens quedar dir MOLTES FELICITATS PER LA VOSTRA FEINA !!!!

De colònies cap al mar !!!!

Els alumnes de CM i CS hem anat de colònies a l’Escala. El primer dia només d’arribar vam parar a la fàbrica Ortiz on vam poder veure el procés d’elaboració de les anxoves.
Després vam tornar a pujar a l’autocar i vam anar al Maram (centre d’interpretació del peix de l’Escala). Allà vam dividir-nos en 2 grups. Mentre uns van fer un petit recorregut al museu de les arts de pesca, els altres van viure en primera persona el procés d’elaboració d’una conserva d’anxoves.
A la tarda i durant el matí següent vam estar fent activitats aquàtiques( vela, kayak…).
Aquí teniu unes quantes fotos d’aquests dos dies tan intensos!

LA CARBONERA

LES CARBONERES

A l’escola de Mieres, els alumnes de cicle mitjà i superior hem après la història de les carboneres, també hem fet una petita carbonera per poder observar el procés de construcció.
Aquí podeu llegir una petita explicació que han escrit els alumnes de cicle superior.

A partir de la revolució industrial, el carbó passa a ser una de les fonts d’energia més importants. Durant aquells anys, i fins fa gairebé 60 anys, a Mieres, la producció de carbó mineral va ser importantíssima per a l’activitat econòmica del poble.
Les carboneres es construïen entre els boscos d’alzines, ja que és la millor fusta per cremar. El carboner vivia en una barraca al costat per poder vigilar el foc. Primer havia de fabricar la carbonera, després encendre-la i esperar que el foc transformés la fusta en carbó. El carboner havia de vigilar molt el foc, ja que si cremava massa de pressa, podia convertir la llenya en cendra. Un cop fet el carbó, i quan ja era prou fred per poder-lo transportar, arribava el traginer (persona que treballava transportant saques de carbó del bosc cap al poble). A vegades tenia l’ajuda d’un matxo, una barreja entre euga i ase, que l’ajudava a carregar el carbó.

A MIERES TOTS FEM VAGA

De vaga

A MIERES TOTS DEFENSEM LES ESCOLES RURALS PÚBLIQUES I DE QUALITAT

Durant molts anys s’ha lluitat per una educació pública de qualitat i ja fa temps que s’estan fent passes endarrera. La política del Conseller Maragall i les seves mesures, que de manera totalment unilateral està imposant el Departament d’Educació, no afecten només als i les mestres sinó també a l’educació dels nostres fills i filles.

La LEC és una llei que pretén millorar la qualitat de l’ensenyament retallant els recursos a tots nivells. És per això que, COM A PARES I MARES, tenim el dret i també el deure de vetllar per l’educació, una tasca que no només és feina dels i les mestres, a qui se’ls hi demana molt més del que els hi pertoca. Per tant, cal que ens “MOBILITZEM PELS NOSTRES FILLS I FILLES”.

Així, ELS PARES I MARES DEL CO•LEGI PÚBLIC DE MIERES, hem decidit fer també vaga, no portant els nostres fills a l’escola, per donar suport a les mestres i per reivindicar el dret a una educació digna. Tampoc hi haurà menjador, servei gestionat per l’AMIPA, i s’oferirà un servei de cangur alternatiu fora del centre per aquelles famílies que ho necessitin.

Pel que fa a la nostra petita escola, hi ha una sèrie de punts que ens afecten molt directament ja que es proposen canvis molt importants a les Zones Escoles Rurals (ZERS), sobretot si ens fixem amb el “DECRET D’AUTONOMIA DELS CENTRES”:

1) CLÀUSTRE ÚNIC A LA ZER: L’escola perdrà la seva autonomia com a centre, ja que no hi haurà un equip directiu per cada escola, sinó un d’ÚNIC per totes les escoles que formin la ZER.

2) CONSELL ESCOLAR ÚNIC: El mateix passarà amb el REPRESENTANT DELS PARES AL CONSELL ESCOLAR. Serà un pare el que representarà a totes les escoles de la ZER. Pràcticament desapareixerà el poder de decisió dels pares i s’aniquilarà la identitat pròpia de cada escola.

3) DIRECCIÓ JERARQUITZADA: La direcció de les escoles ja no la triarà, per consens, el claustre de professors que és qui coneix bé cada mestre i les necessitats del centre, sinó que la triarà l’Inspector de zona, és a dir, el govern.

4) AUGMENT DE LA RÀTIO per aula i RETALLADA DE LA PLANTILLA de professors. Això a la nostra escola es tradueix en què si de primària (1er a 6é) hi ha un total de fins a 20 alumnes, formaran part d’una mateixa aula i una sola mestra es farà càrrec de tots els cursos. Perdrem tutories i disminuiran els itinerants.

5) IMPLANTACIÓ TOTAL DE LA SISENA HORA per “millorar la qualitat” educativa però sense augmentar el número de professors per dur-la a terme.

6) …

Les escoles rurals tenen una realitat pròpia, una població, història, personalitat… Existien abans de les ZERS, que es van crear, precisament, per optimitzar recursos, enriquir-se i créixer mútuament al poder compartir, treballar, projectar… Per tant, una ZER deixa de tenir sentit si les escoles rurals de la que formen part perden la seva identitat i capacitat d’autogestió.

Les Mares i els Pares del Col•legi Públic de Mieres.
NIF: G17298894

Mieres, 18 de març de 2010

LA FESTA DE NADAL !!!!

El dilluns abans de les vacances de Nadal ens van venir a visitar a l’escola tres patges, ja teniem les cartes preparades i els hi vam donar, ens van preguntar moltes coses i ens van regalar alguns caramels ! Va ser molt emocionant veure a tots tres junts !! Després vam fer un concert de Nadal amb els pares i les mares!!

Al dia següent vam trobar al Tió ben preparat per cagar, ens va cagar moltes coses per la classe, vam estar jugant, vam fer un súper esmorzar i després vam anar a veure el pessebre que havien fet els grans. ENS HO VAM PASSAR MOLT BÉ !!!!