FEM BOTIFARRES

La matança del porc era, fins fa pocs anys, una de les activitats més tradicionals de les nostres famílies que vivien a pagès. A cada casa, durant els mesos de gener i febrer, es matava el porc per tal d’ajudar a la migrada economia familiar i poder omplir el rebost amb carn per a tot l’any. Del porc se n’aprofitava tot; des dels peus fins a les orelles. Malauradament, aquesta activitat ha anat quedant relegada i exclusiva dels carnissers i avui en dia és molt poca la mainada que té accés a veure com es pastava, s’embotia i es feia la cuita dels embotits. Aquesta setmana, els nostres alumnes han participat activament en el procés de fer botifarres amb l’ajuda de dos carnissers professionals. Tots han pogut pastar i embotar botifarres picants, d’ou i de fetge.
Una activitat 100% competencial. Aquí us deixem algunes imatges del taller.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *