Casa dels Gegants i Museu Morera 2015

Al mes de març vam anar a visitar la CASA DELS GEGANTS, n’hi havia molts però, en faltaven dos que s’etaven reparant doncs el pas del temps i l’ús els espatlla una mica.

Un cop finalitzada la visita a la casa dels gegants vam anar a veure una exposició al Museu Morera titulada ART I VIATGE on hi havia exposades obres de diferents artistes com JAUME MORERA, XAVIER GOSÉ, ALBERT BAYONA, BALDOMER GILI ROIG, ANTONI SAMARRA o MIQUEL VILADRICH entre altres.

Aquesta exposició vol reflectir les sensacions viscudes pels artistes en els diferents viatges que han fet, des del museu ens ho expliquen així:

En el sinuós transcurs de la història de l’art, no hi ha dubte que el viatge ha estat un fenomen íntimament lligat a la creació artística. En aquest sentit, el desplaçament geogràfic dels artistes ha estat un dels temes més fascinants d’entre tots els que conflueixen en el gran mapa de vincles històrics entre l’evolució de l’art i la recerca humana de nous horitzons. I és que el viatge esdevé una experiència definitiva per a qualsevol artista, un fet vital que pot influir la seva vida, estimular la seva creació i definir algun dels aspectes de la seva obra. El viatge és també una forma de coneixement i sovint el seu relat esdevé motiu per a l’expressió artística.

Aquesta exposició pretén explorar el fenomen del viatge de l’artista a partir dels creadors i les obres de la Col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera. Precisament, una de les constants que defineixen els seus protagonistes ha estat l’ànim viatger, moltes vegades motivat per la recerca d’indrets allunyats de casa nostra on poder desenvolupar les seves trajectòries, tenint en compte que Lleida ha estat tradicionalment una ciutat aïllada culturalment i mancada de les eines bàsiques per a la formació i professionalització dels seus artistes. Tanmateix, la recerca personal de cada un d’ells també els ha dut a creuar fronteres i emprendre odissees per fixar la seva visió de llocs i societats, gent i paisatges, que els han captivat. L’exercici de resseguir les seves passes a partir de la seva obra ens convida a redescobrir la seva interpretació singular d’espais geogràfics propers i llunyans, però, sobretot, ens proposa un nou viatge, en l’espai i en el temps, aquell que qualsevol manifestació artística del passat ens retorna quan la interroguem.