Aniversari Pau Lucena i Dídac

El dissabte va ser l’aniversari del Pau i avui dilluns ho hem celebrat. I ahir va ser l’aniversari d’en Dídac i també ho hem celebrat. Ens han convidat a esmorzar, els hem cantat la cançó d’aniversari i els hem fet un dibuix per tots dos.

Per molts anys Pau i Dídac!!! Ja teniu 5 anys!!!

Al següent enllaç teniu algunes fotos:

https://photos.app.goo.gl/44vmfRyKf3nufpAL9

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Aniversari Leo

Avui divendres és l’aniversari del Leo i hem celebrat el seu dia. Ens ha convidat a esmorzar, li hem cantat la cançó d’aniversari i li hem fet un dibuix per ell.

Per molts anys Leo!!!

Al següent enllaç teniu algunes fotos:

https://photos.app.goo.gl/YQWkQBKiJ97gNUWD7

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Maleta viatgera Pau Sanromán

Avui dimarts el Pau ha fet l’activitat de la maleta viatgera.

La seva família ens ha enviat 3 fotografies sobre 3 coses que li agradaven molt.

La primera fotografia consistia en l’escultura dels enamorats de Joan Miró. En Pau ens ha explicat que durant les vacances de Pasqua va anar amb la seva família a la Fundació Miró i ens ha explicat que va veure molts quadres i escultures que havíem treballat a la classe. Ens ha explicat que tot el que va veure li va agradar molt i que no va haver-hi res que no li agradés.

La segona fotografia es tractava d’una joguina de súper zings. Ens ha explicat que era com una baldufa i que amb un pal que es veia a la fotografia es podia fer que girés la joguina. Altres nens i nenes han explicat que també tenen aquesta joguina i que els agrada molt.

I la tercera fotografia es tractava d’una figura de dinosaure Rex amb el Pau. Ens ha explicat que durant les vacances de Pasqua també va anar amb la seva família al Poble Espanyol perquè hi havia una exposició de dinosaures. En Pau ens ha dit que hi havia a part del dinosaure de la imatge, altres dinosaures, fins i tot alguns es movien. Ens ha fet una broma dient que el dinosaure era de veritat. Ens ha explicat algunes característiques d’aquest dinosaure, com que és carnívor, que té les potes de davant curtes, el coll curt i les dents esmolades.

Ens ha agradat molt que en Pau ens expliqui les seves imatges i conéixe’l una mica més.

Al següent enllaç podeu veure les imatges de la sessió d’avui:

https://photos.app.goo.gl/7Bf3bvckgEkweb766

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Racons

La última setmana abans de les vacances vam iniciar una nova ronda de racons. Aquesta setmana tornant de les vacances de Setmana Santa seguirem amb les mateixes activitats a cada racó. Com ja sabeu són 11 racons cada ronda. Cada vegada estem més habituats a treballar de manera autònoma amb aquesta metodologia. Ja tenim bastant interioritzades les normes de funcionament: posar el gomet a la graella on està el nostre nom, respectar la ràtio del racó on vull anar, endreçar el material abans de canviar de racó, respectar el material utilitzat, no poder repetir de racó fins que no els hem fet tots…

Un cop acabada la sessió de racons, entre tots i totes endrecem els racons i el material que hem utilitzat aquell dia. Un cop tot està ben endreçat, seiem a la rotllana i ens agrada compartir amb els companys i companyes a quins racons hem jugat, si ens ha agradat o no, si era difícil o no, si hem repetit…

Els racons que estem fent aquesta ronda són:

 • Grafisme amb galetes on han de reproduir el dibuix de tres tipus de galetes per dins i un cop les han dibuixat se les poden menjar.
 • Construccions amb pals de polo i pinces
 • Joc simbòlic a la cuineta
 • Matemàtiques amb numeració de l’1 AL 5
 • Llengua on identifiquen paraules que comencen amb una lletra determinada
 • PDI joc de disfressar a un nen i a una nena
 • Plàstica fent monstres diverits amb diversitat de material i rotllos de paper de vàter
 • Biblioteca on miren contes i fan un dibuix del conte
 • Pissarra vileda on acaben un dibuix que no està acabat
 • Experimentació amb la taula de la llum i lletres de colors
 • Cavallet de pintura on fan dibuix lliure amb pinzell

Al següent enllaç podeu veure les fotos i vídeos d’una sessió de racons:

https://photos.app.goo.gl/G2m7CG5nNiRVS1qt6

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Els volcans per en Pau Sanromán

El passat dimecres en Pau ens va explicar una notícia sobre els volcans. La seva família ens va enviar una web on podíem observar un volcà en directe i també vam buscar per internet un vídeo on es veia la lava sortint del volcà, un dron per sobre captant imatges i gent fent fotografies al volcà.

Va ser molt interessant perquè en Pau ens va explicar un munt de coses. I altres nens i nenes de la classe també van fer aportacions molt interessants. Vam parlar sobre què era la lava, perquè sortia fum del terra, com observaven els volcans, què era un dron, que era una imatge en directe… i moltes altres coses que sabíem sobre aquest tema.

Si voleu veure les imatges i els vídeos mentre en Pau ens explica algunes coses, aquí teniu l’enllaç:

https://photos.app.goo.gl/EpT8Y3kKhXN8dKA77

Un dels vídeos que vam ensenyar és el següent enllaç per si voleu mirar amb els vostres fills i filles:

https://www.ccma.cat/el-temps/veure-en-directe-el-volca-dislandia-fagradalsfjall-a-geldingadalur/noticia/3084888/

La web on es veu el volcà en directe és la següent, per si també ho voleu mirar:

https://www.livefromiceland.is/webcams/geldingadalur—volcano/

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Maleta Viatgera Yadiel

El passat dimarts el Yadiel ens va explicar les tres fotografies de la seva maleta viatgera.

La primera imatge era un peluix d’una llama. Ens va explicar que aquest animal era típic del país dels seus pares, Perú. Ens va explicar que li tenia molta estima i que el tenia feia molt de temps. Ens va explicar una mica com era aquest animal.

La segona fotografia era un altre peluix d’un ós. Ens va explicar que era un nino que el tenia des de que era molt petit i que dormia amb ell.

Per acabar ens va ensenyar un petit vídeo amb una cançó que li agrada molt.

Vam aprofitar que parlava sobre Perú per mirar en un mapa on estava situat Perú, vam veure que estava molt lluny i ens va explicar que per anar són moltes hores en avió. També va sortir el tema que altres pares de la classe eren d’altres llocs com Brasil, Veneçuela, Argentina… i també ho vam mirar en un mapa.

Gràcies al Yadiel i a la seva família per compartir les imatges . Al següent enllaç podeu veure les fotografies i vídeos d’aquesta activitat:

https://photos.app.goo.gl/LyysnTozoBoqDfWK8

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Última cama Vella Quaresma a l’escola

Aquí teniu les fotos quan li vam tallar la penúltima cama de la Vella Quaresma:

https://photos.app.goo.gl/2iVvWVwfdYqsSb7Z9

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Treball cooperatiu a P4

Com ja sabeu aquest curs a P4 ens estem iniciant en el treball cooperatiu. L’any passat a P3 feiem moltes dinàmiques cooperatives i aquest any també en fem algunes. A part de les dinàmiques, hem començat a treballar per equips cooperatius. Al primer trimestre vam establir quins eren els nostres equips cooperatius, vam escollir quins rols teníem cadascú i vam escollir un nom pel nostre equip.

El dilluns al matí vam fer una activitat per equips cooperatius. Primer ens vam organitzar per taules per equips cooperatius. Seguidament l’encarregat o encarregada del material va agafar els llapis i colors i els fulls.
Un cop vam tenir tot el que necessitàvem, el secretari o secretària va escriure el nom de l’equip i la data. I llavors vam fer la feina que pertocava amb l’estructura de llapis al mig. Abans de fer l’exercici, han d’opinar i decidir entre tots quins peixos han de pintar i quines estrelles. Un cop la tenen, agafen el material i els pinten.
El coordinador s’encarregava que hi hagués ordre i moderava perquè tothom participés. Finalment el portaveu ens ensenyava i explicava la feina que va fer el seu equip.
Al següent enllaç podeu veure un vídeo de l’activitat:

https://photos.app.goo.gl/wsuTHf8X4E2VAHLi8

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Saint Patrick’s Day

El passat dimecres vam celebrar a l’escola el dia de Sant Patrick.

Vam venir a l’escola tots vestits de color verd i vam estar parlant en moltes estones en anglès. Vam fer el bon dia, el calendari, el temps en anglès.

També vam ballar una dansa que feia dies que estàvem assajant amb uns pompons de colors. La cançó es diu “Rainbow song”.

Després del pati vam fer un taller de crear una corona amb l’arc de Sant Martí, el vam pintar amb els colors de l’arc de Sant Martí i el vam enganxar a la corona que ens vam endur a la tarda. També vam estar ballant altres danses irlandeses.

A la tarda vam mirar tots els balls que havien preparat les altres classes de tota l’escola i finalment vam fer una petita gimcana a la classe que consistia en trobar peces d’un trencaclosques per la classe. Un cop vam muntar el trencaclosques, vam veure que era la cuineta de la nostra classe. Allà dins vam poder comprovar que hi havia amagades monedes de xocolata i xapes amb el logo de l’escola.

Va ser un dia diferent i molt divertit. Com podeu veure vam fer un munt de diferents activitats i ens ho vam passar molt bé.

Hem preparat un muntatge de fotos i vídeos d’algunes de les activitats que vam fer. Al següent enllaç ho podeu veure:

Aquí teniu la cançó que vam aprendre els Esquirols:

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Ens encanta fer plàstica!

El treball plàstic es centra en activitats de descoberta i experimentació amb el dibuix, el modelatge, la creació lliure i creativa amb diferents materials .Cada setmana fem una sessió de plàstica a la classe tots junts. A la classe dels Esquirols ens encanta pintar, fer estampació, modelar… qualsevol tipus d’activitat que tingui a veure amb aquesta àrea.

Aquest trimestre hem treballat Miró, hem fet el mural del passadís inspirat en aquest artista, un arbre amb neu estampant pintura blanca amb plàstic de bombolles, màscares de Carnaval, una sardina amb papers de colors, la corona pel dia de Saint Patrick, unes petjades de dinosaures pel projecte, …

Com veieu hem fet un munt d’activitats diferents. Aquesta setmana ja estem preparant les tapes dels àlbums que portarem a casa aviat.

Als següents enllaços us ensenyem algunes fotos d’algunes d’aquestes activitats que hem fet en aquesta àrea:

https://photos.app.goo.gl/Bp4JzCwXByeneUux8

https://photos.app.goo.gl/yhBqDFY4UN7h781X9

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari