Activitats amb fruites i verdures

Després de veure l’obra de teatre Bon profit  i partir de les fruites i verdures que els Esquirols van aportar a l’aula vam proposar vàries activitats que vam realitzar al llarg de la setmana. Primer de tot les vam observar, vam col·locar juntes les que són iguals i vam comptar quantes n’hi havia de cada tot col·locant el nombre corresponent al seu costat. Després de classificar-les segons si era el mateix producte, vam pensar que podíem agrupar-les de diferents maneres i van sortir vàries idees: segons si tenen el mateix color, si són fruites o verdures o segons la seva forma (rodona o allargada). Vam treballar junts per fer les diferents agrupacions.

La següent activitat que vam realitzar va ser fer un retrat amb les fruites i verdures sobre una base blanca, vam gaudir molt creant-los i han quedat uns retrats ben divertits!

El dia següent vam fer un tastet de fruites i d’alguna hortalissa abans d’anar al pati, què bones estaven! Amb les verdures que ens havien quedat vam fer una creació tot estampant-les en color negre damunt un paper que prèviament havíem decorat amb pintura líquida.

Ens ho vam passar molt bé en cadascuna de les activitats!

A continuació, podeu veure el recull fotogràfic:

https://photos.app.goo.gl/HznRs4dkaEiVQdHm9

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Grafisme: la creu

El divendres vam gaudir d’una activitat de grafisme al porxo, vam aprendre a fer la creu tot creuant dues línies diagonals. Primer de tot vam iniciar l’activitat fent aquest traç amb el nostre cos tot creuant dos dits, els braços, les cames o els peus. Tot seguit, vam sortir al porxo i vam poder realitzar creus al terra amb pinzells i aigua, amb guixos i fins i tot amb la fregona. En aquest espai vam descobrir diferents materials com pedretes, llanes o la reixa de l’exterior on poder fer creus de diferents mides. Vam quedar molt satisfets de la feina feta i vam gaudir molt d’aquesta activitat.

A continuació podeu veure les fotografies de l’activitat realitzada:

https://photos.app.goo.gl/codJek6sgxwTL8TX6

Publicat dins de General | Deixa un comentari

BON PROFIT!

Hola famílies!

Dijous 17 de novembre tot el cicle d’Educació infantil vam assistir a una obra de teatre al gimnàs de l’escola titulada “Bon profit”,  de la companyia Tanaka Teatre.

Vam gaudir d’un espectacle de titelles en forma de verdures que ens descobrien les magnífiques qualitats de cada una per menjar sa i adquirir hàbits saludables, amanint-ho tot amb bon humor i facilitant la interacció entre personatges i infants o bé, aplaudint, animant, responent a les preguntes de la protagonista o sortint a escena per ajudar.

En definitiva, és una obra interessant que ens descobreix la màgia de menjar sa tot fomentant la importància d’hàbits beneficiosos per la salut i pel planeta amb un toc divertit.

A continuació us deixem amb algunes fotos de l’esdeveniment:

https://photos.app.goo.gl/4DuYJGGpYv5Bk3fH7

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sortida al Rukimon

El divendres els Conills i els Esquirols vam fer la primera sortida del trimestre. Vam anar al Rukimon, a veure als rucs del Corredor i vam aprendre moltíssimes coses d’aquests animals.

Així que vam arribar al Corredor vam esmorzar i ens vam preparar per anar a conèixer als rucs. La Judit i en Bernat ens esperaven per acompanyar-nos al llarg de la visita i explicar-nos moltes coses dels rucs. Primer de tot, vam observar un ruc i ens van preguntar quines eren les diferències entre un ruc i un cavall, vam veure’n vàries: les orelles són més llargues, la cua sembla una escombra ja que té els pèls llargs a la punta, fan brams (so que fan), entre d’altres. Tot seguit, els Esquirols vam anar a acariciar uns rucs. Perquè els rucs estiguessin tranquils vam entrar caminant i parlant fluixet, vam gaudir molt tocant-los, els vam dir paraules boniques i vam escoltar el seu cor.

A continuació, vam anar a fer una nova activitat: vam anar a carregar un ruc de troncs ja que fa molts anys no hi havia tractors per fer-ho i els rucs eren els encarregats de transportar diferents materials. En parelles carregàvem per igual cada costat de la sàrria perquè no pesés més un costat que l’altre, un cop carregat el vam passejar.

Després vam anar a raspallar a 3 rucs per deixar-los ben pentinats i ben nets i, també, a fer un circuit amb un ruc on hi havia diferents obstacles, nosaltres l’havíem de guiar tot estirant la corda i dient “arri” si volíem que comencés a caminar i “boo” perquè parés.

Tot seguit, vam anar a una “piscina” plena de palla per tal de fer com els rucs, és a dir, rebolcar-nos per tal de rascar-nos l’esquena. Vam fer dos grups; els que es grataven l’esquena i els que cuidaven els rucs (procuraven que quedessin ben nets amb un raspall un cop sortien), després vam fer canvi.

I finalment, vam anar a donar menjar als rucs, els vam donar pa dur. Ja ens estaven esperant i va ser molt emocionant veure com agafaven el pa del nostre plat.

Un cop acabada la visita al Rukimon, vam anar a dinar a l’àrea d’esplai del Corredor i vam poder gaudir d’una estona de joc en aquest entorn tan natural i bonic.

Va ser una sortida molt enriquidora i ens ho vam passar d’allò més bé!

Si voleu veure les fotografies de la sortida, cliqueu al següent enllaç:

https://photos.app.goo.gl/ko2hvRGCZEf2qqUj7

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Petjades

El passat dimecres quan vam entrar a l’aula després del pati vam trobar una sorpresa a on fem la rotllana: l’esquirol Cor (la nostra mascota) ens havia deixat una activitat preparada: estava ell agafant una carta i tot d’imatges al terra. En primer lloc, vam intentar endevinar de que es tractaven aquelles imatges… Després de molt observar vam veure que es tractava de petjades, ens va semblar identificar una petjada d’ocell, però les altres no sabíem del cert de qui eren així que vam obrir la carta de l’esquirol. En aquesta carta ens deia el següent:

Així doncs, després de llegir la carta vam començar a investigar per la classe… I quina sorpresa! Vam començar a trobar aliments amagats (glans, pa dur, pinyes rossegades, una pastanaga i una closca d’ou) i diferents imatges d’animals amagades darrere la pantalla digital (hi havia un conill), al costat del moble (un porc senglar), ben amunt de la columna (un esquirol), en el radiador (un ruc) i ben amunt de la porta (un gaig)… Un cop ja havíem investigat, vam reunir-nos a la rotllana per compartir allò que havíem vist i vam anar a buscar cadascuna de les pistes que havíem trobat. Vam fer hipòtesis i vam relacionar cada aliment amb l’animal. Després vam observar com eren les seves potes i les vam relacionar amb la seva petjada. Va ser una tasca feta en grup i vam quedar molt satisfets de la feina feta. A la tarda, vam observar un conte de petjades i vam poder corroborar la nostra investigació.

Ens va agradar tant l’activitat de les petjades que al dia següent, vam fer una activitat amb fang on vam deixar empremtes de diferents materials de l’entorn (fulles, castanyes, glans…) i de l’aula (picarols, taps de suro, tisores, taps de retolador…). Va ser màgic observar quina empremta deixava cada material.

A continuació, podeu veure les fotografies de les diferents activitats:

https://photos.app.goo.gl/xsBwyrSPXjgXjs2J7

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Celebrem la Castanyada a l’escola!

Al llarg del mes d’octubre l’escola s’ha anat vestint de tardor! Fulles, castanyades i carbasses per tots els racons!

El divendres 28 vam celebrar la Castanyada. Al matí les diferents aules d’Educació Infantil van obrir les portes per proposar diferents tallers a tots els nens i nenes de la classe dels Cargols, Abelles, Esquirols, Conills, Salamandres i Granotes.

Cadascú va escollir a quin taller volia anar: Creació de mandales amb retalls de papers, llanes, fulles seques i cordill; Confecció de corones de la tardor amb imatges de diferents elements de l’estació o Decoració de pinyes per convertir-les en pomes!

A la tarda, vam celebrar la festa de la Castanyada al pati de l’escola, amb tots i totes vosaltres! Vam ballar, cantar i menjar unes castanyes boníssimes que ens van portar les castanyeres de la muntanya! Totes elles amb una faldilla que els hi feia campana i les sabates cloc-cloc!

Publicat dins de Festes | Deixa un comentari

Els colors de la tardor

Al llarg del mes d’octubre hem realitzat vàries activitats relacionades amb els colors de la tardor. En primer lloc, vam observar els colors que ens ofereix la tardor a partir dels elements que els infants han aportat a l’aula (fulles, pinyes, glans, magranes, ametlles…). Tot seguit, vam crear els colors amb pintura tempera, va ser molt divertit crear-los tot fent barreges amb els colors primaris (el groc, el vermell i el blau) després vam realitzar els nostres dibuixos de tardor tot observant diferents elements. També vam fer un collage amb ironfix, papers i fulles, amb això vam realitzar una cortina molt tardorenca per decorar l’aula. En una altra ocasió, vam realitzar murals conjunts en un paper d’embalar gran tot deixant anar la nostra imaginació. Finalment vam realitzar i continuar un dibuix a partir d’una imatge de fulles. Vam gaudir molt en cadascuna de les propostes!

Tot seguit, podeu observar el recull d’imatges de les diferents activitats:

https://photos.app.goo.gl/wZ6wsCUQ8GHm4Txi8

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Dia mundial RCP

El dia 16 d’octubre va tenir lloc el dia mundial de l’RCP (reanimació cardiopulmonar) per aquest motiu a l’escola vam fer vàries activitats. Vam poder observar i tocar un cor, ens vam concentrar per notar el batec del nostre cor quan estem tranquils i després de fer activitat física i vam preparar un espai de joc simbòlic per jugar a metges i metgesses. També vam realitzar un mural on hi havia dibuixat un cor molt gran, amb esponges i pintura el vam pintar amb els colors que havíem observat tot fent diferents barreges, després el vam penjar al pati. Vam gaudir molt de cadascuna de les activitats i va ser una experiència molt motivadora.

A continuació, podeu veure un recull d’imatges de les diferents activitats:

https://photos.app.goo.gl/n13hzjCbt742TBB3A

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Benvingudes i benvinguts!

Estimades famílies, sigueu benvingudes al Bloc de l’aula dels ESQUIROLS on anirem penjant algunes de les descobertes que fem en el dia a dia així com les experiències que ens emocionen i tenim ganes de compartir amb tots vosaltres.

Aquests primers dies d’escola hem gaudit de retrobar-nos i hem dedicat moltes estones a jugar i a fer dinàmiques de cohesió i vincle, també hem gaudit preparant plegats aquesta nova aula que ens acollirà cada dia amb noves propostes.

Junts anirem aprenent!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Et trobarem a faltar Arcadi

Avui l’Arcadi ens ha convidat a esmorzar un gelat! El curs vinent no estarà amb nosaltres i els Esquirolets i les Esquiroletes el trobarem molt a faltar. Perquè sempre ens recordi, l’hem regalat una bossa de tela on li hem fet dibuixos i on hem posat el nostre nom.

Arcadi moltes gràcies per totes les aventures que hem passat junts. Esperem que us vagi molt bé família. Una abraçada molt gran!

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari