Estada de l’Institut Francesc Cambó

Ja a les acaballes del curs, els dies 13 i 14 de juny, vam tenir l’oportunitat de compartir un parell de dies amb els nois i les noies de l’Institut Francesc Cambó de Verges.

La temàtica era el modernisme i formava part del treball de síntesi.

Tot i la calor que començava a apretar els alumnes van poder gaudir d’unes visites molt interessants.. i la tarda-vespre del primer dia… piscina refrescant!

Estada de l’Escola Wagner

Els dies 29, 30 i 31 de maig, els alumnes de 6è de l’Escola Wagner de Santa Coloma de Gramenet van fer estada a Can Santoi.

De fet, ja ens coneixíem d’altres anys, tot i que potser no recordàvem els noms de tots els nens i nenes…).

Aquesta vegada els temes d’investigació van ser: la Torre de Collserola, el Cicle de la Matèria, la Riera, l’Energia Solar i la Descoberta del Paisatge.

A la foto podem veure el moment de l’explicació del taller dels col·lectors solars, estris que ens permeten escalfar aigua amb la calor del sol. El dia va acompanyar i va fer sol!

Estada de l’Escola La Monjoia

32 nens i nenes de 1r a 6è de Primària de l’Escola La Monjoia de Sant Bartomeu del Grau van fer estada a Can Santoi els dies 22, 23 i 24 de maig.

Entre les diferents activitats que van fer (visita a la Colònia Güell i a la Torre de Collserola, descoberta de  la riera o del bosc…), la sortida conjunta a Les Escletxes del Papiol va ser una de les més impactants. Entrar en unes esquerdes formades a la roca calcària d’uns 10 m de fondària  i una estretor que pot anar dels 2 m als 40 cm o menys no deixa indiferent a ningú. Els nens i les nenes van investigar els materials i van poder descobrir la causa de la formació d’aquestes esquerdes naturals. Us convidem a venir a descobrir-ho!

 

Meteo-maps: nova aplicació per a construir mapes de símbols per a prediccions meteorològiques

Us presentem una nova aplicació flash que permet construir mapes de símbols per a prediccions meteorològiques en l’àmbit del principat de Catalunya.

Conté 14 símbols del temps diferents agrupats en 3 categories: estat del cel, temperatures i vent. També aporta diferents ajudes visuals per a determinar zones de Catalunya.

Pensem que pot ser una bona eina per a potenciar l’expressió oral de l’alumnat així com els coneixements de geografia i de ciències de l’atmosfera.

Més informació i descàrrega a la pàgina d’aplicacions i programari del web de Can Santoi

Estades de l’Escola Mare de Deú del Priorat

Els dies 25 i 26 d’abril vam acollir una estada dels nens i les nenes de 5è de l’Escola Mare de Déu del Priorat dedicada al modernisme.

Entre d’altres visites, van tenir l’oportunitat de descobrir algunes obres d’Antoni Gaudí, com l’esglèsia de la Colònia Güell, patrimoni de la UNESCO.

Tot i la pluja, pensem que va ser una molt bona estada.

 

Més tard, els dies 6 i 7 de maig van fer estada els companys de 6è.

La temàtica va ser molt diferent: una bona excursió  d’uns 8 km (amb alguns arbres que entrebancaven el pas) per a descobrir el paisatge de la Serra de Can Julià i el fenomen de les Escletxes al Papiol; també van fer una gimcana de descoberta del cicle de la matèria a la natura.

Salutacions a tots!

 

Estades dels grups de primer d’ESO del Centre d’Estudis Joan XXIII

Durant els mes d’abril ens han visitat els 4 grups de 1r d’eso del Centre d’Estudis de Joan XXIII, de l’Hospitalet de Llobregat.

Els nois i noies han pogut observar i viure d’aprop com funciona l’ecosistema de la riera i també iniciar-se en la tecnologia GPS per a preparar i fer excursions de muntanya.

Aquí podeu veure el mapa del recorregut (el “track”) i també el perfil de l’excursió; aquestes imatges han estat elaborades pels mateixos alumnes

Aportacions sobre la investigació de les comunitats vegetals de Collserola

Hola, nois i noies!

Aquest bloc està pensat perquè pugueu fer aportacions sobre el treball d’investigació de les comunitats vegetals, un cop hagueu fet la sortida de camp a Can Santoi i hagueu arribat a les vostres conclusions com a grup.

Podeu explicar com va anar el dia de la sortida, els vostres resultats, les vostres conclusions…

Tingueu en compte que les vostres aportacions i experiència podran servir d’ajuda a d’altres grups d’alumnes que també fan aquesta investigació.

IMPORTANT: afegiu alguna fotografia i escolliu la categoria “Investiguem les comunitats vegetals” quan publiqueu el vostre article. No oblideu dir quin grup sou!

Fins aviat!