Dia 1

Resum fet per la Dolors de la primera trobada (dijous 29-09-11):

Vam fer una mica de memòria de les cantades d’anys anteriors:

1r, 2n i 3r any  ( 2004 a 2006) organitzada per l’Escola Municipal de Música i l’associació GONG (ONG per la defensa dels drets humnas), afegit als actes de celebració  del “Festival per la Pau i els Drets Humans” que organitza  la regidoria de Joventut de l’Ajuntament junt amb diferents entitats de Pineda i comarca. Es cantava una adaptació senzilla de l’Himne a l’Alegria (9a de Beethoven) amb acompanyament de l’orquestra de l’Escola Municipal de Müsica. Aquests tres anys també hi havia alguna mena de representació teatral o de circ per entretenir la canalla de les escoles. El segon any vam cantar una cançó popularitzada per Mozart coincidint que se celebrava l’any Mozart, li el tercer cada escola va interpretar una cançó diferent. Sempre acabàvem amb l’Himne per la Pau. Se celebrava al novembre.
4t any, i després que l’Escola de Música deixés de fer-se’n càrrec, en prenem l’organització els mestres de les escoles de Primària, i li donem el format de “Cantata” que ara mantenim. Aquest any la cantata anava dedicada a la preservació del medi ambient i portava per títol “QUIN MÓN TAN BONIC”. El conte transcorria a Pineda i els nens eren els protagonistes de la història. Ja la celebrem el divendres just abans de començar les vacances de Setmana Santa
5è any, mantenim el format del 2007, la cantata porta per títol “QUALSEVOL NIT POT SORTIR EL SOL”. Relacionada amb l’astronomia i la diversitat. Els nens continuen essent els protagonistes de la història, quan van a buscar una lluna que ha marxat perquè ningú se la mira!.
Tant el 6è com l’any passat vam agafar dues cantates d’autor. “EL FOLLET VALENT” i “LA LLEGENDA DE SANT JORDI”…
Aquest curs serà la VIII edició de la cantada escolar i hem demanat al Consell EScolar Municipal que recolzi el poder demanar JORNADA INTENSIVA I CONTINUADA el dia de la cantata, ja que amb la supressió de la 6a hora, el temps que cal per mobilitzar tota la canalla, el temps d’assaig i el fet que s’hagi de repetir -com va passar el curs passat- per tal que hi puguin entrar tots els pares, no hi hauria prou temps per realitzar-la.
Hem aportat alguna nova idea, tot i que, de moment, no hem concretat res i ho farem a la propera trobada. Us apunto les idees:
Homenatjar algun músic, coincidint amb el seu aniversari…
“La cançó més bonica del món” – La història és coneguda i seria “relativament senzill” obtenir les bases instrumentals per treballar amb la canalla.
Aprofitar midis de Bandes Sonores, que són melodies conegudes i fer-ho lligar amb alguna història
“Rebel·lió a la cuina”. És senzilla -potser massa? però divertida. Potser una mica infantil.- Hauríem de saber si tenim les bases instrumentals… S’hi podria afegir percussió
“Giraviu”, una cantata de Bernat Romaní i Carlinhos Pilera. Escolteu-la us passo l’enllaç i també es pot trobar a l”spotify. Potser és un xic infantil? No és simfònica com la de l’any passat. JA TENIM LES BASES.
“És l’any internacional dels boscos”(2011)
Buscar algun conte que pugui enganxar la canalla -per divertit, o pel missatge, o per original…- i buscar quines cançons el podrien “omplir”.
Em vaig equivocar… sobre en Pau Casals… el que vaig llegir era que el 24 d’octubre d’aquest any feia 40 anys del discurs a l’ONU… per tant “falsa alarma”.
 Espero no haver-me deixat res del que es va dir…
En tot cas, hem acordat que durem idees i materials a la propera trobada i que JA SÍ QUE COMENÇAREM A CONCRETAR I REPARTIR-NOS FEINES.
Recordem que, hauríem de començar a pensar no només en les idees si no també en el material que tenim per poder-les dur a terme.
Voldríem tenir el material preparat per Nadal, per començar a treballar amb la canalla arribant de les vacances.
Pensem que la història i les músiques han de ser “prou” engrescadores tan pels nanos com per nosaltres i que ens deixin un bon regust de boca -que no sigui soso-
Aquesta és la cantata que el  germà d’en Raimon Romaní ha composat junt amb un cantautor del Brasil (ja fa uns anys). Aquí la podeu  sentir:
 
http://www.tromanicor.net/giraviu/index.htm
 
En Raimon l’ha dirigit a Girona, a Viladecans i a Sant Cugat amb grups de primària i un conjunt instrumental en directe. També es pot fer amb acompanyament electrònic; el mateix disc té els acompanyaments gravats sense veu.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Dia 0

Comença una nova aventura!

Publicat dins de General | Deixa un comentari