CAMINETS DE POESIA

 

Enguany, per Sant Jordi, volem tornar a gaudir de la poesia i ho volem fer fora de les aules i en contacte directe amb la gent, la ciutat i la natura. És per això que hem preparat una activitat que hem anomenat  “CAMINETS DE POESIA“.

Es tracta de fer un itinerari per l’entorn proper de l’escola, tot recitant diversos poemes en diferents llocs, que prèviament hem escollit entre tota la classe.

El fil conductor de tot l’itinerari serà el poema: “Un camí, quina cosa tan curta de dir i tan llarga de seguir” de Josep Maria de Segarra. Aquest poema s’anirà repetint al llarg de tot l’itinerari.

Després de recitar cada poema en els llocs escollits ( l’ametller, l’hort, la plaça…) deixarem unes pedretes ( com en el conte de Hansel i Gretel) que haurem decorat a l’escola, per deixar constància d’haver recitat el poema.

Una vegada escollit l’itinerari i els diferents llocs i poemes a recitar, ens queda aprendre les poesies de memòria i treballar el vocabulari, la dicció, l’entonació… És per això que us deixem aquí els poemes, per tal que els pugueu anar sentint i els pugueu anar memoritzant més fàcilment.

Després de l’activitat, farem un recull de tots els poemes amb fotografies de les diferents recitacions, perquè ens quedi un record d’aquests CAMINETS DE POESIES.

Vinga doncs, mans a la feina!! I esperem que gaudim plenament d’aquesta propera diada de Sant Jordi!

(Aquesta activitat la va realitzar l’escola El Despujol, conjuntament amb la universitat de Vic. Ens va agradar tant que vam decidir posar-la en pràctica aquest Sant Jordi)

 

 
 


5 thoughts on “CAMINETS DE POESIA

  1. Dani

    Hola a tothom. Sóc el Dani. Avui m’estudiaré elpoema amb aquest audio. A veure si me l’aprenc tot!!

  2. ANNA SANEGRE SORRIBAS Post author

    Marineta! El poema del camí, és el que es titula “Cançó incerta”. Si la poses ja veuràs que parla d’un camí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà