UN SOMNI DE COLORS, FET REALITAT!! (O la història del nostre mural)

Fa un temps vam tenir la idea, ja que pensàvem celebrar la setmana cultural al voltant de la pintura, de fer un mural a l’entrada de l’escola, que donés una mica de color i alegria al nostre vestíbul.

Dit i fet, vam demanar a tres artistes que ens fessin un esbós, partint de la idea d’un arbre. Un arbre com a símbol del cicle de la vida.

Quan vam tenir els tres esbossos, la veritat és que ens vam quedar molt parats, perquè tots tres ens van agradar moltíssim. Teníem un bon problema! Per això vam decidir celebrar unes votacions i escollir un dels tres projectes. I així va ser, tant el professorat, com els delegats de cada classe, van votar i va sortir elegit el projecte de l’Agustí García.

I després de fer-li saber a l’Agustí que ell havia estat l’artista escollit per fer-nos el mural, un dia, de bon matí ens va arribar, carregat amb tots els seus estris, a punt per arremangar-se i posar-se mans a la feina.

Va venir la setmana abans de la Setmana Cultural, per anar preparant el suro on pintaria el mural. I després ja va començar a dibuixar el que, de moment, només era un projecte en un full de paper molt petit.

Ben aviat vam veure sorgir, com per art de màgia, un món tot ple de colors. El mural anava prenent vida i de mica en mica tots ens l’anàvem fent nostre. Aquell projecte, ja no era només una obra  de l’Agustí, sinó que començava a ser una mica de tots plegats, de tota l’escola.

I és que l’Agustí, durant tots aquests dies, no només s’ha dedicat a pintar, sinó que, amb tota la paciència del món, ens ha anat explicant a tots, a cada curs, a grans i a petits, a mestres i a tothom qui li preguntava, totes les tècniques que ha fet servir, totes les seves idees i inquietuds … de manera que ell mateix, aquest artista generós i entranyable, ha esdevingut un membre més de l’escola, que ha seduït ràpidament tots els cors de petits i grans.

Així doncs, hem pogut seguir tot el projecte, des del seu naixement, passant per tot el procés de creació, fins a veure’n el resultat final. I això ha estat una experiència artística única, que ha servir per sensibilitzar els nens envers l’art.

Tothom ha gaudit moltíssim veient en viu i en directe com de mica en mica, amb treball i molt d’esforç, l’obra anava sorgint i ens anava provocant un munt d’emocions. Tant és així que, els nens i les nenes, quan sortien de les classes i veien l’Agustí treballant, espontàniament, començaven a aplaudir mostrant així la seva admiració i els seus sentiments.

Volem donar les gràcies als dos artistes que també ens van proposar els seus projectes i que de ben segur haguessin pogut esdevenir uns murals molt bonics. I sobretot, sobretot, volem donar les gràcies a l’Agustí, que ens ha fet gaudir de l’art d’una manera tan emocionant.

D’aquí pocs dies farem una jornada de portes obertes perquè tothom qui vulgui pugui veure aquest grandiós mural, així com tots els treballs pictòrics que al llarg d’aquesta setmana  els nens i nenes de l’escola han anat creant. (Pròximament donarem més informació). 

 Felicitats doncs a l’Agustí per la seva obra i li desitgem que la seva vida estigui sempre envoltada de somnis, màgia i colors!

[youtube]http://youtu.be/xy_NFI9iKLw[/youtube]

agus

Finalment, aquest ha estat un somni de colors, fet realitat!

 

 

3 thoughts on “UN SOMNI DE COLORS, FET REALITAT!! (O la història del nostre mural)

 1. Christian

  Un article molt bonic, un artista entranyable, molt especial!!! Moltes gràcies pels bons moments que hem compartit amb tu, Agustí, durant aquest setmana!!! A partir d’ara, cada dia que passem a l’escola i veiem el teu mural, recordarem tot el procés que hem viscut de la teva mà.

 2. LEIA-HUNGRIA

  La veritat que no és només una pintura fantàstica… està tot ple de simbologia!!
  I gràcies a tots/es els que heu fet possible (amb molt de treball) que aquesta setmana sigui extraordinària pels nostres infants!! Estan encantats/des de no haver fet “feinetes”, però han après moltíssim i nosaltres també!!!

 3. Alexia

  Me gusta mucho como ha quedado!!!
  Esta semana cultural ha sido muy interesante y me lo he pasado super bien !!!!

  Mi madre dice que es espectacular el mural !!!! le ha encantado !!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà