LA LLEGENDA D’ISIS I OSIRIS

Els habitants de l’antic Egipte tenien unes creences que donaven vida a tot un seguit de divinitats. Aquestes divinitats tenien les seves històries i llegendes. Aquesta n’és una de les més conegudes, però l’hem resumit una miqueta perquè la pugueu entendre més bé.

Geb era el déu de la terra i Nut era la deessa del cel. Es van casar i van tenir quatre fills: Osiris, Isis, Seth i Neftis.

Osiris era un déu que representava les coses bones: la pau, l’amor, l’amistat… També era el déu de la terra fèrtil. En canvi el seu germà Seth, era el déu de les coses dolentes: l’enveja, la crueltat, i també el déu del desert.

Així, mentre que Osiris representava la vida i la bondat, Seth representava la maldat i la mort i per això era molt temut per tothom.

Resulta que Seth tenia enveja del seu germà Osiris i per això va fer-li fer una cosa molt dolenta:

Va fer que es fiqués a dins d’una gran caixa, el va tancar i el va llençar al riu Nil.

Isis, que a la vegada era la seva esposa, es va convertir en un gran ocell i el va buscar per tot Egipte fins que el va trobar. El va abraçar i així el va fer retornar a la vida.

Durant molt temps van viure feliços amb el fill que van tenir, que va ser Horus. Però quan Seth s’assabentà que Osiris era viu el va anar a buscar i el matà i el tallà en trossets i va anar escampant-los per tot Egipte.

Isis el va buscar desesperadament, però no va trobar una part que s’havia menjat un peix i no el va poder retornar a la vida.

Llavors Seth va regnar a Egipte amb tota la seva maldat. Però quan Horus, el fill d’Osiris i Isis, va fer-se gran, va lluitar contra l’assassí del seu pare i el va guanyar, i a partir d’aquell dia va regnar amb bondat  a Egipte, fent que s’acabés la por i l’odi per sempre.

 

Aquesta llegenda ha estat recollida per l’Àlex Sanchez.

Us ha agradat?

Què us ha impressionat més? Per què?

Sabeu alguna altra llegenda dels déus egipcis?

Sabeu alguna cosa més d’aquests déus que us parla la llegenda? Per exemple: qui era Horus?

Podeu escriure els vostres comentaris. Segur que ens seran molt útils!!

12 thoughts on “LA LLEGENDA D’ISIS I OSIRIS

  1. Alex sanchez

    Hola. Anna. A mi ma agradar tot pero es una
    Mica líos parque ni ha molts deus.
    Al deu que mes magrada es el Geb i Horus i el
    Ra.

  2. Adrián Gomez

    HolaAnna si que m’agradat la llegenda d’Egipte,i el m’ha inpresionat mes era quan Shet va tirar a Osiris al riu Nil per que aixo es ser molt dolent.Horus era el deu del cel, i lluitan contra Shet va perdre l’ull pero un altre deu el va trobar i aleshores creien que qui portava l’ull era invencible.

  3. EDGAR

    hola Anna,si magradat.
    es una mica complicada de entendre.
    no magradat que Seth mates a Osiris,perque ell ere el deu bo.
    Horus es,el fill de Isis i Osiris.
    fins dema.

  4. noelia

    Hola anna. A mi no m’agratat gens per que hi ha mort y maldat. L’ unic el final per que es fa justicia.

  5. Àlex Hernández B.

    Hola Anna , m’ha agradat molt , sobretot en el moment que Horus venja al seu pare. El que més m’ha impressionat a estat que es mati a un germà per enveja.
    Fins demà.

  6. Yaiza

    Hola Anna,soc la yaiza.m’agradat molt la llegenda pero tanbe a sigut una miqueta besia adeu mmmmua fins aquesta tarda.

  7. Yaiza

    Hola Anna,soc la Yaiza.Puc portar una pel-lícula d’Egipte? M’ha semblat molt trista.Es diu el principe d Egipto…adeu fins demà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà