Dades del poble

Per anar a l’inici, clica aquí
El poble de Nevà és molt petit, ens coneixem tots.
Ni tant sols tenim un bar per poder-nos trobar.
El poble està a un alçada de 1.250 m
Les coordenades són
42º 18′ 50″ Nord
i 2º 4′ 41″ Est

Una mica d’història:
Nevà ha estat sempre unit al domini feudal de Toses, tot i tenir autonomia parroquial plena, ser tant antic com ell (és ja citat, a l’any 839, amb el nom de Nevano) i haver arribat a tenir més famílies censades que el mateix poble de Toses.
Està documentada la vinculació de Nevà amb els càtars. Un petit noble propietari del lloc, Hug de Nevà, va ser un conegut heretge càtar de finals del segle XII, i altres cavallers cognominats Nevà apareixen com a feudataris de la vall de Toses. A més, hi ha la creença popular que les runes escampades per l’obaga de la vall entre Nevà i Planoles pertanyen a antics recintes càtars.

Com arribar a Nevà:
Des de Barcelona, cal agafar la carretera C-17 fins a Ripoll, i després de N260 fins a Planoles, de la part de baix d’aquest poble surt una carretera fins a Nevà (4 Km)
Des de Girona, es va cap a Olot, i des d’allà cap a Sant Joan de les Abadesses, passant pels túnels, després Ripoll, i fins a Planoles per la N-260. I allà cap a Nevà.
Venint de Puigcerdà es va per la Molina, d’allà a Toses i seguint la carretera (més aviat pista asfaltada) fins,després de passar el poble de Fornells, hi ha un desviament indicat cap a Nevà.

Aquest article ha estat publicat en Caminant per Nevà. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *