Des de la ISS…

No és la primera vegada que la Nasa ens regala imatges des de l’Estació Espacial Internacional: aquest cop ens ensenyen “casa nostra” de nit. Si us fixeu, es poden observar llampecs, llums de poblacions, aurores…i la superfina capa de gasos que envolta la Terra!

També parant atenció, es pot distingir alguna silueta geogràfica coneguda…

Bon viatge!!!

Sura o s’enfonsa

El principi d’Arquimedes ens diu que quan submergim un objecte en un liquid, doncs bé, resulta que aquest líquid l’empeny cap amunt fent una força que és igual al pes del líquid que desplaça el nostre objecte. Segons això, dos cosos que tinguessin el mateix volum desplaçarien la mateixa quantitat d’aigua i experimentarien la mateixa empenta…però em deixo alguna cosa, oi?

Galileu i la forma de les esferes d’aigua

El passat 2011, amb motiu de l’Any Internacional de la Química, el Seminari de Física i Química de l’Institut Joan Oliver va participar en l’activitat “Química en vídeos” proposada pel CDEC tot reproduint un experiment de Galileu basat en la diferencia de densitat entre l’aigua i el vi.

Aquest projecte no seria el que és sense la col·laboració del Jaume que s’ha encarregat de la fotografia (No deixeu de visitar el seu bloc si en voleu veure una mostra del que és capaç de fer!)

Aviam si us agrada!

Ciències de la Naturalesa

Si sou uns fanàtics de les ciències. O bé si un dia sense ciència us provoca palpitacions, o problemes respiratoris. Si us desperteu enmig de la nit entresuats, i mil preguntes sobre genètica no us deixen dormir tranquils…En qualsevol d’aquests casos, o simplement si teniu curiositat (visca la tafaneria científica!!!) llavors naturalbloc és el vostre bloc. Hi trobareu informació, notícies, reportatges…i moltes coses més!

A partir d’ara, torbareu l’enllaç permanent a la barra de la dreta.