Exposicions

 La piràmide dels aliments

El curs 2008/09 vàrem construir aquesta piràmide dels aliments, en 3 dimensions. Nosaltres portàrem a l’escola envasos d’aliments (brics de llet, llaunes, caixes de cereals i formatgets, ampolles d’aigua i d’oli,…) i també aliments que són més perdurables (pa torrat, llenties, nous, cigrons, pasta,…), la majoria farinacis. La mestra va comprar joguines d’aliments que es fan malbé aviat (croaissant, pebrot, taronja, pera,…).

Per realitzar l’estructura utilitzàrem tres taules i una caixa de folis. A sobre posàrem un tros de tela vermella. A la cara frontal de la piràmide hi ha cartolines amb els aliments enganxats al damunt.
– A la base el color marró amb tots els aliments rics en hidrats de carboni, (patata, arròs, galetes,…) són dels que hem de menjar més.
– A l’altre pis els colors verd fort per les verdures (tomàquet, ceba, porro,…) i verd fluix per les fruites, (poma, plàtan, maduixa,…) rics en vitamines i minerals.
– Al següent pis els làctics, (iogurt, quefir, mató,…) al color blanc; i la carn, el peix, els ous i els llegums, al color vermell. En aquest pis els aliments són rics en proteïnes.
– Al pis de sobre, el color groc amb aliments rics en greixos.
– I a la cúspide els dolços (caramels, gelats, coca-cola,…) de color blau.

piramide_animada

Els senyals de circulació.


En aquesta primera exposició del curs 2008/09 hem après un munt de coses  sobre els senyals de circulació: les seves funcions (adverteixen de perills, ordenen, informen, augmenten la seguretat, …) i els tipus de senyals (els dels agents, els semàfors, els senyals verticals i les marques vials).

Per saber el significat dels senyals verticals s’ha de tenir en compte: el color, la forma i els símbols que hi ha.   
 
El color:

 • Roig: prohibició o perill.
 • Blau: obligació o informació.
 • Groc: precaució.
 • Verd: pas lliure.
   

La forma:

 • Triangle equilàter: perill.
 • Cercle amb orla roja: prohibició.
 • Cercle amb fons blau: obligatorietat.
 • Quadrat o rectangle amb fons blau: informació i normes de circulació.
 • Rectangle amb fons blau i símbols sobre la placa blanca: Informació de serveix complementaris.
 • Rectangle amb fons blanc: orientació, direcció i confirmació de la ruta.
 • Triangle equilàter o cercle amb fons groc i orla roja: perill o prohibició en trams d’obres.

Després d’observar l’exposició i comentar-la cercarem més informació per Internet. Varem realitzar unes activitats força interessants, que podeu consultar en aquesta adreça: http://www.xtec.cat/~msolduga/menu/finestra/socials.htm#vial 
 
Però allò que ens va resultar més divertit va ésser donar un tomb pel nostre poble,  per tal de localitzar alguns dels senyals de circulació estudiats, fotografiar-los i fer-ne un comentari en l’àlbum Picasa que podeu veure.


Eric, Jose, Òscar, Alexandra, Santi, Sergi i Aitor.

2 respostes a Exposicions

 1. aitor diu:

  Si no sabem els senyals de circulació
  ens poden atropellar!

 2. Montse diu:

  Hola a tothom!

  Com ha anat el primer mes d’escola?? Espero que molt bé!

  Us escric per dir-vos que la vostra piràmide dels aliments ens està ajudant molt als alumnes de CM de Llavorsí i a mi a treballar l’alimentació.
  Nosaltres també n’estem fent una, de més petita perquè no tenim massa espai, però ens està quedant molt bé. Ja us l’ensenyarem!

  Una abraçadeta per a totes i tots!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *