Ja tenim compostador!
Experimentem amb el SÒL
Aquesta setmana hem fet un experiment per saber si el sòl del nostre pati és bo per fer hort. El resultat no ha estat positiu. Ens ha sortit un 7,5 en la valoració pH.
Amb l’inici del nou curs, hem pensat de decorar una mica més el nostre hort. Creiem que queda més bonic, no?
Les fases de la lluna a l’hort
Les llunes
La lluna i les seves fases tenen una gran influència sobre l’aigua, els animals i les plantes de la Terra. Des de sempre, alguns agricultors han adaptat les feines del camp a les diferents fases lunars, ja que condicionen el creixement dels vegetals, el desenvolupament de les plagues i malalties o la floració i fructificació de les plantes cultivades. La lluna plena és el període més propici per a fer la collita, voltejar el compost o plantar plantes de fruit. Si volem aturar el vigor d’un arbre, o accelerar la fructificació, és un bon moment per a podar.
Lluna creixent (lluna nova): és el període que va des de la lluna nova (quan no veiem la Lluna) fins a la lluna plena. Sabem que està en fase creixent perquè fa un dibuix de semicercle en forma de “D”. La lluna creixent augmenta la vitalitat de les plantes.b)
Lluna minvant (lluna vella): és el període que va des de la lluna plena fins a la lluna novasegüent. Sabem que està en fase minvant o decreixent perquè fa un dibuix de semicercle en forma de “C”. La lluna minvant disminueix la vitalitat de les plantes però els colors, les olors i els sabors són més perceptibles i les propietats medicinals són més pronunciades.És bon moment per sembrar o calçar les patates, sembrar alls, fer conserves o confitures, embotellar vi, tallar les canyes, remenar o fer la pila de compost o collir la tomata de penjar.
Per fi ja tenim el nostre hort!!! ens ha quedat prou bonic, no?