Setmana del 24 al 28 de març – Educació Infantil

-DIMECRES

Aquest és un conte  tradicional de la Índia.

CONTE: EL LLEÓ I EL CONILL

En un bosc vivia un terrible lleó que es menjava a tots els animals que trobava. Els altres animals del bosc estaven molt espantats, així que li van prometre que cada dia li enviarien un animal per a què se’l mengés amb la condició de que deixés a la resta en pau. Al lleó li va semblar un bon pacte i així ho van fer durant molt de temps.

Un dia, li va tocar al conill anar a la cova del lleó. Però el conill no tenia gens de por, fins i tot va arribar tard a la seva cita amb el lleó. El temible lleó va rugir: “Per què arribes tard, conill?”. El conill li va respondre: “Estava de camí cap a la teva cova, quan un lleó encara més ferotge que tu m’ha parat”. El lleó escoltava molt atent l’explicació del conill. “L’altre lleó deia que ell era el Rei. Sento dir-te això, però m’ha dit que ets un babau”.

El terrible lleó estava molt enfadat. Qui es pensava que era aquell lleó per creure’s millor que ell? El lleó li va demanar al conill que el portés on vivia aquell impostor i el conill va portar al lleó fins a un pou i li va dir: “Està aquí dins!”.
El lleó va mirar dins del pou i va veure el seu propi reflex a l’aigua. Va rugir molt fort i des del fons del pou va tornar el seu rugit però dues vegades més alt, perquè feia ressò. El lleó va saltar dins del pou, atacant el seu propi reflex.

I així va ser com el bosc es va desfer del temible lleó que estava acabant amb els animals que vivien allà. Tot gràcies al conill, que va utilitzar la seva intel·ligència per vèncer el poder i la insensatesa del lleó.

REFLEXIÓ: No hem de mostrar-nos orgullosos  davant de situacions complicades, de vegades  l’enginy pot més que l’orgull.

 

 DIJOUS

Bon dia.

Avui veurem un curt amb uns personatges molt divertits que podríen jugar i passar-s’ho molt bé, però mireu què fan en realitat…

RUPER I SAM

Què us sembla? S’han divertit els personatges? Qui creieu que actua equivocadament? Com és que no juguen? Hauria pogut ser diferent aquesta història?

Aquest article ha estat publicat en EINF - Març. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.