Setmana del 10 al 14 de març. – Educació Infantil

DIMECRES 

Aquesta faula ens parla de com la mentida no serveix per les bones accions

FAULA:EN PERE I EL LLOP

Hi havia una vegada un petit pastor que es passava molt de temps cuidant de les seves ovelles i, com que a vegades s’avorria veient-les pasturar, molts cops s’empescava coses per a divertir-se.

Un dia, va decidir que seria una bona pensada divertir-se a costa de la gent del poble que hi havia per allà a la vora. S’hi va acostar i va començar a cridar:

-Socors! el llop! que ve el llop!

Els vilatans, van agafar el que tenien a mà i corrents van anar a ajudar el pobre pastor que demanava auxili, però quan van arribar allà, es van adonar que tot havia estat un broma pesada del pastor. I es van enfadar, i molt!

Quan ja els vilatans se n’anaven, al pastor li va fer tanta gràcia la broma que va pensar en repetir-la. I quan els vilatans ja eren prou lluny, va tornar a cridar

– Socors! el llop! que ve el llop!

Els vilatans, en tornar-lo a sentir, van començar a córrer un altre cop cap on era el noi per auxiliar-lo, pensant que, aquest cop si, s’havia presentat el llop i realment necessitava de la seva ajuda.

Però en arribar on era el pastor, van veure’l per terra, rient de veure als vilatans còrrer armats amb el que van trobar. Els vilatans, aquest cop es van enfadar encara més. I se’n van anar.

L’endemà, el pastor va tornar a pasturar amb les ovelles al mateix camp. Encara reia quan recordava  als vilatans. Però no va comptar amb que aquell dia si que va veure acostar-se el llop. La por li va enviar el cos. En veure que s’acostava cada cop més, va començar a cridar

– Socors! el llop! que ve el llop! que se’m menjarà totes les ovelles! Auxili!

Però els vilatans, escarmentats del que havia passat el dia anterior, no en van fer cas.

El pastor va veure com el llop ja estava apunt de llançar-se sobre les seves ovelles, i cridava cada cop més desesperat! -Socors! El llop! el llop! – però els vilatans en van continuar sense fer cas.

I va ser així com va veure, impotent, com el llop es llançava sobre les seves ovelles, ferint-ne unes quantes i enduent-se’n una per menjar.

 

REFLEXIÓ: Cal que entenguem la importància de ser sincer i dir sempre la veritat.

 

DIJOUS

Bon dia,

Per avui tenim un vídeo on heu de fixar-vos molt en el que fa el conill…

EL CONILL

Podem reflexionar amb els alumnes seguint més o menys un guió:

Com creieu que és el conill al principi i com és quan s’acava la història? És el mateix?

Què li ha fet canviar la seva actitud?

Quin us agrada més?

I vosaltres quin dels dos tipus de conill sou a vegades? El que empipa o el que ajuda?

És important la tortuga en aquesta història? Coneixeu gent que us ajudi com la tortuga?

Aquest article ha estat publicat en EINF - Març. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.