Setmana del 8 al 10 de gener. Educació Infantil

-DIMECRES

 

CONTE:  ELS FOLLETS SABATERS

Una vegada hi havia un sabater que ja era molt gran i la feina no li sortia ni tan bé ni tan de pressa com quan era jove. Els clients l’abandonaven i el sabater era tan pobre que no tenia diners ni per comprar el cuiro per fer les sabates.

Un dia es va quedar treballant fins molt tard perquè havia d’acabar les sabates d’un senyor important que tenia molts diners. Però estava tan rebentat, que se’n va anar a dormir i va deixar les sabates a l’obrador pensant que ja les acabaria l’endemà de bon matí. Quan es va llevar, se’n va anar de dret a l’obrador disposat a acabar les sabates. Però quan hi va arribar…

– Oh! Quina sorpresa!-va exclamar.

Les sabates estaven acabades i eren més boniques que no pas si les hagués fet ell mateix. Al cap de poc, va arribar aquell senyor tan important a recollir les sabates.

I quan les va veure tan boniques i tan ben fetes es va posar d’allò més content. Us en dona trenta vegades més del que m’havíeu demanat- li va dir satisfet el client. I l’endemà va passar el mateix. Quan es va llevar es va trobar les sabates que tenia a mig fer, ben acabades i polides damunt del taulell.

– Us en dóna quaranta més del que m’havíeu demanat- li va dir la senyora que les havia encarregat.

Tothom volia unes sabates noves, i les trobaven tan ben fetes que li pagaven més del que havien acordat. Així va ser com el sabater deixà de ser pobre i es convertí en un home ric. Però per més que hi rumiava, no entenia qui li feia la feina. Un dia, el sabater i la seva dona, van decidir que haurien de fer alguna cosa per esbrinar qui era el personatge misteriós que tant els estava ajudant. I aquella nit es van amagar en un lloc des d’ on podien vigilar l’obrador sense por de ser vistos. Quan van tocar les dotze en punt, una colla de follets va baixar per la xemeneia i, fent molta gatzara i amb gran alegria, es van posar a treballar. En un tres i no res, van fer les sabates més boniques i més perfectes que mai no s’hagin vist. El sabater i la seva dona es van quedar parats quan van veure que els follets se n’anaven xemeneia amunt, deixant allà sobre aquell fantàstic parell de sabates.

-Què podem fer per agrair-los la seva generositat? -es deien l’un a l’altra. Com que els homenets no tenien roba i era ple hivern, els van fer unes camisoles, uns pantalonets i, com és natural, unes sabatetes molt bufones. I els ho van deixar ben posat allà a l’obrador perquè a la nit s’ho trobessin. L’endemà quan es van llevar, van córrer a l’obrador i s’hi van trobar una nota que deia així: “Com que heu esta tan agraïts, no us faltarà mai ni pa ni ventura. Nosaltres ens n’ anem a córrer món amb els nostres vestits nous. N’hi ha d’altres que necessiten el nostre ajut”.

 

REFLEXIÓ: Hem d’ajudar els companys que ens necessiten , així com mostrar agraiment a tothom que ens vol ajudar.

 

DIJOUS

Bon dia.

Per avui tenim un curt molt senzill que ens ajuda a reflexionar sobre el valor de l’amistat.

QUIN BON AMIC!

Com heu vist l’amistat es basa en ajudar els altres, en buscar el seu benestar i felicitat. Podeu parlar amb la mainada de què fan per cuidar als seus amics i com podem evitar fer-los mal. Aquestes reflexions ens poden anar bé per plantejar alguns propòsits a nivell de grup entorn l’amistat amb els companys de classe. Podríen ser alguns objectius de cares al nou trimestre que comencem i que es poden anar revisant en assamblees periòdiques.

Aquest article ha estat publicat en EINF - Gen. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.