28-29 de novembre

28 de novembre

Avui fa 143 anys que va morir el pintor Jean Frédéric Bazille (6 de desembre de 184128 de novembre de 1870), qui va ser un pintor francès impressionista. Nascut a Montpeller, França, en el si d’una família protestant de classe mitjana, Bazille va començar estudiant medicina el 1862. Va tenir amics com Claude Monet, Alfred Sisley, i per ells va conèixer Édouard Manet. Una de les seves obres és aquesta:

“El vestit rosa”

Seguint la línea de les pregàries que hem fet aquesta setmana  avui escoltem  una cançó dedicada a la “mare”, mentre observem el quadre de Bazille.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BWFY53EQ8fY[/youtube]

29 de noviembre

Avui celebrem el Dia Internacional de Solidaritat amb Palestina. Des de fa molts anys que el territori palestí està tenint conflictes bèl.lics per la falta d’entesa entre Palestina i Israel. Tot i l’intent de cooperació d’altres països i organismes internacionals, aquests conflictes segueixen, i qui en pateix les conseqüències és la població civil.

–          Fem un minut de silenci per commemorar aquest dia tot desitjant que arribi la PAU.

El dia 29 de novembre de 2001 va morir el cantant i guitarrista dels BeatlesGeorge Harrison . Escoltem una part de la seva cançó “My sweet Lord”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0kNGnIKUdMI[/youtube]

 

Aquest article ha estat publicat en ESO/BAT - Nov, Inici. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.