ESO 28 – 1 novembre

SETMANA del 28 d´octubre a l´1 de novembre (Aquest darrer dia festiu)

TEMA : FOMENTAR L´ESTALVI

DIA 1 (28 d´OCTUBRE)

Llegir el següent text:

El Congrés Internacional de l´Estalvi va establir la data del 31 d´octubre per tal de conscienciar i fomentar aquesta necessitat.
Estalvi no només amb connotacions econòmiques, sinó també ambientals. I és que sovint l´estalvi a nivell ambiental també suposa un estalvi a nivell domèstic.
Pensem en aquesta realitat i per demà intentem concretar dos propòsits diferents per fomentar l´estalvi al llarg d´aquest curs en el grup-classe.

DIA 2 (29 d´OCTUBRE)

El protagonisme d´aquest dia el tenen els DELEGATS VERDS de cada aula. Aquests concretaran els dos propòsits i d´alguna manera n´exerciran el control i n´avaluaran els resultats.
Una possibilitat seria avaluar-ne els resultats el primer dia lectiu de cada mes.

Diferents exemples: control de les aixetes d´aigua, ús innecessari de llum a l´aula, reciclatge de paper…

DIA 3 (30 d´OCTUBRE)

Després dels propòsits fets el dia anterior i per tal d´una major conscienciació ESCOLTAR LA CANÇÓ
“LA TERRA” de LAX ‘ N BUSTO

DIA 4 (31 d´OCTUBRE)

Per acabar la setmana de nou tindran el protagonisme els delegats verds. Ells llegiran unes recomanacions que seria bo que es pengessin a la classe.

Estalvia a la compra

Per lluitar a favor de la conservació del medi ambient i la biodiversitat, cal plantejar-se fer un consum responsable: reflexionar sobre què consumim i per què, sobre com produir menys residus o escombraries, sobre la possibilitat de reciclar objectes vells abans de comprar de nous, sobre els materials més ecològics com els envasos reutilitzables…tingues en compte que diferents entitats organitzen mercats de segona mà o d’intercanvi, i que d’altres ofereixen tallers de reparació on t’ajudaran a arreglar els teus objectes espatllats o vells. Informa-te’n a través de pàgines web com per exemple:

Millor que nou. Projecte que fa difusió de les diferents possibilitats per a reutilitzar objectes mitjançant tallers de reparació, botigues de segona mà i mercats i webs d’intercanvi.

T’ho canvio. Recull d’articles i propostes de webs i recursos per l’aprofitament de recursos i objectes, elaborat pel portal jove.cat.

Reciclatge i transformació d’objectes: Redcicla.com, X4duros.

Intercanvi de llibres: Bookcrossing.

 

 

Aquest article ha estat publicat en ESO/BAT - Nov, ESO/BAT - Octubre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.